Popoln nadzor nad porabo elektrike pri odsesovanju

Popoln nadzor nad porabo elektrike pri odsesovanju

Številne proizvodne linije, ki v zadnjih letih niso vlagale v posodobitev odsesovalnih sistemov, se trenutno soočajo z vplivi energetske krize. Klasični odsesovalni sistemi so namreč izjemni porabniki električne energije in tako najedajo dobiček ter rentabilnost tudi najsodobnejših strojev. A ni treba, da je tako. DESA je sistem za optimizacijo odsesovanja, ki se lahko namesti tudi na obstoječe odsesovalne sisteme. Z inteligentnim sistemom prilagajanja moči in navora ventilatorja glede na stroje, ki potrebujejo odsesovanje, ob hkrati boljši učinkovitosti odsesovanja prihrani v povprečju več kot 50% električne energije za odsesovanje.

Intercet Strateg 4.0. za popoln on-line nadzor

V Intercetu pa smo šli še dlje in razvili aplikacijo Intercet Strateg 4.0. Ta uporablja strojno opremo sistema DESA in njene podatke za popolno on-line spremljanje porabe energije in prihrankov v vsakem trenutku. Porabo pri odsesovanju lahko spremljate tudi oddaljeno, in sicer na preglednem grafičnem vmesniku. Ta prihranke v primerjavi s klasičnim sistemom odsesovanja (situacija pred implementacijo sistema DESA) pa spremlja na dva načina. Prikaz prihrankov pri optimizaciji odsesovanja se prikazuje v višini porabe energije, ves čas pa tudi v evrih (za poljuben časovni interval). Intercet Strateg 4.0 poleg tega omogoča tudi prikaz razpoložljivosti vseh strojev, priključenih na dotičen odsesovalni sistem, kjer je implementirana DESA.

Poročilo vedno pri roki

Rezultati investicij v energetsko optimizacijo v podjetjih so sestavni del poročil pri pridobitvi nepovratnih sredstev, za Eko sklade in tudi pri internem poročanju. Intercet Strateg 4.0. v vsakem trenutku zagotavlja enostavno izdelavo poročil za izbran odsesovalni sistem in obdobje z jasnim prikazom prihrankov energije in denarja.

Vzemite energetski nadzor v svoje roke

Vzpostavitev optimizacije odsesovanja in nadzora nad prihranki je z Intercetovo ekipo preprost in učinkovit proces. Zaradi velikih prihrankov pa se investicija povrne v 6 do 36 mesecih. Pokličite nas in si oglejte praktični prikaz delovanja sistemov DESA in aplikacije Intercet Strateg 4.0 v našem prodajno-razstavnem salonu v Šenčurju.

Kategorija: Reportaže DESA

Povezane novice

Želite preizkusiti stroje v našem salonu?