Stroji za dolžinsko spajanje lesa

Spajanje s pomočjo horizontalnega in vertikalnega zobatega spoja omogoča izdelavo masivnih plošč, okenskih lepljencev, konstrukcijskega lesa ipd. Dolžinsko spajanje omogoči ekonomično uporabo kratkih elementov in obenem povišanje vrednosti produktov.

Naša ponudba strojev za dolžinsko spajanje lesa

Predviden čas dela
Načini dodajanja
Namen uporabe
Vrsta spoja

Še ne veste, kateri stroj je pravi za vas?

Obiščite nas in se v živo prepričajte o razlikah

Naš dobavitelj strojev za dolžinsko spajanje

Weinig logo

Naš glavni dobavitelj z več kot 100-letno tradicijo proizvodnje strojev za obdelavo masivnega lesa je nemški koncern Weinig.

Več o dobavitelju Weinig
Weinig logo
Servis strojev & rezervni deli
Servis strojev & rezervni deli

Servis strojev & rezervni deli

Za nemoteno delovanje vaših strojev ter brezskrbno vzdrževanje ponujamo visokokakovostne rezervne dele in strokovno servisiranje, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in optimalno zmogljivost.

Servis strojev Dobava rezervnih delov

Servis strojev & rezervni deli

Za nemoteno delovanje vaših strojev ter brezskrbno vzdrževanje ponujamo visokokakovostne rezervne dele in strokovno servisiranje, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in optimalno zmogljivost.

Servis strojev Dobava rezervnih delov

Servis strojev & rezervni deli Servis strojev & rezervni deli

Kdo vse uporablja naše stroje za dolžinsko spajanje

Družinsko podjetje Intercet d.o.o. je od leta 1989 zanesljiv partner v lesnoobdelovalni industriji.

Z ekipo predanih strokovnjakov za naše stranke zagotavljamo vrhunske stroje, inovativne tehnologije in prilagojene rešitve za nadgradnjo vaše proizvodnje. 

S partnerji gradimo dolgoročne odnose. Naše reference so dokaz naše odličnosti.

Ogled vseh objavljenih referenc

Stroji za dolžinsko spajanje lesa: za višjo vrednost izdelkov

Linije s stroji za dolžinsko spajanje se uporabljajo pri proizvodnji masivnih plošč – za pohištvo, izdelavo kuhinjskih miz, pultov, izdelavo stopnic ipd., prav tako pa pri proizvodnji okenskih lepljencev in proizvodnji konstrukcijskega lesa.

Najvišja kakovost spoja

Dolžinsko spajanje pomeni ekonomično uporabo kratkih elementov in s tem povečanje izkoristka lesa in s tem dobička. Kratki elementi se s stroji za dolžinsko spajanje s pomočjo horizontalnega ali vertikalnega spoja spajajo v polne dolžine lesa, ki se lahko obdelajo v izdelke iz lepljenega lesa. To pomeni, da je kakovosten dolžinski spoj najhitrejša pot do ustvarjanja višje dodane vrednosti.

Najvišja kakovost spoja - zobati spoj

Najmanjša izguba lesa

Najvišjo kvaliteto spoja pri dolžinskem spajanju lesa nesporno dosegajo Weinigove linije za spajanje, ki so vodilni specialisti za to področje že več kot 30 let. Weinigova tehnologija dolžinskega spajanja pomeni najmanjše izgube lesa in najmanj obratovalnih stroškov ob hkrati največji možni tehnični zmogljivosti. Stroji za dolžinski spoj naredijo predelavo ostankov in povečanje vrednosti lesa za vsak lesnoobdelovalni obrat enostavno in profitabilno!

Prednosti Weinigovih strojev za dolžinsko spajanje

Weinig kot vodilni na trgu ponuja širok spekter zmogljivih strojev za dolžinsko spajanje. Tako za male, srednje ali velike obrate, za predelavo mehkega ali trdega lesa.

Weinigove linije za dolžinsko spajanje zagotavljajo:

  • boljši izkoristek lesa,
  • precizne spoje brez zamikov,
  • preprosto upravljanje.

Tako lahko zagotavljajo natančno izdelovanje tudi pri majhnih dimenzijah, manjše izgube lesa in nižje obratovalne stroške.

Prednosti Weinigovih strojev za dolžinsko spajanje - spajanje masivnih ploščic

Širok spekter zmogljivih strojev

Stroji za dolžinsko spajanje oziroma spajalci se delijo na več zmogljivostnih razredov pri različnih dolžinah obdelovancev:

  • Spajalci za spajanje kratkih elementov,
  • Spajalci za spajanje konstrukcijskega lesa.

Izjemna fleksibilnost in možnost nadgradnje

V skladu z vašimi zahtevami se lahko vse linije s stroji za dolžinsko spajanje lesa zaradi modularnega načina gradnje nadgradijo tudi kasneje. S tem je dosežena velika fleksibilnost tako pri standardnih kot tudi pri specifičnih rešitvah. Od začetniškega modela ProfiJoint, preko modelov Ultra, CombiPact, Turbo S do razreda največje zmogljivosti s strojema HS 120 in HS 200. Na kratko: Weinigove linije za dolžinsko spajanje lesa so primerne za vse zmogljivostne razrede.

Širok spekter zmogljivih strojev - spajanje konstrukcijskega lesa

Želite preizkusiti stroje v našem salonu?