Brezkončna raznolikost okenskih profilov s pomočjo Weinigove Conturex linije

Brezkončna raznolikost okenskih profilov s pomočjo Weinigove Conturex linije

Proizvajalec oken, ki sodeluje z vrhunskimi arhitekti kot sta Renzo Piano in Matteo Thun, mora postavljati merila v kakovosti in individualnosti oken. Podjetje Wolf Fenster AG iz Južne Tirolske izpolnjuje te zahteve in je z novo edinstveno proizvodno linijo široko odprlo vrata prihodnosti.

"Naš cilj je izpolnjevanje vseh zamisli kupcev", pravi Helmut Wolf, komercialni direktor podjetja s sedežem v Natz-Schabsu v bližini Brixna. Sem spadajo tudi konstrukcije oken, ki se razvijajo po željah samih arhitektov. Pri Wolfu so dolgo iskali tehnologijo, ki bi jim taka dela lahko izpolnila brez omejitev, v vrhunski kvaliteti in istočasno tudi učinkovito. »Do sedaj so se morali proizvodi prilagoditi obstoječi proizvodni tehniki ali pa smo morali neprestano investirati v stroje in orodja«, pojasnjuje Helmut Wolf.

Wolf Fenster

Leta 2010 je končno dozorela ideja za izvedbo koncepta, ki združuje obrtniške finese in industrijske kapacitete v sistem prihodnosti. Wolf je ta koncept našel v vrhunski moderni Conturex-tehnologiji podjetja Weinig (preberi več), takoj posegel za njo in je od tedaj popolnoma zadovoljen.
Jedro linije sta dva popolnoma avtomatska CNC centra Conturex za vzdolžno in prečno obdelavo. Pri tem je postopek obdelave razdeljen na štiri vretena. Število obratov se za vsako posamično orodje lahko variabilno nastavlja. Za vsak obdelovanec je na liniji možno skupaj do 32 delovnih hodov.

linija za izdelavo oken

Wolfu je posebej pomembno doseganje perfektne kvalitete površine. »V tem pogledu je tehnologija mize z vpenjalnimi kleščami ogromen korak naprej«, poudari Walter Wolf. V principu vidi prednost v dejstvu, da se orodje ne premika, temveč obdelovanec med obdelavo potuje mimo orodja. Weinigov sistem čvrsto vpne obdelovanec z močjo do 160 kg po vpenjalnih kleščah ter s tem zagotavlja perfektno pozicioniranje in predajo do sledeče delovne postaje. Sam prenos se vrši direktno iz enega vozička na drugega. Inteligentno obdelana kontaktna površina vozička pa zagotavlja stabilno pozicijo brez poškodovanja obdelovanca. Menjava orodja ni potrebna. Okenski program krmili magazin, ki za vsako naročilo - vseeno ali gre za naročilo enega kosa ali veliko serijo - vedno dobavi ustrezno orodje za brezhibno proizvodnjo.

izdelava oken

Linija je opremljena za brezkončno število okenskih profilov. Poleg učinkovitega krmiljenja linije in ustreznih agregatov pa skrbi še magazin za orodje za zadostno rezervo. Trni pladnja za orodje nudijo dovolj mest za skoraj vsako potrebno razširitev, s splittingom orodja pa se po potrebi lahko zagotovi še dodatna kapaciteta. Če pa pride še takrat do dodatnih želja, je na razpolago tudi zunanji zalogovnik za orodje. Na osnovi te tehnologije je mogoča proizvodnja, ki izpolnjuje sanje o brezkončni fleksibilnosti.

Kategorija: Reportaže

Povezane novice

Želite preizkusiti stroje v našem salonu?