Štiristanski skobeljni stroj

Weinig Powermat 1500

Izjemno zmogljiv model štiristranke novejše generacije družine Powermat, ki s številnimi možnostmi dodatne opreme omogoča najbolj univerzalno uporabo.

Weinig Powermat 1500

Weinig že v standardni izvedbi serije štiristranke Powermat 1500 ponuja izredno veliko: zmogljiv stroj, ki omogoča fleksibilno odzivanje na želje kupcev in hkrati omogoča dober nadzor nad proizvodnjo in stroški. Inovativna tehnologija Weinig omogoča krajše čase nastavljanja stroja, zmanjšanje izvržkov in zagotavlja visoko varnost celotnega procesa.

Od kakovostnega podnožja iz sive litine do intuitivnega in varnega upravljanja: najnovejša tehnika, prilagodljivost in velik spekter zmogljivosti so sinonim za Powermat 1500 - skobeljni stroj, ki je zasnovan za izzive moderne proizvodnje. K temu moramo dodati še visoko ekonomičnost in ohranjanje vrednosti ter legendarno kakovost obdelave površin Weinig.

Zakaj Weinig Powermat 1500?

Nekaj dejstev o odličnosti izdelka

Enostavno nastavljanje

Nov koncept upravljanja obsega številne nastavitve pritisnih in vodilnih elementov brez uporabe orodja, ki se zato izvedejo hitro, varno in natančno. Sem sodijo merilne skale z nastavitvenimi vrednostmi, dobro berljivi elektronski digitalni števci ter hitre spremembe nastavitev.

To zagotavlja visoko raven udobja pri delu, saj menjava orodja in nastavitev stroja na nov profil še nikoli ni bila tako preprosta. Rezultat tega je visoko kakovost končnih izdelkov.

Weinig Powermat 1500

Visoka kakovost površine

S 7.000 obrati vreten na minuto ponuja serija Powermat 1500 v standardni izvedbi 15 % več kapacitete od klasičnih štiristranskih skobeljnih strojev.

Obdelali boste lahko več dolžinskih metrov, pri tem pa ohranili enako stopnjo kakovosti površine.

Weinig Powermat 1500

Intuitivno upravljanje stroja

S krmilnikom Memory Plus boste na velikem prikazovalniku hitro vnesli mere obdelovancev in spremenili profile. Za popolno ponovljivost lahko vse nastavitve shranite in jih ob naslednji izdelavi istega profila ponovno prikličete.

Višji nivo udobja za posluževalca in hitrejša nastavitev stroja.

Weinig Powermat 1500

Energetska učinkovitost

Nov sistem odsesovalnih okrovov poskrbi za optimizirano odvajanje skobljancev, s tem pa je potrebna manjša moč za odsesovanje. Manjša poraba energije za odsesovanje, nižja raven hrupa ter manjša možnost vtiskov neodsesanih skobljancev na končni površini.

Weinig Powermat 1500

Izjemna fleksibilnost

Powermat 1500 nudi širok izbor različnih razporedov vreten (od 5 do 9 vreten) ter možnost dodatnih specialnih vreten (univerzalno, mobilno, razžagovanje, strukturiranje površine…) in s tem rešitev za specifične potrebe vsake proizvodnje.

Weinig Powermat 1500

Koristna dodatna oprema stroja

Za štiristranski skobeljni stroj Weinig Powermat 1500 so na voljo različne opcije:

PowerLock orodje

PowerLock orodje

PowerLock omogoča menjavo orodja s pritiskom na gumb in hkrati večje število obratov vreten (do 12.000/min), kar občutno izboljša kakovost površine.

Krmilnik WMC

Krmilnik WMC

Enostaven in zmogljiv krmilnik s preglednim ekranom na dotik omogoča učinkovito upravljanje profilov in orodij.

Krmilnik PowerCom Plus

Krmilnik PowerCom Plus

Zmogljiv in hkrati presenetljivo enostaven krmilnik omogoča prikaz podatkov o profilih, orodjih ali drugih podatkov iz proizvodnje.

Sistem nadzora obdelovancev

Sistem nadzora obdelovancev

Sistem nadzora obdelovancev avtomatsko zazna, ali je obdelovanec v stroju ali ne. Ta funkcionalnost omogoča spremembe dimenzij medtem, ko stroj deluje.

Utorjena delovna miza

Utorjena delovna miza

Za zanesljivo in precizno vodenje kratkih in krivih obdelovancev skozi skobeljni stroj ter za optimalen lepilni stroj.

