27 let z lesnoobdelovalnimi stroji, ki jih ne preslepi nobena napaka

Mehiški Pinelli je z Weinigom izkoristek lesa povečal za 12 %

27 let z lesnoobdelovalnimi stroji, ki jih ne preslepi nobena napaka

Za dolžinsko spojene elemente, polizdelke za stavbno pohištvo, okvirje za slike in leseno embalažo tako uporabljajo predvsem rumeni bor, bor Ponderrosa in bor Radiata s PEFC certifikatom. Poleg standardnega programa pa se tudi individualno prilagajajo željam odjemalcev.

Rast z Weinig lesnoobdelovalnimi stroji

Podjetje Pinelli že 27 let popolnoma zaupa strojem za obdelavo lesa Weinig. Skupna zgodba podjetja Pinelli in skupine Weinig sega v leto 1993, ko so pri Pinelliju investirali v svoj prvi skobeljni stroj Unimat. V naslednjih letih so svojo linijo strojev pogosto dopolnjevali, pri tem pa vedno sledili najnovejši tehnologiji.

Optimirni čelilnik OptiCut 450 - bahava hitrost brez kompromisov

Z optimirnim čelilnikom prihranijo kar 1180 m3 lesa v enem mesecu

Leta 2016 je Pinelli v svojo proizvodno linijo vključil avtomatski čelilnik OptiCut 450 in skener za avtomatsko zaznavanje napak v lesu CombiScan Evo C600X. Vrhunski optimirni čelilnik OptiCut 450 z bahavo hitrostjo obratovanja do 550 m/min od takrat deluje neprestano, kar pomeni, da ni prostora ne za čas, ne za kompromise. Vsaka deska je natančno pozicionirana, razrezana in sotirana, integriran skener pa ob tem skrbi za nemoten tok ključnih podatkov ob polni proizvodni hitrosti.

Skobeljni stroj za učinkovito serijsko proizvodnjo

Sledili je investicija v štiristranko Powermat 2400 in ostrilni stroj Rondamat 960. Vrhunski skobeljni stroj nudi vse karakteristike za učinkovito serijsko proizvodnjo. Zmogljivost in prilagodljivost sta ključna aduta. Zahvaljujoč Weinigovi tehnologiji jointanja, se med obratovanjem noži brusijo in so s tem konstantno na isti krožnici, kar zagotavlja visoko kakovost skobljane površine, kljub visokim hitrostim proizvodnega procesa. Hitro, natančno, lahkotno in prilagodljivo upravljanje in nastavljanje stroja omogoča minimalne izpade proizvodnje in hitro spreminjanje dimenzij ali profila skobljanja.

Skener, ki ga ne preslepi nobena napaka

"Najboljši izkoristek lesa, hkrati pa upoštevati želje kupca" je moto podjetja Pinelli. Nova linija za krojenje lesa nudi natančno to: maksimalen izkoristek lesa, optimalna kakovost rezanja in prilagodljivost s skenerjem CombiScan in večlistno krožno žago Profirip 340M. S pomočjo samodejne dvodimenzionalne optimizacije skener zazna vsako napako. Raznolikost materiala in izdelkov ne predstavljajo problema, saj žaga Profirip 340M ponuja avtomatsko nastavljive pomične žagine liste za največjo mero prilagodljivosti. V nekaj sekundah lahko stroj prilagodimo vsaki deski, ne glede na uporabljen les pa je rez vedno brezhiben.

Izkoristek lesa večji za 12 %

Pinelli danes proizvaja s proizvodno linijo, ki je edinstvena na območju Latinske Amerike. Izkoristek se dviguje iz meseca v mesec, zahvaljujoč najnovejši Weinig tehnologiji avtomatskih optimirnih čelilnikov pa je zrasel kar za 12 %. Ker torej njihova poraba lesa konstantno pada, so pri najdražjem lesu v proizvodni liniji prihranili kar 1180 m3 lesa v enem mesecu.

Ne glede na izziv - Weinig stroji za obdelavo lesa so zmagovalna rešitev

Ekipa Pinellija, ki potrebuje lesnoobdelovalne stroje za največji izkoristek lesa.

Nenazadnje jih je ob vrhunskih rezultatih prepričala tudi brezhibna integracija novega sistema. Od leta 1993 podjetje Pinelli proizvaja na lesnoobdelovalnih strojih Weinig, za vsak izziv pa so pri Weinigu našli pravo rešitev - ne glede na to ali je šlo za širinski razrez, dolžinski razrez ali profiliranje.

Naslednja investicija: posodobitev dolžinskega spajanja

V Pinneliju pa že vejo, katera bo njihova naslednja investicija – potrebujejo novo linijo za dolžinsko spajanje lesa. Odgovor pa je na dlani: Weinig.

Vabljeni v zanesljivo partnerstvo

Je vaš cilj povečati izkoristek lesa, zmanjšati količino odpadnega lesa in avtomatizirati proizvodnjo? Vabljeni v naš razstavni salon v Šenčurju, kjer lahko preizkusite stroje Weinig in najdete optimalno rešitev za vaše cilje. Pokličite nas in se dogovorite za obisk.


 

Kategorija: Reportaže

Povezane novice

Želite preizkusiti stroje v našem salonu?