Proizvodnja okroglih oken z Weinigom

Proizvodnja okroglih oken z Weinigom

Weinig – 100% okrogla okna

Weinig in proizvodnja okroglih oken – tega ni?

Dostikrat se srečujemo s tako ali podobnimi izjavami. Dejstvo je, da lahko s pomočjo CNC okenskega centra Conturex izdelamo „neverjetna“ okrogla okna. Primer takega ovalnega okna (prikazan desno) bi moral prepričati vsakega, ki se ukvarja z izdelavo okroglih oken. No, imamo še več asov v rokavu! Namreč, proizvodnja okroglih oken in okroglih segmentov ne more biti bolj enostavna in rentabilna kot na CNC centru Conturex.

Okrogla okna – kraljevski izgled

Pri izbiri oken igrajo pomembno vlogo različna dejstva, npr. oblika, format in velikost okna ter število želenih prečk v oknu. Ob vseh tehničnih zahtevah, pred katerimi stoji moderna proizvodnja oken, ne smemo pozabiti, da imajo okna in vrata odločujoč vpliv na vrednost zgradbe. Prav tukaj pa igra pomembno vlogo okroglo okno, vseeno katere oblike.

oblike oken

izdelava različnih okroglih oken ni noben problem za CNC okenski center Weinig Conturex.


Način proizvodnje okroglih oken

Da bi lahko izdelali okroglo okno, npr. gotsko okno, je potrebnih veliko praktičnih izkušenj in občutek za les kot material. Nihče, ki ima znanje v proizvodnji oken, ne bo trdil, da je izdelava okroglega okna tako enostavna kot izdelava »normalnega« okna pravokotne oblike. Odgovarjajoče velika je tudi poraba časa. Načelno so za okrogla okna poznani trije postopki proizvodnje, z nekoliko izjemami. Prvi je postopek ročne izdelave s pomočjo rezkarja za okrogle loke in miznega rezkarja. Druga možnost proizvodnje je na CNC centru za obdelavo ploskev, torej na običajnem centru za obdelavo površine. Tretji postopek pa je proizvodnja na Weinigovem CNC obdelovalnem centru Conturex.

Okrogla okna, ki 100% osvajajo

CNC okenski center Conturex nudi idealne pogoje predvsem za proizvodnjo kompliciranih in dragih elementov. Primer iz prakse kaže, kako se je z logičnim razmišljanjem uresničila zamisel kupca. Proizvajalec oken iz Madžarske je v februarju 2010 razširil svojo proizvodnjo in poleg klasičnega CNC centra za obdelavo površine naročil še okenski CNC center Conturex 124. Ker so že imeli naprave in orodja za izdelavo okroglih oken, bi morali proizvodnjo le-teh nadaljevati na klasičnem CNC centru. No, izkušnje z novo Weinigovo linijo so jih hitro navedla na to, da se premislijo: v kratkem so spoznali, da je CNC centar Conturex rentabilnejši in enostavnejši, zato okna ne proizvajajo več samo na CNC centru za obdelavo ploskev, temveč tudi na Conturexu. Za uvajanje ni bila potrebna nikakršna tuja pomoč. V tem primeru vidimo jasno potrditev filozofije dela z okenskim CNC centrom Conturex kot sistemom, ki je posebej prijazen za uporabo.

Zaključek

Če primerjamo zgornje tri postopke proizvodnje, lahko hitro ugotovimo, da ročna proizvodnja okroglih oken zahteva veliko časa in dela. Proizvodnja na običajnem CNC obdelovalnem centru za ploskve je ugodnejša od ročne proizvodnje, a še vedno zahteva veliko časa in truda. Največji problem je dolg čas nastavljanja. Če primerjamo ure dela in te čase nastavljanja, lahko hitro vidimo, da je izdelava okroglih oken na centrih za obdelavo površine draga.

V primerjavi s tem pa ima proizvodnja okroglih oken na Conturexu pomembne prednosti:

  • ni več predhodne proizvodnje surovega okvira
  • točen radij steklitvene letvice (izračunava se avtomatsko)
  • ni več naknadne izdelave steklitvene letvice
  • dosledna proizvodnja po okviru (izdelava ravnih delov in segmentov loka enega za drugim)
  • ni nastavljanja stroja
  • ni zastojev pri delu stroja
  • obdelava po segmentih (ter s tem najvišja kakovosti rezkanja)
  • Izdelava okroglih oken s CNC centrom Conturex - izdelava po segmentih

cnc izdelava oken

CNC okenski center Weinig Conturex: izdelava okroglih oken po segmentih.


Več o Weinig https://intercet.si/dobavitelji/dobavitelj/weinig

Kategorija: Predstavitve produktov

Povezane novice

Želite preizkusiti stroje v našem salonu?