Optimirni čelilnik

Weinig OptiCut S90

Visoko zmogljiv optimirni čelilnik s potisno roko, ki ga lahko uporabljate za enostaven razrez ali polno optimiranje z izrezom napak. Široka možnost uporabe – za razrez paketov letev, profilov, posamičnih desk ali okroglih palic.

Weinig OptiCut S90

Optimirni čelilnik s potisno roko OptiCut S 90 nudi oboje - veliko natančnost razreza in enostavno posluževanje. Poleg tega pa je visoko produktiven. Lahko ga uporabljate za enostaven razrez ali za polno optimiranje z izrezom napak in označevanjem različnih kvalitetnih razredov lesa. Raven opremljenosti izbirate vi. Ob zagonu ali kasneje – fleksibilnost omogoča nadgradnje v več korakih.

OptiCut S90 odlikuje visoka zmogljivost. Z njim lahko razrežete tudi 4x več kot z ročnim čelilnikom – in to s pol manj delavci, ali pa povečate izkoristek razreza s pomočjo optimiranja. Široka paleta modelov izpolnjuje vse zahteve: univerzalni S 90, S 90 XL za velike preseke, S 90 Exact za zelo natančne reze in S 90 Speed za največjo zmogljivost.

Zakaj Weinig OptiCut S90?

Nekaj dejstev o odličnosti izdelka

Razrez posamičnih desk in paketov

Razrez v paketih omogoča večkratno povečanje zmogljivosti in s tem večjo produktivnost. Edini pogoj za razrez v paketih so primerni obdelovanci, ki se lahko nalagajo eden na drugega. Pri tem načinu dela gre seveda za razrez fiksnih dolžin in ne izrez napak na posamični deski. Pri razrezu paketov, lahko OptiCut s potisno roko dosega zmogljivost pretočnih čelilnikov.

Weinig OptiCut S90

Boljši izkoristek pri razrezu

Optimirni čelilnik OptiCut S 90 ima možnost več različnih načinov dela:

  • Razrez fiksnih dolžin po vnaprej določenem seznamu.
  • Izrez napak in optimiranje preostalih dobrih dolžin za maksimalen izkoristek lesa glede na dolžine in/ali kvalitete elementov, ki jih potrebujete.

Programska oprema poenostavi proizvodni proces, poveča izkoristek lesa za 8% in več (v primerjavi z ročnim čeljenjem), zniža proizvodne stroške in vodi natančno statistiko razrezanih elementov.

Weinig OptiCut S90

Najvišja stopnja varnosti pri delu

Na čelilniku OptiCut S90 je varnost zagotovljena avtomatsko. Časi, ko je bilo potrebno ročno nastavljanje prislona, nevarno pozicioniranje, vpenjanje in ročno izvajanje rezov, so nepreklicno minili. OptiCut S 90 te korake izvede natančno in povsem avtomatsko. Potisna roka precizno transportira in pozicionira obdelovanec. Odvisno od modela znašajo hitrosti podajanja do 120 m/min. To pomeni povečanje produktivnosti in varnosti ter udobje pri upravljanju.

Weinig OptiCut S90

Visoka stopnja avtomatizacije

OptiCut S90 številne korake pri razrezu izvede povsem avtomatsko: transport, pozicioniranje, vpenjanje in razrez različnih materialov. To pomeni visoko produktivnost in kakovost, posluževanje pa je delavcu tako precej olajšano. Kamera prepozna s kredo označene napake v lesu ter s tem doseže največji možni izkoristek razreza glede na dolžine, vpisane v krojni listi.

Weinig OptiCut S90

Dolga življenjska doba

Zaprto drsno vodilo je izjemno vzdržljivo, deluje zanesljivo in natančno ter skorajda ne potrebuje vzdrževanja. Drsnik se premika s pogonskim motorjem, ki je nameščen spredaj, v osnovnem delu stroja. To omogoča najkrajšo možno dolžino jermena. Hkrati se jermen zaradi jeklene ojačitve minimalno razteza.

Weinig OptiCut S90

Krmiljenje OptiCom

Intuitivno upravljanje prek preglednega zaslona na dotik je ključna prednost, ki vam omogoča enostavno upravljanje in pomaga iz materiala iztisniti največ in tako povečati dobičkonosnost. OptiCom krmilnik je mogoče integrirati v računalniško mrežo podjetja in opraviti pripravo dela v pisarni, hkrati pa v pisarni spremljati statistiko razreza, povečati preglednost pri nabavi lesa in ugotavljanju produktivnosti na podlagi vodenja statistike o proizvodnji.

Weinig OptiCut S90

Koristna dodatna oprema stroja

Za optimirni čelilnik OptiCut S90 so na voljo različne opcije:

Avtomatizirano dodajanje na vhodu

Avtomatizirano dodajanje na vhodu

Prečni transporter z vmesnim zalogovnikom materiala avtomatizirano dodaja material, poveča zmogljivost stroja in prihrani čas.

Prečni izmet razrezanih elementov

Prečni izmet razrezanih elementov

Prečni izmet pomeni, da razrezani obdelovanci ostanejo ob izhodu stroja v vrstnem redu, kot so bili razrezani. Omogoča upravljanje z enim človekom.

