Pomen Weinig standarda pri proizvodnji lamel

Pomen Weinig standarda pri proizvodnji lamel

Kot pri vsakem dobrem poslu je tudi pri izdelavi lamel poleg kvalitete surovine pomembna kvaliteta obdelave in preciznost dimenzij. Ob upoštevanju vseh teh kriterijev lahko proizvodno podjetje dosega višje cene in s tem dobičkonosnost. Če ima vse kriterije v zgornjem področju lahko celo izbira kupce.

Na dobičkonosnost pa dodatno vpliva tudi optimizacija razreza oziroma večji izkoristek lesa. Vlaganje v vrhunsko tehnologijo je tako bistvenega pomena. Na tem področju Weinig še vedno postavlja standarde. Kadar več strojev za obdelavo lesa z ustrezno tehnologijo združimo v avtonomno linijo, dobimo visoko učinkovit obrat z minimalnim številom zaposlenih ter nadpovprečno dobičkonosnostjo.

Primer dobre prakse je podjetje Quercus, ki je občutljivo obdelavo le 3-5 mm debelih in 150-300 mm širokih lamel zaupal Weinigovim strokovnjakom.

Zvezde njihove linije so štiristranski skobeljni stroj Weinig Powermat 1200, ki omogoča popolno in enakomerno poskobljane elemente. Opremljen je z glavo zgoraj in spodaj s posebej prilagojenimi pritisnimi elementi za tanke lamele. Ti pritisni elementi so odločilni za kvalitetno obdelavo zaradi pogoste zavitosti lamel in neenakomerne debeline. Delovna plošča razpolaga z zračno blazino, ki omogoča prehod lamel skozi stroj brez zastojev. Skobeljni glavi imata spiralno nameščena rezila, ki jih je mogoče 4x obrniti, po potrebi pa nadomestiti samo tiste, ki so izrabljeni ali poškodovani.

Les gre potem naprej v obdelavo skozi Raimanovo večlistno krožno žago Variorip 310, ki predstavlja odlično razmerje med visoko učinkovitostjo ter dostopno ceno. Patentiran sistem SafetyPlus zagotavlja največjo varnost za uporabnika, prizmatična vodila pa omogočajo popolnoma raven in paralelen rez, ki je pri izdelavi lamel ključnega pomena. Za odrez na dolžino so se v Quercusu odločili za Dimtrov čelilnik OptiCut 200, ki izmeri dolžino obdelovancev ter izračuna idealno kombinacijo razreza z največjim izkoristkom. Pri tem dobimo točne dolžine, ki so pri izdelavi lamel prav tako bistvenega pomena.

Vsi stroji so povezani v linijo, kar pomeni praktično avtomatizirano proizvodnjo lamel z minimalnim številom zaposlenih. S tako linijo je možno narediti med 1000 – 1500 m2 lamel dnevno s tremi ljudmi.

Kategorija: Predstavitve produktov

Povezane novice

Želite preizkusiti stroje v našem salonu?