Mobilno levo vreteno

Mobilno levo vreteno

Olajša postopek pri zaporednem skobljanju različnih širin, saj na vhodni poravnalni mizi z laserjem izmeri širino neobdelanega elementa in se samodejno pozicionira.

Agregat za  posnemanje  robov

Agregat za posnemanje robov

Rešitev, ki omogoča, da pri različnih dimenzijah obdelovancev v enem prehodu posnamete vse štiri robove brez menjave orodja.

Univerzalno vreteno

Univerzalno vreteno

Omogoča izdelavo izjemno težkih profilov v enem prehodu (poševni utori, T-utori s spodnje strani ipd.) in razrezovanje na štiristranskem skobeljnem stroju.

Strukturiranje  površine

Strukturiranje površine

Omogoča izdelavo strukturiranih površin naravnega videza – npr. ornamentov ali neenakomernih površin.

Sistem Weinig Plus

Sistem Weinig Plus

Celosten koncept, ki omogoča vse od izdelave skice novega profila, izdelave profilnih nožev in nastavitve vašega skobeljnega stroja.

Tehnični podatki

Za stroj Weinig Powermat 1500

  Standard Koristna oprema
Delovna višina min. - maks. 10 - 160 mm 10 - 200 mm
Delovna širina min. - maks. 20 - 230 mm 20 - 260 mm ali 20 – 310 mm
Število obratov vreten (razen 1. spodnjega) 7.000/min 8.000/min ali 12.000/min
Način vpenjanja orodja klasično PowerLock
Hitrost pomika 5 – 40 m/min /
Univerzalno vreteno / DA
Mobilno levo vreteno / DA
Agregat za posnemanje robov / DA
Enota za razžagovanje levo-desno / DA
Strukturno skobljanje / DA

Možna področja uporabe stroja

Štiristranski skobeljni stroj Weinig Powermat 1500 je namenjen ravnemu skobljanju, profiliranju, razžagovanju ter obdelavi lesa za različne namene, vključno s proizvodnjo letvic, oken, palet in konstrukcijskega lesa.

Profiliranje

Dovršeno profiliranje vseh vrst letvic je že od nekdaj osrednja Weinigova kompetenca.

Profiliranje vključuje zelo široko paleto končnih izdelkov, ki pa imajo vsi enake zahteve: visoka natančnost profila z odlično kakovostjo površine in enakomernim skobeljnim valom.

Weinig Powermat 1500

Izdelava oken

Poleg ravnega skobljanja lepljencev lahko na Powermatu z okenskim paketom izrezujete steklitveno letvico in profilirate vse letvice, ki jih potrebujete pri izdelavi oken.

S pritiskom na gumb se definira ali želimo le ravno skobljanje vseh štirih strani ali tudi izrez steklitvene letvice. Varnostni mehanizmi zagotavljajo nastavljanje stroja le, ko obdelovanca ni v stroju in hkrati preprečijo kolizijo žaginih listov in pritisnih elementov. S PowerLock orodjem lahko v zelo kratkem času profiliramo katerokoli okensko letvico.

Weinig Powermat 1500

Izdelava konstrukcijskega lesa

Štiristranski skobeljni stroj Powermat se z agregatom za posnemanje robov uporablja za izdelavo četrtega posnetega robu na nosilcu, potem ko so drugi robovi posneti s pomočjo vertikalnih in horizontalnih vreten.

Krmiljenje agregata za posnemanje robov omogoča hitro spremembo dimenzije nosilca in/ali globine posnemanja robov - brez menjave orodja!

Weinig Powermat 1500

Strukturiranje površine

S posebno izvedbo vretena je na štiristranskem skobeljnem stroju Powermat 1500 možno tudi strukturiranje površine – z neenakomerno površino ali po določenem vzorcu.

Weinig Powermat 1500
Servis strojev & rezervni deli
Servis strojev & rezervni deli

Servis strojev & rezervni deli

Za nemoteno delovanje vaših strojev ter brezskrbno vzdrževanje ponujamo visokokakovostne rezervne dele in strokovno servisiranje, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in optimalno zmogljivost.

Servis strojev Dobava rezervnih delov

Servis strojev & rezervni deli

Za nemoteno delovanje vaših strojev ter brezskrbno vzdrževanje ponujamo visokokakovostne rezervne dele in strokovno servisiranje, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in optimalno zmogljivost.

Servis strojev Dobava rezervnih delov

Servis strojev & rezervni deli Servis strojev & rezervni deli

Povezani izdelki

Izdelki, ki delujejo dobro v paru z izbranim

Želite preizkusiti stroje v našem salonu?