Štiristranski skobeljni stroji

Štiristranski skobeljni stroji Weinig omogočajo, da elemente iz masivnega lesa, MDF-a ali drugih podobnih materialov v enem samem prehodu poskobljamo in sprofiliramo, v primeru posebne izvedbe pa tudi razrežemo.

Naša ponudba štiristranskih skobeljnih strojev

Spodnji prikaz si lahko prilagodite glede na parametre na levi strani.

Možne obdelave
Vpenjanje orodja
Predviden čas dela
Maks. širina obdelave
Maks. višina obdelave
Dodatna oprema

Še ne veste, kateri stroj je pravi za vas?

Obiščite nas in se v živo prepričajte o razlikah

Naš dobavitelj štiristranskih skobeljnih strojev

Weinig logo

Naš glavni dobavitelj z več kot 100-letno tradicijo proizvodnje strojev za obdelavo masivnega lesa je nemški koncern Weinig.

Več o dobavitelju Weinig
Weinig logo
Servis strojev & rezervni deli
Servis strojev & rezervni deli

Servis strojev & rezervni deli

Za nemoteno delovanje vaših strojev ter brezskrbno vzdrževanje ponujamo visokokakovostne rezervne dele in strokovno servisiranje, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in optimalno zmogljivost.

Servis strojev Dobava rezervnih delov

Servis strojev & rezervni deli

Za nemoteno delovanje vaših strojev ter brezskrbno vzdrževanje ponujamo visokokakovostne rezervne dele in strokovno servisiranje, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in optimalno zmogljivost.

Servis strojev Dobava rezervnih delov

Servis strojev & rezervni deli Servis strojev & rezervni deli

Kdo vse uporablja naše štiristranske skobeljne stroje

Družinsko podjetje Intercet d.o.o. je od leta 1989 zanesljiv partner v lesnoobdelovalni industriji.

Z ekipo predanih strokovnjakov za naše stranke zagotavljamo vrhunske stroje, inovativne tehnologije in prilagojene rešitve za nadgradnjo vaše proizvodnje. 

S partnerji gradimo dolgoročne odnose. Naše reference so dokaz naše odličnosti.

Ogled vseh objavljenih referenc

Stroji za skobljanje: ključ do optimizacije proizvodnje

Kakovosten, zanesljiv in napreden štiristranski skobeljni stroj je osnovni in bistveni element, ki vašo proizvodnjo prenese na višjo raven in zagotavlja konkurenčno prednost.

Stroji za skobljanje: ključ do optimizacije proizvodnje

Prednosti štiristranskih skobeljnih strojev

Štiristranka Weinig omogoča, da elemente iz masivnega lesa, MDF-a ali podobnih materialov v enem samem prehodu poskobljamo in sprofiliramo (opcijsko tudi razrežemo). Od vstopnih modelov za obrtnike do visokozmogljivih industrijskih strojev, vsaka Weinig štiristranka zagotavlja:

  • prvovrstno kakovost obdelave,
  • najkrajši čas nastavljanja,
  • maksimalno učinkovitost skobljanja,
  • popoln nadzor nad proizvodnjo.

Prednosti štiristranskih skobeljnih strojev

Številni nameni uporabe

Stroj za skobljanje lahko uporabljate na več načinov, in sicer za:

  • ravno skobljanje (izdelava masivnih plošč, pohištva, okenskih lepljencev),
  • vzdolžno profiliranje z vseh 4 strani (izdelava profilnih letvic, parketa in drugih podnih oblog, stropnih oblog, oken),
  • razžagovanje (izdelovanje lamel za različne namene – zgornji sloj večslojnega parketa, večslojnih plošč, sredica za smuči, snowboarde ipd).

Številni nameni uporabe

Prednosti uporabe skobeljnih strojev

Ker skobeljni stroj lahko v enem prehodu izvede številne procese (poravna, naredi utor, skoblja na širino in debelino, profilira na vseh štirih straneh), nadomesti več klasičnih strojev, kot sta poravnalka in debelinka. Delo je pa za delavca bistveno varnejše in vsaj 10-15 krat hitrejše. Na štiristranskih skobeljnih strojih Weinig je možno tudi strukturirati površino s hitrostjo pomika do 100 m/min.

Prednosti uporabe skobeljnih strojev

Pogosta vprašanja

O štiristranskih skobeljnih strojih

V primeru, da skobeljni stroj uporabljate za veliko različnih profilov, je hitra menjava orodja skupaj z ustreznimi krmilnimi sistemi nepogrešljiva. Pri menjavi orodja za različne profile npr. 5x na dan, s PowerLock orodjem in Memory ali PowerCom Plus krmilnikom prihranite cca. 2,5 uri. Druga prednost je, da se orodja PowerLock lahko vrtijo z do 12.000 obrati na minuto, kar v primerjavi s klasičnim orodjem (6.000 obratov) omogoča dvojno hitrost obdelave pri isti kakovosti površine.

Najvišja hitrost skobljanja na štiristranskem stroju običajno ni omejujoč faktor, temveč je omejitev kakovost obdelane površine, ki jo želimo doseči. Višja hitrost namreč podaljšuje skobeljni val, ki je s tem bolj viden na površini. Pri klasičnem sistemu vpenjanja glav in 6.000 obratih vreten na minuto je tako hitrost skobljanja običajno okoli 15 m/min pri izdelkih za zunanjo uporabo (konstrukcijski les, tramovi ipd. - sprejemljiv skobeljni valj dolžine 2,5 – 3mm) oz. 9 m/min pri izdelkih za notranjo uporabo (pohištvo, podne obloge – skobeljni val okoli 1,5mm). Naprave pa seveda omogočajo večje hitrosti pomikov.

Najkrajša dolžina elementov za skobljanje je odvisna od izvedbe in opreme skobeljnega stroja. Za obdelavo kratkih kosov je priporočljiva utorjena delovna miza, možna pa je obdelava od cca. 150 mm dolžine naprej. Pri tako kratkih kosih je smiselno zagotoviti avtomatsko dodajanje, saj ročno dodajanje ni več smotrno.

Želite preizkusiti stroje v našem salonu?