Trodimenzionalno strukturno skobljanje na Weinig PowerLine skobeljnih strojih

Trodimenzionalno strukturno skobljanje na Weinig PowerLine skobeljnih strojih

Strukturno skobljanje je v porastu, kar je bilo možno opaziti tudi na zadnjih sejmih. Weinig je šel v svoji tehnologiji še korak dlje in predstavil 3D strukturno skobljanje, ki ne postavlja nikakršnih meja kreativnosti. Naše krmiljenje dopušča strukturno skobljanje v nepravilnih ciklusih, hkrati pa omogoča skobljanje vzorcev v pravilnih in nepravilnih ciklusih.

Za kaj gre?

V podjetju Weinig so namreč razvili nov postopek strukturiranja površine lesa, ki je bilo doslej omejeno večinoma na krtačenje na krtačnih ali brusilnih strojih. Gre za t.i. postopek strukturnega skobljanja, strukturiranje pa se izvaja na zgornjem ali spodnjem vretenu (lahko tudi na več vretenih) štiristranskega skobeljnega stroja. Poudarjena naravna struktura lesa se lahko razlikuje po globini strukturiranja, poudarjenosti, poteku itd. Seveda so se takoj pojavili dvomi, da bi ponovljivost vzorca lahko izničila naravni izgled in strukturo lesa. Toda pri strukturnem skobljanju se profilirna glava na Weinigovem skobeljnem stroju pomika levo-desno po naključnem vzorcu, ki ga generira krmilnik štiristranke. To nam zagotavlja unikatnost vsakega obdelovanca in posledično ohranja naravni 'look and feel' končnega izdelka.

Strukturno skobljanje se uporablja predvsem za proizvodnjo pohištva in stenskih ter talnih oblog in bo zagotovo popestrila ponudbo lesnih proizvodov. Kot revolucionarna novost pa predstavlja tudi priložnost za lesnopredelovalna podjetja, ki iščejo tržne niše v zasičenem trgu.

Za več informacij o postopku strukturnega skobljanja nas pokličite na 041 617 219 ali nam pošljite mail na info@intercet.si.

Kategorija: Novosti

Povezane novice

Želite preizkusiti stroje v našem salonu?