Avtomatsko sortiranje razrezanih elementov

Avtomatsko sortiranje razrezanih elementov

Sortiranje je možno glede na fiksno dolžino, kakovost ali naročilo.

Avtomatsko zlaganje razrezanih elementov

Avtomatsko zlaganje razrezanih elementov

Avtomatsko zlaganje je možno s pomočjo zlagalnika OptiCut Stacker ali robota.

Loputa za odpadke

Loputa za odpadke

Elektropnevmatska loputa takoj po razrezu zanesljivo loči dobre kose od odpadkov. To poveča zmogljivost in zmanjša neproduktivne čase.

Označevanje obdelovancev

Označevanje obdelovancev

Označevanje je lahko avtomatsko ali ročno, postopek pa je popolnoma integriran v delo s čelilnikom.

Model S 90 Speed – za največjo zmogljivost

Model S 90 Speed – za največjo zmogljivost

Z izjemno hitrostjo razreza dosega kapacitete, ki jo imajo pretočni čelilniki, ohranja pa fleksibilnost in natančnost.

Model S 90 Exact – za preciznost pri vsakem rezu

Model S 90 Exact – za preciznost pri vsakem rezu

Idealen model za izredno natančne odreze do +/- 0,1 mm. S krmiljenim stranskim pritiskom za boljšo pravokotnost reza in potisno roko s še večjo natančnostjo pozicioniranja.

Model S 90 XL – za velike preseke

Model S 90 XL – za velike preseke

Zasnovan za obdelovance velikih dimenzij, razrezuje lahko obdelovance do teže 150 kg in preseka 280 x 180 mm oz. 420 x 40 mm.

Tehnični podatki

Za optimirni čelilnik OptiCut S90

  Standard Koristna oprema
Maks. vhodna dolžina letev 2.700, 4.500 ali 6.300 mm /
Minimalna višina letev za razrez 10 mm /
Maks. višina letev za razrez 100 mm 120 mm
Maks. širina letev za razrez 300 mm /
Maks. teža obdelovancev 100 kg 150 kg
Možnost razreza več letev naenkrat v paketu DA /
Moč motorja žage 7,5 kW 13,5 kW
Natančnost pozicioniranja +/- 0,5 mm +/- 0,1 mm (Exact)
Avtomatizirano dodajanje s prečnim transporterjem / DA
Izhodna miza 2,9 m dolžine DA /
Loputa za odstranjevanje odpadkov za žaginim listom / DA
Prečni izmet razrezanih elementov / DA
Avtomatsko sortiranje razrezanih elementov / DA
Optimiranje in izrez napak / DA
Označevanje elementov s tiskalnikom / DA
OptiCom krmilnik 10,1'' ekran na dotik 15,6 ali 18,5'' ekran na dotik
OptiPal programska oprema / DA

Možna področja uporabe stroja

Optimirni čelilnik OptiCut S90 se uporablja v proizvodnji palet, lesenih zabojev, talnih oblog, okenskih lepljencev, okvirjev vrat ali v gradbeni industriji.

Izdelava palet in lesene embalaže

Z OptiCutom S90 lahko razrežete vse elemente za palete – zgornje, spodnje in stranske deske, ter kocke za palete. Pri leseni embalaži prav tako lahko razrežete vse elemente za lesene zaboje ipd. Možna je tudi posebna dodatna oprema OptiPal za pripravo krojnih list za čelilnik glede na palete ali zaboje, ki jih delate.

Weinig OptiCut S90

Izdelava talnih oblog

V proizvodnji parketa in različnih talnih oblog zagotavlja OptiCut S90 izjemno kakovosten in natančen razrez elementov na končno dolžino.

Weinig OptiCut S90

Izdelava okenskih lepljencev in oken

OptiCut S90 se uporablja pri razrezu okenskih lepljencev (običajno 6 m dolžine) v končne dolžine, potrebne v proizvodnji posamičnega naročila oken. Možna je povezljivost s skobeljnim strojem Powermat za skobljanje ali CNC centrom Conturex/Vario MC50 za profiliranje okenskih elementov.

Weinig OptiCut S90

Žage, decimirnice in gradbena industrija

Pri vseh žagah in decimirnicah je OptiCut S90 uporaben za razrez vhodnih elementov na potrebne dolžine ali za izrez napak in optimalen razrez dobrih dolžin. V obeh primerih pa zagotavlja največji izkoristek razreza posamične deske po dolžini in/ali kvaliteti.

Weinig OptiCut S90
Servis strojev & rezervni deli
Servis strojev & rezervni deli

Servis strojev & rezervni deli

Za nemoteno delovanje vaših strojev ter brezskrbno vzdrževanje ponujamo visokokakovostne rezervne dele in strokovno servisiranje, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in optimalno zmogljivost.

Servis strojev Dobava rezervnih delov

Servis strojev & rezervni deli

Za nemoteno delovanje vaših strojev ter brezskrbno vzdrževanje ponujamo visokokakovostne rezervne dele in strokovno servisiranje, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in optimalno zmogljivost.

Servis strojev Dobava rezervnih delov

Servis strojev & rezervni deli Servis strojev & rezervni deli

Povezani izdelki

Izdelki, ki delujejo dobro v paru z izbranim

Želite preizkusiti stroje v našem salonu?