Energy Save System še močnejši pod okriljem Nedermana

Vodilni svetovni razvijalec tehnologije za odsesovanje Nederman je pod svoje okrilje priključil angleško podjetje Energy Save System (ESS), ponudnika priljubljenega sistema za odsesovanje DESA in sistema pametne tovarne 4.0 MIMO.

Energy Save System še močnejši pod okriljem Nedermana

Njihov sistem DESA (Dust Extraction System Automation) namreč učinkovito rešuje probleme odsesovalnih sistemov, saj med drugim zmanjša porabo električne energije za 65 %, zmanjšuje okoljske vplive odsesovanja in izboljšuje delovanje filtrov. Od sedaj bodo tehnologije optimizacije odsesovanja razvijali v okviru Nedermana, vodilnega globalnega koncerna na področju filtracije zraka.

Kdo je Nederman?

Nederman je vodilni svetovni razvijalec okoljskih tehnologij, predvsem na področju industrijskega odsesovanja zraka. Njihove rešitve predstavljajo pot do učinkovitejše, varnejše in trajnostne proizvodnje v številnih industrijah. Z več kot 2100 zaposlenimi so prisotni v več kot 50 državah sveta.

Močna pridobitev za Nederman

S priključitvijo ESS Nederman predvsem krepi svojo ponudbo na področju sistemov, ki uresničujejo zahteve regulatorjev za prehod na ogljično nevtralnost tako za obstoječe kot nove odsesovalne sisteme. DESA namreč rešuje problem podjetij, ki želijo izboljšati kakovost zraka in zmanjšati svoj negativen vpliv na okolje. Ta delujejo predvsem na področjih predelave lesa, plastike, kovine, hrane ter v farmaciji. Prevzem podjetja je ocenjen na 1.8 milijona evrov. ESS bo odslej deloval znotraj Nedermanovega oddelka Tehnologij za monitoring in kontroling.

Združitev krepi tudi Intercet

Intercet je zastopnik za sisteme DESA in pametne tovarne MIMO, ki ju proizvaja ESS. Z združitvijo podjetij tako še krepimo kakovost rešitev za odsesovanje na obstoječih in novih sistemih. Naročite se na termin za prikaz delovanja sistema DESA v živo, kjer bomo izračunali tudi prihranke električne energije in denarja, ki ga DESA prinaša konkretno v vaš proizvodnji proces.
 

 

Kategorija: Novosti DESA

Povezane novice

Želite preizkusiti stroje v našem salonu?