Zgodba o uspehu-podjetje Gräter

Zgodba o uspehu-podjetje  Gräter

Podjetje Gräter iz Schelklingna je podjetje z 10 zaposlenimi, ki letno predela okoli 7.000 kubičnih metrov lesa, večinoma za potrebe izdelave različnih vrst palet in zabojev.

»Naš pristop temelji na principu just-in-time dobave, kar pomeni dobavne roke od enega do dveh dni. Produktivnost in kvaliteta sta zato odločilnega pomena« pravi direktor Uwe Knoll.

Zato se je podjetje odločilo za investicijo v optimirni čelilnik Dimter Opticut S90 XL. Seveda je podjetje pred tem že imelo čelilnik, vendar brez optimiranja razreza. »Sedaj delamo z dvojno kapaciteto v primerjavi s predhodnim stanjem. Dimter je Mercedes med proizvajalci čelilnikov, investicija pa se tekom življenjske dobe vsekakor povrne« še dodaja Knoll.

Stroj je opremljen z avtomatskim podajanjem s prečnim transporterjem, ki omogoča sprejem obdelovancev dolžine od 0,4 do 6,3 metra. Poleg tega poseben sistem za izravnavo obdelovancev nudi pomoč upravljavcu pri prehodu obdelovancev iz prečnega zalogovnika na vhodno mizo. Nadalje pa stranski pritisni lineal zagotavlja pravokotne reze.

Poleg vrhunske tehnologije se Opticut odlikuje tudi z enostavnim upravljanjem s pomočjo OptiCom Direct krmiljenja. Interaktivni zaslon ter tipkovnica s nastavljenimi hitrimi izbori omogočata učinkovito pošiljanje naročil na Opticut. Celotna linija je mrežno povezana s pisarno, kar prinaša hiter prenos naročil v proizvodnjo. Na izhodu iz čelilnika  se nahaja 5 metrov dolg sortirni trak s tremi izmetnimi paketi, v katere sistem sortira odrezane dele lesa glede na njihove lastnosti.

»Umetnost, ki jo Dimter Opticut S 90 XL omogoča je, da se les različnih dimenzij tako optimalno razreže, da po možnosti sploh ne nastane nobenega odpada. S tem strojem je to mogoče« poudarja Werner Blum, vodja prodaje pri Dimtru.

Prispevek je povzetek članka v Holzkurierju, št. 22 – 31.5.2013, str. 27

Če potrebujete čelilnik, si našo ponudbo oglejte na povezavi.

Kategorija: Reportaže

Povezane novice

Želite preizkusiti stroje v našem salonu?