Večlistna krožna žaga

Weinig VarioRip 310

Vstopni model v optimiziranje vzdolžnega razreza z možnostjo do 2 premičnih žaginih listov in programske podpore za najbolj optimalen razrez. Za manjše in srednje velike obrate.

Preizkusite stroj Pošljite povpraševanje

Weinig VarioRip 310

Idealen stroj za manjše in srednje velike obrate, ki že v standardni izvedbi navdušuje z bogato opremo in izjemno komfortnim upravljanjem. Po potrebi so vam na razpolago številne inteligentne opcije, ki vašo VarioRip žago nadgradijo v visokoučinkovit sistem in vam omogočijo premišljen vstop na področje optimiranja razreza lesa s premičnimi žaginimi listi in podporno programsko opremo.

Patentiran sistem Quickfix omogoča hitro nastavljanje fiksnih žaginih listov brez orodja. S 5-kratno zaščito proti povratnim udarcem in sistemom SafetyPlus pa stroj postavlja nova merila pri varnosti delavcev. Maksimalna širina rezanja je 310 mm, maksimalna prepustna širina deske pa celo do 1.100 mm. Hitrost pomika do 35 m/min.

Zakaj Weinig VarioRip 310?

Nekaj dejstev o odličnosti izdelka

Do 2 premična žagina lista za boljši izkoristek

Premični žagini listi omogočajo večjo fleksibilnost in boljši izkoristek razreza. Samo z 1 pomičnim listom se v povprečju poveča izkoristek lesa za 8%, z uporabo dveh pa v povprečju za 11%.

Z optimiziranjem razreza že na začetku procesa odločilno povečate dodano vrednost in zmanjšate stroške materiala in skladiščenja. Z različnimi kombinacijami fiksnih in pomičnih žaginih listov se poveča fleksibilnost in omogoča just-in-time proizvodnjo po naročilu.

Weinig VarioRip 310

Hitro nastavljanje fiksnih žaginih listov Quickfix

Hitro nastavljanje fiksnih žaginih listov brez dodatnega orodja.

Tako hitro, enostavno in komfortno kot s patentiranim Quickfix sistemom še niste nastavili nobene večlistne krožne žage.

Vpetje žaginih listov lahko enostavno odpustite z roko, med liste vstavite vzorčni kos lesa z želeno širino, premaknete žagine liste po žagalni osi in le-te zopet hidravlično vpnete. Narejeno. Brez natične puše, brez distančnih obročev, brez orodja.

Zanesljiv transport deske

Obojestranska prizmatična vodila skrbijo za popolnoma ravno vodenje verige brez zračnosti. Celotna površina deske leži na verigi in se zanesljivo transportira skozi stroj.

Zanesljiv transport deske je odločilen predpogoj za optimalen rezultat rezanja, dolgo življenjsko dobo žaginih listov in visoko produktivnost pri večlistnih krožnih žagah.

Weinig VarioRip 310

Perfektna kvaliteta reza

Kombiniran pritisni sistem z robustnimi pritisnimi valji in pritisno ploščo v VarioRip žagi desko zanesljivo pritisne na verigo. To zagotavlja popolnoma natančno vodenje tudi pri težkih, zvitih in napetih deskah in s tem perfekten razrez.

Weinig VarioRip 310

Maksimalna varnost posluževanja

SafetyPlus zaščita zagotavlja maksimalno varnost pri delu. Patentiran koncept zaščite iz kevlarja in poliuretana dopolnjuje običajno zaščito pred povratnim udarcem s protipovratnimi klini. Nevarno območje je optimalno zaprto.

Širina verige večja od širine rezanja

Za zanesljiv transport vseh okrajkov in odpadkov iz žage je pomembno, da je veriga širša, kot je širina rezanja. To zagotavlja tudi visoko zanesljivost obratovanja.

Weinig VarioRip 310

Koristna dodatna oprema stroja

Za stroj Weinig VarioRip 310 so na voljo sledeče opcije:

Rip-Assist program

Rip-Assist program

Avtomatsko izračuna najbolj optimalen razrez deske po širini ter ustrezno pozicionira premične žagine liste glede na potrebne širine, vpisane v krojni listi.

