S člani sekcije lesnih strok o izzivih lesne panoge

Intercet je na povabilo Obrtne-podjetniške zbornice Slovenije predstavil tehnološke rešitve za lesno-obdelovalno panogo, ko se ta sooča z izzivi, ki jih predstavljajo draginja, energetska kriza in nestabilna dobavljivost lesa.

S člani sekcije lesnih strok o izzivih lesne panoge

Srečanje članov sekcije lesnih strok OZS je potekalo v idilični okolici na Vranskem


Mizarji, tesarji, žagarji, parketarji in ostali predelovalci lesa so na letošnjem srečanju z zanimanjem prisluhnili trendom v lesni panogi, ki jih je predstavila ekipa Interceta. Večina od njih že dobro pozna in uporablja stroje priznanih dobaviteljev, kot so Weinig, Stegherr, Energy Save System in Aero-Lift. Tokrat pa so spoznavali možnosti nadgradnje za svoje proizvodnje, predvsem v delu, ki se nanaša na optimizacijo virov in digitalizacijo.

Odgovor na energetsko draginjo, ki panogi prinaša največ negotovosti, je sistem za optimizacijo odsesovanja DESA, ki za 67 % zmanjša stroške odsesovanja. Na izziv dobavljivosti kakovostnega lesa pa odgovarjajo tehnološko dovršeni stroji podjetja Weinig, ki uporabljajo strojno učenje, “branje” lesa s kamerami in precizno načrtovanje proizvodnje. Vse to z namenom, da se poraba lesa optimizira do te mere, da je odpad minimalen.

Intercet stojnica

DESA v središču

Intercetova stojnica na vhodu sejmišča - v središču pozornosti je bila predstavitev sistema DESA 

Vse rešitve, ki smo jih predstavili na srečanju, so za praktičen preizkus na voljo v Intercetovem prodajno-razstavnem salonu, kjer lahko z našimi izkušenimi prodajno-tehničnimi svetovalci izdelate individualen plan nadgradnje vaše proizvodnje. Svojim kupcem zagotavljamo take rešitve, ki se zaradi maksimalnih učinkov povrnejo v najkrajšem možnem času. S kakovostno lastno servisno mrežo pa vam ob strani stojimo skozi celoten življenjski cikel stroja. Vabljeni, da nas pokličete in rezervirate termin obiska.

 

Kategorija: Dogodki

Povezane novice

Želite preizkusiti stroje v našem salonu?