Štiristanski skobeljni stroj

Weinig Powermat 700

Vstopni model zmogljive serije skobeljnih strojev Powermat z možnostjo hitrega vpenjanja orodja PowerLock in številnimi razširitvenimi opcijami.

Weinig Powermat 700

S serijo štiristranskih skobeljnih strojev Powermat je podjetje Weinig leta 2004 skobljanje in profiliranje dvignilo na nov nivo, ki omogoča izjemne možnosti obdelave. Powermat 700 namreč prinaša revolucionaren koncept upravljanja, ki ga ne najdete pri nobenem drugem stroju za skobljanje in profiliranje.

Zagotavlja najvišje udobje, najkrajše čase menjave orodij s PowerLock vpenjanjem in s tem najvišjo stopnjo fleksibilnosti. Tako so stroji serije Powermat odlično pripravljeni na izzive prihodnosti ter pri tem postavljajo nove mejnike pri štiristranski obdelavi.

Zakaj Weinig Powermat 700?

Nekaj dejstev o odličnosti izdelka

Enostavno nastavljanje

Nov koncept upravljanja ComfortSet omogoča številne nastavitve pritisnih in vodilnih elementov brez uporabe orodja. Sem sodijo merilne skale z nastavitvenimi vrednostmi, dobro berljivi elektronski digitalni števci ter hitre spremembe nastavitev. Nastavitve se zato izvedejo hitro, varno in natančno.

To zagotavlja visoko raven udobja, saj menjava orodja in nastavitev stroja na nov profil še nikoli ni bila tako preprosta. Rezultat pa je visoka kakovost končnih izdelkov.

Weinig Powermat 700

Visoka kakovost površine

S 7.000 obrati vreten na minuto ponuja Powermat 700 v standardni izvedbi 15 % več moči od klasičnih štiristranskih skobeljnih strojev.

Obdelali boste lahko več dolžinskih metrov, pri tem pa ohranili enako stopnjo kakovosti površine.

Weinig Powermat 700

Intuitivno upravljanje stroja

S krmilnikom Memory Plus boste na velikem prikazovalniku hitro vnesli mere obdelovancev in spremenili profile. Za popolno ponovljivost lahko vse nastavitve shranite in ob naslednji izdelavi istega profila ponovno prikličete.

Višji nivo udobja za posluževalca in hitrejša nastavitev stroja.

Weinig Powermat 700

Energetska učinkovitost

Nov sistem odsesovalnih okrovov poskrbi za optimizirano odvajanje skobljancev, s tem pa je potrebna manjša moč za odsesovanje. Manjša poraba energije za odsesovanje, nižja raven hrupa ter manjša možnost vtiskov neodsesanih skobljancev na končni površini.

Weinig Powermat 700

Izjemna fleksibilnost

Različni razporedi s 5 ali 6 vreteni in možnostjo dodatnih specialnih vreten (univerzalno, mobilno) omogočajo veliko fleksibilnost Powermata 700 in različne možnosti uporabe.

Izjemna fleksibilnost

Koristna dodatna oprema stroja

Za štiristranski skobeljni stroj Weinig Powermat 700 so na voljo različne opcije:

PowerLock orodje

PowerLock orodje

Omogoča menjavo orodja s pritiskom na gumb. Z možnostjo do 8.000 obratov/min zagotavlja boljšo kakovost površine oz. enako kakovost pri hitrejšem pomiku.

Krmilnik PowerCom Plus

Krmilnik PowerCom Plus

Zmogljiv in hkrati presenetljivo enostaven krmilnik omogoča prikaz podatkov o profilih, orodjih ali drugih podatkov iz proizvodnje.

Utorjena delovna miza

Utorjena delovna miza

Za zanesljivo in precizno vodenje kratkih in krivih obdelovancev skozi skobeljni stroj ter za optimalen lepilni stroj.

Mobilno levo vreteno

Mobilno levo vreteno

Olajša postopek pri zaporednem skobljanju različnih širin, saj na vhodni poravnalni mizi z laserjem izmeri širino neobdelanega elementa in se samodejno pozicionira.

