Stairplan: vzpon s skupino Weinig

Stairplan: vzpon s skupino Weinig

Lesene stopnice podjetja Stairplan sodijo med najboljše stopnice, ki se jih dobi v Združenem Kraljestvu. Da bi lahko zajamčili to kvaliteto in zagotovili zmožnost hitre dobave, podjetje v proizvodnji uporablja Weinigovo tehnologijo. Od razreza in profiliranja, pa  vse do periferije okoli stroja. Pogledali bomo v njihovo proizvodno halo.

Stairplan je družinsko podjetje, ki je specializirano za oblikovanje in proizvodnjo visokokakovostnih lesenih stopnic, ki so prilagojene individualnim zahtevam. Direktor podjetja Graham Thomas: "Ponosni smo na dejstvo, da proizvajamo najboljše lesene stopnice, ki se jih da dobiti v Združenem Kraljestvu". Moč podjetja Stairplan pa ne leži samo v kvaliteti proizvodov, temveč tudi v možnosti hitre dobave le-teh. To moderno podjetje prodaja svoje proizvode preko spletne trgovine in je v neposrednem kontaktu s svojimi kupci preko Twitterja. Graham Thomas: "Da bi lahko obdržali ta nivo, potrebujemo zanesljive stroje in partnerja, ki nudi vrhunski servis". Stairplan se je odločil za nakup kompletne linije Weinig. "Verjamemo, da samo nemška proizvodna tehnologija lahko zajamči naš napredek", pravi Graham Thomas. Nov Stairplanov obrat za obdelavo tako razpolaga z večlistno krožno žago UniRip, univerzalno krožno žago FlexiRip ter optimirnim čelilnikom OptiCut S 50. Podjetje je tako investiralo v štiristranski skobeljni stroj Powermat 500 ter stroj za brušenje orodja Rondamat 960. Zahvaljujoč tej opremi Stairplan razpolaga z idealno konfiguracijo strojev za učinkovito, moderno proizvodnjo izdelkov iz masivnega lesa.

Recept uspeha leži v imenu WEINIG

Nova večlistna krožna žaga UniRip iz Weinigove linije RaimannLine je zamenjala zastarel PU skobeljni stroj. Zaradi svojih številnih prednosti je večlistna krožna žaga dobičkonosna tudi če se je ne uporablja vsak dan. Hitrejši pretok, enostavnejše posluževanje in krajši čas nastavljanja so posebni aduti te investicije. Weinigova žaga pri tem osvaja še s popolnoma čistim rezom, ki predstavlja odlično pripravo za skobljanje, varčuje z lesom in povečuje izkoristek.

Univerzalna krožna žaga FlexiRip je strokovnjak za širinsko optimiranje, v Združenem Kraljestvu pa je najbolj priljubljena v srednjih in velikih obratih. Visoka stopnja preciznosti, hitra menjava orodja ter samo en delavec na posluževanju stroja zagotavljajo ekonomičnost in fleksibilnost, ki sta potrebni pri Stairplanu za njihov poslovni model.

Optimirni čelilnik OptiCut S 50 Weinigovega hčerinskega podjetja Dimter je fleksibilna in CNC krmiljena žaga s potisno roko in opcijo optimiranja. V primerjavi s tradicionalnimi podmiznimi čelilniki je najmanj štirikrat bolj produktiven, pri tem pa pol manj delovno intenziven. Z istočasnim  optimiranjem se izkoristek lahko še dodatno vidno poveča. Na optimirni čelilnik OptiCut S 50 se lahko instalira tudi printer za nalepke, ki služi enostavni identifikaciji elementov po razrezu.

izdelava stopnic Stairplan

V obratu Stairplan se uporablja tudi štiristranski skobeljni stroj Powermat 500. PowerLock sistem orodja v kombinaciji z Memory sistemom zagotavlja najkrajši čas nastavljanja in najbolj enostavno posluževanje. Zahvaljujoč močnemu HSK orodju z do 10.000 obrati v minuti je podjetje povečalo svojo produktivnost za 66% ob izvrstni kvaliteti površine. Opcija, da se poleg PowerLock sistema lahko uporablja tudi konvencionalno orodje z odprtinami, pa omogoča več fleksibilnosti.
Stairplan je z nakupom avtomatskega stroja za brušenje orodja Rondamat 960 dodal še poslednji element, ki je manjkal v njegovem portfelju za učinkovito proizvodnjo. Na Rondamatu 960 je mogoča precizna izdelava profilov ter brušenje in ostrenje nožev. Zahvaljujoč preciznemu stroju za brušenje orodja Stairplan sedaj ni več odvisen od dobavitelja orodja ter zagotavlja neomejene možnosti dobave celo pri nujnih naročilih.

Oglejte si produkte v naši ponudbi:

https://intercet.si/prodajni-program/veclistne-krozne-zage

https://intercet.si/prodajni-program/celilniki

Spletna stran podjetja Stairplan https://www.stairplan.com/

Kategorija: Reportaže

Povezane novice

Želite preizkusiti stroje v našem salonu?