CNC center Weinig Conturex pravilna odločitev za proizvajalca oken Kolb GmbH

CNC center Weinig Conturex pravilna odločitev za proizvajalca oken Kolb GmbH

Podjetje za proizvodnjo oken Kolb Gmbh se je želelo prilagoditi spremenjenim zahtevam tržišča. Ista tehnika pa bi mu omogočila tudi uvedbo vedno bolj uspešnega segmenta oken les-aluminij. Rešitev je našel v Weinigovem sistemu Conturex.

Kot veliko drugih proizvajalcev oken se je tudi podjetje Kolb soočilo z vedno strožjimi določili glede prihranka energije in vedno bolj individualnimi zahtevami kupcev. Posledica tega so bili vedno drugačni profili in znatno manjša količina izdelkov ene serije. „Pri naših razmišljanjih o posodobitvi proizvodnje je zato že od začetka bila v ospredju večja fleksibilnost in ne večja kapaciteta", je pojasnil Josef Kolb. Enako velja tudi za načrtovano postavitev proizvodnje oken iz lesa-aluminija. „Trend na tržišču nedvomno kaže v to smer in mi smo hoteli biti zraven«, je povedal direktor.

Jasna odločitev

Po obisku več referenčnih podjetij v regiji in Weinigovega razstavnega prostora v Tauberbischofsheimu se je Josef Kolb odločil, da mora biti Weinigov CNC center Conturex.

„Posebej nas je prepričala kakovost, ki je bila dosežena tudi pri visoki zmogljivosti", je povedal direktor. „Pri tem smo imeli z drugimi proizvajalci v preteklosti že določene težave". Poleg tega je nanje naredil vtis celoten paket. Že v fazi načrtovanja so podjetju za proizvodnjo oken z odličnimi individualno prilagojenimi rešitvami stali ob strani kompetentni Weinigovi partnerji za orodje, programsko opremo in okovje.

Mejnik za proizvodnjo oken

Josefa Kolba je že od začetka navdušila tehnika obdelovanja na patentiranih vpenjalnih mizah PowerGrip. „Natančnost in kakovost površine sta zelo dobri tudi pri ozkih in kratkih delih", je povedal Josef Kolb. Tudi razširitev palete izdelkov je delovala brez težav. Josef Kolb: „sistem dovoljuje izdelavo različnih variant oken iz čistega lesa pa vse do oken iz kombinacije les/alu z enim samim kompletom orodja. Na takšen način privarčujemo čas in lahko znatno zmanjšamo stroške." Posebej ponosen je na površinsko poravnana okna in skrito okovje, ki jih lahko sedaj uresniči z nizkimi stroški.

Vrata v prihodnost

Tako uvedba Weinigove kompletne obdelave s tehnologijo PowerGrip podjetju ni pripomogla samo do večje fleksibilnosti, ampak jim je odprla tudi vrata do novih tržišč. Zaradi široke palete atraktivnih izdelkov Josef Kolb sproščeno zre v prihodnost: „kupci z individualnimi željami so pri nas v najboljših rokah."

Več o CNC centrih za proizvodnjo oken najdete na https://intercet.si/prodajni-program/cnc-centri-za-izdelavo-oken

Kategorija: Reportaže

Povezane novice

Želite preizkusiti stroje v našem salonu?