Francoski proizvajalec krst si je z Weinigovo tehniko zagotovil konkurenčno prednost

Francoski proizvajalec krst si je z Weinigovo tehniko zagotovil konkurenčno prednost

Tržne niše niso rezervati za svoje udeležence - ostra konkurenca tudi tu določa značilnosti posla. Zato vsak, ki se želi vmešati, potrebuje močne partnerje. Proizvajalec krst Carles že leta vse stavi naWeinig (opis proizvajalca) , kar je potrdil z novo, skrbno načrtovano investicijo v skobeljni stroj tega svetovno znanega proizvajalca lesno-predelovalnih strojev.

Velik izziv

Naloga za Weinigove specialiste je bila jasno definirana: novi stroj za proizvodnjo krst mora biti zanesljiv in pri delovni širini 360 mm proizvajati perfektno kvaliteto površine. Zaradi potrebe po hitri menjavi profilov je bilo treba vključiti tudi sistem za menjavo orodja PowerLock.

Prepričljiv odgovor

Weinigova rešitev se je imenovala Unimat 30EL, skobeljni stroj, ki so ga opremili za hitrost pomika 36 m/min. Ravne površine se obdelujejo z dvostransko uležajenimi vreteni, profili do širine 300 mm pa se napravijo na PowerLock vretenih. Rezultat: na novem stroju lahko Carles brez večjih časovnih zastojev proizvaja najrazličnejše dele krst, poleg tega pa racionalno izdeluje tudi vse potrebne letve.

Enkrat Weinig – vedno Weinig

Novo naročilo je bila logična posledica strankinih pozitivnih izkušenj: leta 2006 je Carles kupil linijo za skobljanje s kot blisk hitrim servo mobilnim vretenom (500 mm/s) in servo vodenim desnim vretenom skupaj s pripadajočimi kamerami pred strojem, ki merijo obdelovance. Visoka proizvodna hitrost in efektivna optimizacija strojev sta linijo amortizirala v najkrajšem času, kar je omogočilo novo investicijo in s tem še večjo stabilnost podjetja v prihodnosti.

Najpomembnejše prednosti:

  • racionalna proizvodnja najrazličnejših delov
  • perfektna kvaliteta površine
  • hitra menjava profilov zahvaljujoč najkrajšim časom nastavljanja orodij
  • najvišja preciznost
  • hitra amortizacija
  • odlična integracija v obstoječe linije

Aktualno ponudbo si oglejte tukaj https://intercet.si/prodajni-program/skobeljni-stroji

Kategorija: Reportaže

Povezane novice

Želite preizkusiti stroje v našem salonu?