Univerzalno vreteno

Univerzalno vreteno

Omogoča izdelavo izjemno težkih profilov v enem prehodu (poševni utori, T-utori s spodnje strani ipd.) in razrezovanje na štiristranskem skobeljnem stroju.

Paket za  izdelavo oken

Paket za izdelavo oken

Poleg ravnega skobljanja lepljencev lahko na Powermatu 700 z okenskim paketom izrezujete steklitveno letvico in profilirate vse letvice za izdelavo oken.

Pritisna rolka, premična z levim vretenom

Pritisna rolka, premična z levim vretenom

Omogoča natančno nastavitev pritisnih elementov in s tem optimalno vodenje skozi stroj.

Sistem Weinig Plus

Sistem Weinig Plus

Celosten koncept, ki omogoča vse od izdelave skice novega profila, izdelave profilnih nožev in nastavitve vašega skobeljnega stroja.

Tehnični podatki

Za stroj Weinig Powermat 700

  Standard Koristna oprema
Delovna višina min. - maks. 10 - 160 mm 10 - 200 mm
Delovna širina min. - maks. 20 - 230 mm 20 - 260 mm
Število obratov vreten (razen 1. spodnjega) 7.000/min 8.000/min
Način vpenjanja orodja Klasično PowerLock
Hitrost pomika 5 – 40 m/min /
Univerzalno vreteno / DA
Mobilno levo vreteno / DA
MarathonCoating prevleka za mizne plošče / DA

Možna področja uporabe stroja

Štiristranski skobeljni stroj Weinig Powermat 700 je namenjen ravnemu skobljanju, profiliranju, razžagovanju ter obdelavi lesa za različne namene, vključno s proizvodnjo letvic, oken in konstrukcijskega lesa.

Profiliranje

Dovršeno profiliranje vseh vrst letvic je že od nekdaj osrednja Weinigova kompetenca.

Profiliranje vključuje zelo široko paleto končnih izdelkov, ki pa imajo vsi enake zahteve: visoka natančnost profila z odlično kakovostjo površine in enakomernim skobeljnim valom.

Weinig Powermat 700

Izdelava oken

Poleg ravnega skobljanja lepljencev lahko na Powermatu z okenskim paketom izrezujete steklitveno letvico in profilirate vse letvice, ki jih potrebujete pri izdelavi oken.

S pritiskom na gumb se definira ali želimo le ravno skobljanje vseh 4 strani ali tudi izrez steklitvene letvice. Varnostni mehanizmi zagotavljajo nastavljanje stroja le, ko obdelovanca ni v stroju, in hkrati preprečijo kolizijo žaginih listov in pritisnih elementov. S PowerLock orodjem lahko v zelo kratkem času profiliramo katerokoli okensko letvico.

Weinig Powermat 700

Izdelava konstrukcijskega lesa

Štiristranski skobeljni stroj Powermat se z agregatom za posnemanje robov uporablja za izdelavo četrtega posnetega robu na nosilcu, potem ko so drugi robovi posneti s pomočjo vertikalnih in horizontalnih vreten.

Krmiljenje agregata za posnemanje robov omogoča hitro spremembo dimenzije nosilca in/ali globine posnemanja robov - brez menjave orodja!

Weinig Powermat 700
Servis strojev & rezervni deli
Servis strojev & rezervni deli

Servis strojev & rezervni deli

Za nemoteno delovanje vaših strojev ter brezskrbno vzdrževanje ponujamo visokokakovostne rezervne dele in strokovno servisiranje, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in optimalno zmogljivost.

Servis strojev Dobava rezervnih delov

Servis strojev & rezervni deli

Za nemoteno delovanje vaših strojev ter brezskrbno vzdrževanje ponujamo visokokakovostne rezervne dele in strokovno servisiranje, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in optimalno zmogljivost.

Servis strojev Dobava rezervnih delov

Servis strojev & rezervni deli Servis strojev & rezervni deli

Povezani izdelki

Izdelki, ki delujejo dobro v paru z izbranim

Povezane novice

Želite preizkusiti stroje v našem salonu?