Večlistna žaga Weinig Unirip - dobra obdelava lesa in rentabilna proizvodnja v praksi

Kvaliteten les in dobra obdelava zagotavljata zadovoljstvo kupcev, dober izkoristek lesa pa rentabilno proizvodnjo.

Večlistna žaga Weinig Unirip - dobra obdelava lesa in rentabilna proizvodnja v praksi

Rob je idilična vasica na Dolenjskem, nedaleč od južnih robov Ljubljanskega barja. Obkrožajo jo gozdovi s kvalitetnim lesom iglavcev in listavcev. V tem okolju že več kot petdeset let deluje podjetje Formales d.o.o. - z ljudmi, predanimi skrbni izbiri in predelavi masivnega lesa. Njihova specialnost je vsekakor izdelava kotnih letev in okroglih palic, v proizvodnem programu pa imajo tudi ročaje za stopnišča. Za oba izdelka je odločilnega pomena izbira kvalitetnega lesa in dober izkoristek lesa.

Kvaliteten les in dobra obdelava zagotavljata zadovoljstvo kupcev, dober izkoristek lesa pa rentabilno proizvodnjo. Letno ne predelajo velike količine lesa, morda okoli 200 kubičnih metrov. Je pa zato les visoko kvaliteten in zato dragocen.

Prvorazredni materiali pa lahko kaj hitro postanejo scefrano žaganje, če z njimi ne ravnamo kot se materialu pritiče – strokovno in s pravimi stroji in opremo.

Za dobro obdelavo pri profiliranju v podjetju Formales že dolga leta stavijo na skobeljne stroje vodilnega proizvajalca Weinig. V preteklem letu pa so naredili preskok tudi pri razrezu desk. Namesto dosedanjega razreza z mizno krožno žago so se odločili za razrez z večlistno krožno žago Weinig-Raimann Unirip 310. S tem strojem se je njihova produktivnost povečala za več kot 5-krat, zagotavlja pa tudi varnejše delo.

Vas zanima, kako lahko vam pomagamo optimizirati delo? Pokličite nas na 04 27 11 550 ali pa preko spletnega obrazca.

Večlistna žaga - 3 glavne prednosti večlistne žage Unirip 310:

 1. Hitrost, zanesljivost in vrhunska zaščita.

  V enem prehodu se lahko odreže več letvic naenkrat, vlek skozi stroj je zanesljiv in brez zastojev. Stroj razpolaga tudi s posebno zaščito iz kevlarja proti povratnim udarcem in preprečuje poškodbe osebja.
 2. Natančnost

  Na podajalni verigi večlistne žage so nameščene posebne konice, ki preprečujejo premikanje deske med razrezom in zagotavljajo enako mero letve po celotni dolžini (prikaz na sliki spodaj). »S tem prihranimo veliko kvalitetnega lesa. Z mizno krožno žago smo morali delati z večjo nadmero, precej letev pa je bilo tudi zažganih. Pri visokokvalitetnem lesu je pomemben vsak milimeter«, pravi direktor podjetja Formales, Tomaž Jamnik.
  Večlistna žaga - prednost
 3. Enostavnost

  Stroj je opremljen s sistemom Quickfix – razmik žagnih listov enostavno fiksiramo z zategovanjem matice na žagalnem vretenu, pri čemer ne potrebujemo več puše z distančnimi obroči. Ureditev novega razporeda žagnih listov na žagalni osi je izjemno hitro – za to se porabi le 2 do 3 minute. Za veliko število različnih mer ni potrebno imeti velikega števila distančnih obročev.

Kaj o stroju meni g. Jamnik?

»Delo s strojem je enostavno in hitro. Žal mi je, da se za stroj nismo odločili že prej.«

Kontakt

Za več informacij in strokovno svetovanje nas kontaktirajte na 04 27 11 550 ali pa preko spletnega obrazcaZa osebno svetovanje smo na voljo na sedežu podjetja v Šenčurju.

Kategorija: Reportaže

Povezane novice

Želite preizkusiti stroje v našem salonu?