Različne možnosti razreza

Različne možnosti razreza

Z različno kombinacijo premičnih žaginih listov, fiksnih žaginih listov in podaljšanih puš je variabilnost različnih možnosti razreza skoraj neomejena.

Spikesi – špice  na verigi

Spikesi – špice na verigi

Stabilizirajo desko oz. razrezane letve - s tem preprečujejo zapiranje žaginih listov in posledično zmanjšujejo možnost povratnih udarcev.

Laser za prikaz reza

Laser za prikaz reza

Z laserjem vidite različne možnosti razreza. Ustrezna moč laserja nudi odlično vidljivost tudi v svetlem okolju.

SpeedControl

SpeedControl

Ob preobremenitvi glavnega motorja se hitrost pomika avtomatsko zniža na prednastavljeno vrednost.

ROTO krtača na  izhodu stroja

ROTO krtača na izhodu stroja

Za permanentno čiščenje žagovine iz transportne verige, ki je zaprta tudi na pregibih.

Razrez ozkih letvic

Razrez ozkih letvic

Za razrez ožjih letvic od 25 mm se uporablja natična puša, ki se natakne na Quickfix osovino in zopet hitro vpne s pomočjo hidravličnega sistema.

ChainProtect

ChainProtect

Zagotavlja varno razdaljo med transportno verigo in žaginimi listi, ne glede na ponovno ostrenje, premer žaginih listov in obrabo le-teh.

Možnosti avtomatiziranja

Možnosti avtomatiziranja

Možno je avtomatsko dodajanje desk v stroj (tudi iz celih zložajev), avtomatizirano odvzemanje razrezanih letev, avtomatska povezava s čelilnikom ali drugimi linijami.

Tehnični podatki

Za stroj Weinig VarioRip 310

  Standard Koristna oprema
Največja skupna prepustna širina deske 650 mm 1.100 mm
Največja širina rezanja 310 mm /
Možno število avtomatsko premičnih žaginih listov do 2 /
Maksimalna višina rezanja samo s fiksnimi žaginimi listi (brez pritisne plošče) 95 mm (110 mm) /
Maksimalna višina rezanja s premičnimi žaginimi listi (brez pritisne plošče) 85 mm (100 mm) /
Hitrost podajanja 5 – 35 m/min /
Motor 22 kW 37 kW
Minimalna dolžina desk ob uporabi pritisne plošče 410 mm 320 mm
Motor 22 kW 30, 37 kW
Quickfix vpenjanje fiksnih žaginih listov DA /
Spikesi ali gumi vložki v verigi / DA

Možna področja uporabe stroja

Stroj Weinig VarioRip 310

Žage, decimirnice

VarioRip s premičnimi žaginimi listi in programsko podprto optimizacijo razreza se uporablja v žagah in decimirnicah za optimiranje širinskega razreza desk. Širinski razrez igra ključno vlogo pri predelavi masivnega lesa, saj optimiranje razreza pomeni minimiziranje stroškov. Možna uporaba tudi za razrez fiksnih širin in robljenje desk.

Weinig VarioRip 310

Proizvodnja večslojnih plošč, parketa

V proizvodnji večslojnih plošč ali parketa se VarioRip uporablja za formatiranje tankih lamel na ustrezno širino.

Weinig VarioRip 310

Razrez specialnih materialov

V prilagojeni izvedbi se večlistna žaga Variorip uporablja za širinski razrez različnih kompozitov, umetnih materialov in podobno.

Weinig VarioRip 310
Servis strojev & rezervni deli
Servis strojev & rezervni deli

Servis strojev & rezervni deli

Za nemoteno delovanje vaših strojev ter brezskrbno vzdrževanje ponujamo visokokakovostne rezervne dele in strokovno servisiranje, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in optimalno zmogljivost.

Servis strojev Dobava rezervnih delov

Servis strojev & rezervni deli

Za nemoteno delovanje vaših strojev ter brezskrbno vzdrževanje ponujamo visokokakovostne rezervne dele in strokovno servisiranje, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in optimalno zmogljivost.

Servis strojev Dobava rezervnih delov

Servis strojev & rezervni deli Servis strojev & rezervni deli

Povezani izdelki

Izdelki, ki delujejo dobro v paru z izbranim

Povezane novice

Želite preizkusiti stroje v našem salonu?