Dnevi lepljenja Weinig-Dimter (4. - 5.10.2018)

Ste že videli stiskalnico za stiskanje 14 m dolgih plošč? Ali pa popolnoma avtomatizirano stiskalnico za izdelavo plošč iz trdih lesov do 5,5 m dolžine?

Dnevi lepljenja Weinig-Dimter (4. - 5.10.2018)

Pri Dimtru bosta v tem terminu namreč v zaključni fazi izdelave dve mega-stiskalnici, pri čemer bo možno videti tudi njihovo delovanje v živo.

Gre za stiskalnico za širinsko lepljenje Weinig-Dimter  ProfiPress T za plošče do 5500 mm dolžine. Opremljena je z vakuumskim dodajanjem elementov v stiskalnico in avtomatskim nanosom lepila (možen nanos z MUF ali PVAc lepilom), za samo stiskalnico pa na izhodu sledita še žagi za širinsko in dolžinsko krojenje spojenih plošč. Stiskalnica je prilagojena za stiskanje plošč iz trdega lesa do debeline 60 mm.

Druga zelo zanimiva stiskalnica je tip Weinig-Dimter  ProfiPress C, ki je narejena za kapaciteto lepljenja 3200 m2 plošč v izmeni. Primerna je za proizvajalce opažnih plošč in ostale visokoučinkovite proizvodnje.

Nadalje bo možno videti še stiskalnico za lepljenje okenskih elementov Weinig-Dimter ProfiPress B. Stiskalnica je dolga 3100 mm in stiska 6 metrske profile v dveh taktih. Stiskalnica ima kapaciteto lepljenja okoli 15 m3 standardnih okenskih profilov v eni izmeni.

Piko na i pa bo prinesla še stiskalnica za širinsko lepljenje Weinig-Dimter ProfiPress C za 14,5 m dolge plošče. Le-te se uporabljajo za proizvodnjo CLT plošč.

Detajlne informacije o samem dogodku najdete na sledeči povezavi - v angleščini in nemščini.

Obisk na "Dneve lepljenja" pri Weinig-Dimtru (Illertissen, Nemčija) bo organiziran. Odhod se predvideva v četrtek, 4.10.2018, ob 11. uri izpred naših poslovnih prostorov v Šenčurju pri Kranju. Vračanje v petek , 5.10.2018, v večernih urah. Kotizacija za obisk dogodka je 220 EUR po osebi. Prosimo, pošljite nam prijave najkasneje do 19.9.2018 na vinko.golmajer@intercet.si.

Prisrčno vabljeni!

Vinko Golmajer
Intercet d.o.o.


Kategorija: Dogodki

Povezane novice

Želite preizkusiti stroje v našem salonu?