Dnevi skobljanja in profiliranja dobro obiskani

Dnevi skobljanja in profiliranja dobro obiskani

Dogodek je potekal v Intercetovem razstavnem salonu, v katerem so obiskovalcem skozi vse leto na ogled najnovejši skobeljni stroji, večlistne krožne žage, optimirni čelilniki in druge naprave proizvajalca Weinig. Prav vsi stroji v showroomu so pripravljeni na obratovanje, tako da je njihovo uporabo mogoče nemudoma demonstrirati. 

Da bi zadostili varnostnim smernicam, smo tematski dogodek razdelili na dva dneva, pri čemer so aktivnosti potekale od 9. pa vse do 17. ure. Tako se se gostje lahko razporedili v manjše skupine, naši strokovnjaki pa so se jim lahko zato tudi lažje in kakovostneje posvetili.

Delimo znanje za prave odločitve

Pri Intercetu si vselej prizadevamo, da bi svojim strankam pomagali izbrati naprave, ki bodo v kar največji meri izboljšale njihove proizvodne procese in nadgradile poslovanje. Zato smo se odločili, da svoje bogato znanje z njimi delimo v obliki strokovnih predavanj. 

Na slednjih so se člani naše ekipe dotaknili najrazličnejših tem, od osnov skobljanja in profiliranja pa vse do konkretnejših vprašanj, denimo kakšen štiristranski skobeljni stroj izbrati ter katero dodatno opremo je smiselno dokupiti. 

Udeleženci so tako lahko iz prve roke izvedeli, kakšne prednosti ima štiristranski skobeljni stroj v primerjavi z debelinko in poravnalko, kakšne krmilne sisteme poznamo ali kakšna je razlika med klasičnim in hitrim vpenjanjem vreten.

Prednosti štiristranskega skobeljnega stroja Weinig Cube Plus v primerjavi z debelinko in poravnalko

Iz teorije v prakso …

Ker pa je bistvo prostora, v katerem smo se zbrali, prav v predstavitvi in preizkusu najnovejših Weinigovih tehnologij, smo za naše goste z veseljem pognali naprave ter jim omogočili, da se o njihovih zmogljivostih prepričajo na lastne oči. 

Na letošnji prireditvi smo se osredotočili predvsem na naslednje naprave za skobljanje in profiliranje: 

  • Štiristranski skobeljni stroj Weinig Cube Plus, ki omogoča štiristransko ravno skobljanje, dodatno pa je opremljen z mobilnim vretenom, ki omogoča zaporedno skobljanje različno širokih obdelovancev. 
  • Najnovejšo generacijo klasičnih skobeljnikov Weinig Profimat 30 in Weinig Profimat 50, ki sta doživela slovensko premiero!
  • Skobeljni stroj Weinig Powermat 700, ki se ponaša s sistemom PowerLock. Ta omogoča vpenjanje orodja, ki se sprosti s pritiskom na gumb. Tako je mogoče menjavo orodja opraviti v zgolj nekaj minutah, s tem pa napravo pripraviti na drug profil. 

Poleg skobeljnih strojev so obiskovalci lahko pobližje spoznali tudi ostale naprave iz Wenigovega programa za obdelavo lesa, denimo: 

  • Večlistno krožno žago VarioRip, namenjeno optimiranju širinskega razreza, in 
  • Optimirni čelilnik OptiCut 200 za najbolj optimalen razrez letev na dolžino. 

S pomočjo projekcije smo gostom predstavili tudi uporabo naprav v proizvodnih procesih podjetij, ki že s pridom uporabljajo naše tehnologije. 

Predstavitev rešitev za skobljanje in profiliranje lesa

Prijetno druženje in navezovanje stikov

Seveda pa poleg obilice predajanja znanj in demonstracij naprav ni manjkalo tudi prijetnega druženja ob kozarčku vina in okusnih prigrizkih. Ti so pripomogli k odličnemu vzdušju, v katerem so gostje med seboj izmenjali marsikatero zanimivo izkušnjo. Glede na njihov pozitiven odziv z ekipo že snujemo načrte za naslednjo tovrstno prireditev.

Ste tokratne Dneve skobljanja in profiliranja zamudili? 

Vam je vest o tematskih dnevih ušla, a bi radi izvedeli več o Weinigovih najnovejših tehnoloških rešitvah? Potrebujete pomoč pri nakupu skobeljnega stroja ali drugih naprav za obdelavo lesa? Potem vsekakor spremljajte naše novice, da ne izpustite naslednje priložnosti. 

Na omenjeni strani lahko najdete tudi številne uporabne prispevke na temo naših naprav ter splošne nasvete glede izbire najprimernejših strojev za obdelavo lesa.

Če pa ne želite čakati do naslednjega dogodka, se lahko na našem sedežu podjetja v Šenčurju oglasite že prej. Stopite v stik z nami in z veseljem se dogovorimo za obisk ter vam razkažemo naše najnovejše naprave. 

 

Kategorija: Dogodki

Povezane novice

Želite preizkusiti stroje v našem salonu?