Poudarki Hišnega sejma Intercet 2022

Zbrali smo glavne trende in fotoutrinke dogajanja

Poudarki Hišnega sejma Intercet 2022

Vsak obiskovalec je bil deležen butične izkušnje z individualnim preizkusom strojev in svetovanjem glede na obstoječe stanje njegove proizvodnje linije.

Pogled v prihodnost

“Prikaz rešitev v živo ostaja rdeča nit in dodana vrednost našega hišnega sejma,” je črto pod tridnevno dogajanje potegnila Tamara Golmajer, direktorica Interceta. “Ker zelo dobro poznamo naše kupce, njihove obstoječe linije in tudi njihove izzive, smo lahko res vsakemu konkretno pokazali, kakšne so priložnosti za nadgradnjo njihovih obstoječih linij, kako vidimo rešitve za njihove izzive in možnosti za nadaljnji razvoj proizvodnje,” nadaljuje Tamara.

Intercetov hišni sejem 2022Tamara Golmajer je različne možnosti nadzora nad proizvodnjo prikazala s pomočjo simulacije triizmenske proizvodnje, hkrati pa predstavila vse Weinigove in Intercetove rešitve za digitalizacijo z demonstracijo na konkretnih primerih.

Digitalizacija zbudila radovednost

Sejem je letos zaznamoval prehod od optimizacije k digitalizaciji. Slednja je zbudila največ zanimanja pri obiskovalcih, predvsem pa so prihajali z vprašanjem, katere izboljšave in prihranke prinaša digitalizacija za njihovo proizvodnjo. Pri tem prikazu je bila v veliko pomoč simulirana 3-izmenska proizvodnja, na kateri je Tamara obiskovalcem demonstrirala prednosti prehoda na proizvodnjo 4.0.

proizvodnja 4.0Vodstvo obiskovalcev skozi razstavljene stroje je prevzel Boštjan Vraber, dolgoletni prodajno-tehnični svetovalec in vodja številnih kompleksnih prenov in zagonov lesno obdelovalnih linij pri Intercetu.

desa odsesovanje v praksi
Odsesovanje na vseh razstavljenih strojih nadzira sistem DESA, ki skrbi  
za optimizacijo delovanja in porabe električne energije. Z uporabo sistema  DESA lahko na obstoječem ali novem sistemu prihranimo kar 67 % energije  za odsesovanje. Obiskovalci so konkretno merjenje prihrankov za posamezne  stroje lahko spremljali na ekranu, prav tako pa sistem aktivnih loput, ki se  odpirajo in zapirajo glede na realne potrebe stroja.

obisk hišnega sejma Intercet
Najpogosteje postavljeno vprašanje letošnjega druženja je bilo: kakšno stopnjo digitalizacije omogočajo stroji, ki jih imamo trenutno v proizvodnji? Novejši Weinigovi stroji so že opremljeni za prehod na digitalizacijo, za ostale stroje pa je preprosta in dostopna rešitev aplikacija Intercet Strateg 4.0, ki za nadzor proizvodnje uporablja strojno opremo sistema DESA. Aplikacijo je Intercet razvil prav z mislijo na potrebe svojih strank po preprostem prehodu na digitalizacijo.

Kaj vse omogoča posamezen stroj

"Vprašanje, na katerega smo s kolegi v teh dneh verjetno najpogosteje odgovarjali, je bilo, kakšno stopnjo digitalizacije omogočajo obstoječi stroji naših strank in kakšne so možnosti za nadgradnjo na področju digitalizacije,” strne Tamara zanimanja obiskovalcev. Pri tem so bili pogosto presenečeni, da linije, kupljene v zadnjih nekaj letih, že brez dodatnih nadgradenj omogočajo dober nabor zbranih podatkov, ki omogočajo nadzor nad najpomembnejšimi funkcijami.

Weinigov skobeljni stroj Cube odlikujejo natančnost, prilagodljivost in enostavnost uporabe.

Izkušnje obiskovalcev

Slavko Mikelj iz podjetja Lip Pohištvo se je na drugi sejemski dan udeležil tudi strokovnega predavanja na temo rešitev za digitalizacijo v proizvodnji: “Všeč mi je predvsem dejstvo, da stvari, ki jih v osnovi že poznam, vidim tudi v živo. To so načini, da lahko vedno izveš kaj novega. S kolegom sva prišla predvsem zaradi digitalizacije, pohvaliti pa morava tudi dobro organizacijo s strani Interceta.”

Vabljeni k nam po rešitve!

Za konec smo zbrali še nekaj fotoutrinkov dogajanja. Če ste zamudili sejem in vaša vprašanja o digitalizaciji in rešitvah za obdelavo lesa ostajajo neodgovorjena, vas vabimo, da se oglasite v našem prodajno-razstavnem salonu za individualno predstavitev in svetovanje.

pregled lesnoobdelovalne proizvodnje v praksiPrikaz pregleda proizvodnje glede na različne parametre: razpoložljivost strojev, izmene, zastoji, servisni intervali, stanje naročil, stanje dobav ...

izdelovanje strojev in dolžinski razrez lesaStegherr je navdušil z izven serijskimi rešitvami, tokrat smo z obiskovalci preverjali izjemno lahkotnost in prilagodljivost izdelovanja utorov in razreza na dolžino.

Primož Mubi
Primož Mubi, prodajno-tehnični svetovalec ekipe Intercet je prikazal prednosti ergonomskega delovnega mesta brez fizičnih naporov, ki ga omogočajo vakuumske tehnike dviganja.

Gašper Lukan
Obiskovalci so vse razstavljene stroje lahko tudi preizkusili, 
pri čemer je nad delovanjem strojev bdel izkušeni servisni tehnik Intercetove ekipe Gašper Lukan.

Ekipa Interceta po uspešno zaključenem Hišnem sejmu 2022. Veseli smo bili vašega obiska, strokovnih izmenjav in krepitve dobrega odnosa in zaupanja. Ostajamo predani razvoju lesno-obdelovalne industrije v Jugovzhodni Evropi.

 

Kategorija: Dogodki

Povezane novice

Želite preizkusiti stroje v našem salonu?