Optimirni čelilnik

Weinig OptiCut S50+

Vstopni model optimirnega čelilnika s potisno roko, ki je uporaben predvsem v manjših in srednje velikih obratih. Za razrez posamičnih elementov ali paketov.

Weinig OptiCut S50+

Pri prečnem razrezu lesa lahko z Weinigovim čelilnikom znatno povečate produktivnost in izkoristek lesa - prihranek na začetku procesa pa se pozna po celotni verigi. S tem najhitreje povečate dodano vrednost in dobiček. OptiCut S50+ omogoča razrez na fiksne dolžine, z opcijsko opremo pa tudi izrez napak in optimiranje razreza preostalih dobrih dolžin na deski.

Avtomatski čelilnik s potisno roko prepriča predvsem pri razrezu paketov ali desk v večjih količinah. Celo velike razlike presekov se lahko razrezujejo brez večjih sprememb v parametrih stroja. Modularna zasnova stroja omogoča popolno prilagoditev vašim zahtevam, prav tako pa vam zagotovi potrebno fleksibilnost za prihodnje nadgradnje.

Zakaj Weinig OptiCut S50+?

Nekaj dejstev o odličnosti izdelka

Inovativna modularna zasnova stroja

Optimirni čelilnik OptiCut S50+ ima v osnovni izvedbi vhodno in izhodno mizo, ki se lahko glede na potrebe kupca nadgradita - za najvišjo produktivnost celo s sistemom za avtomatsko sortiranje razrezanih elementov. Na tak način povečate produktivnost in hkrati zmanjšate strošek na kos. Sortiranje se lahko izvede na osnovi razrezane dolžine, kakovosti ali naročila.

Weinig OptiCut S50+

Razrez posamičnih desk in paketov

Razrez v paketih omogoča večkratno povečanje zmogljivosti in s tem večjo produktivnost. Edini pogoj za razrez v paketih so primerni obdelovanci, ki se lahko nalagajo eden na drugega. Pri tem načinu dela gre seveda za razrez fiksnih dolžin in ne izrez napak na posamični deski. Pri razrezu paketov, lahko OptiCut s potisno roko dosega zmogljivost pretočnih čelilnikov.

Weinig OptiCut S50+

Prečna miza za upravljanje z enim človekom

Na izhodu iz stroja se lahko doda prečna miza, ki predstavlja popolno rešitev za enega upravljavca. Razrezani dobri kosi ostanejo ob izhodu stroja v vrstnem redu eden poleg drugega, kot so bili razrezani. Upravljavec mora za zlaganje opraviti le zelo kratke poti (npr. medtem ko stroj obdeluje naslednji kos). Pri izvedbi stroja s prečnim transportiranjem elementov takoj za razrezom lahko delovno področje 300 x 100 mm izkoristimo v celoti.

Weinig OptiCut S50+

Boljši izkoristek pri razrezu

Vedno najmanjša količina odpadka oz. največja dodana vrednost. Polna optimizacija (optimizacija razreza, ki upošteva celotno dolžino deske) ne zagotavlja samo optimalne izrabe obdelovancev, v odvisnosti od surove dolžine, temveč upošteva tudi napake v lesu in kakovostna področja, ki jih označi delavec. Laserska fotocelica, ki se potrebuje za polno optimiranje, je nameščena na spodnji strani potisne roke.

Weinig OptiCut S50+

Varnost pri delu

Varnost stroja zagotavljajo različne varovalne ključavnice in gumbi po najnovejšem BG standardu. Poleg tega edinstvena zaščitna kabina stroja zagotavlja, da s katerim koli delom telesa ne moremo priti v nevarno območje, pri čemer nikoli ne izgubimo pregleda nad razrezom.

Weinig OptiCut S50+

Enostavno posluževanje

Za enostavno in intuitivno posluževanje stroja skrbi 10,1 inčni zaslon na dotik s krmilnikom OptiCom.

Weinig OptiCut S50+

Dolga življenjska doba

Zaprto drsno vodilo je izjemno vzdržljivo, deluje zanesljivo in natančno ter skorajda ne potrebuje vzdrževanja. Drsnik se premika s pogonskim motorjem, ki je nameščen spredaj, v osnovnem delu stroja. To omogoča najkrajšo možno dolžino jermena. Hkrati se jermen zaradi jeklene ojačitve minimalno razteza.

Weinig OptiCut S50+

Koristna dodatna oprema stroja

Za optimirni čelilnik OptiCut S50+ so na voljo različne opcije:

Popolna pravokotnost reza

Popolna pravokotnost reza

Stranski usmernik zagotavlja poravnavo in popoln rez, pritisni valj pa brezhibno pravokotnost, tudi pri zadnjem rezu v letvi.

Avtomatizirano dodajanje na vhodu

Avtomatizirano dodajanje na vhodu

Prečni transporter z vmesnim zalogovnikom materiala avtomatizirano dodaja material, poveča zmogljivost stroja in prihrani čas.

Prečni izmet razrezanih elementov

Prečni izmet razrezanih elementov

Prečni izmet pomeni, da razrezani obdelovanci ostanejo ob izhodu stroja v vrstnem redu, kot so bili razrezani. Omogoča upravljanje z enim človekom.

Avtomatsko sortiranje razrezanih elementov

Avtomatsko sortiranje razrezanih elementov

Sortiranje je možno glede na fiksno dolžino, kakovost ali naročilo.

Označevanje obdelovancev

Označevanje obdelovancev

Označevanje je lahko avtomatsko ali ročno, postopek pa je popolnoma integriran v delo s čelilnikom.

Loputa za odpadke

Loputa za odpadke

Elektropnevmatska loputa takoj po razrezu zanesljivo loči dobre kose od odpadkov. To poveča zmogljivost in zmanjša neproduktivne čase.

OptiPal programska oprema

OptiPal programska oprema

Weinigova programska rešitev OptiPal je namenjena vsem, ki izdelujejo lesene palete ali zaboje.

Tehnični podatki

Za optimirni čelilnik OptiCut S50+

  Standard Koristna oprema
Maks. vhodna dolžina letev 3.200, 5.200 ali 6.500 mm /
Maks. višina letev za razrez 100 mm 120 mm
Maks. širina letev za razrez 300 mm /
Maks. teža obdelovancev 60 kg /
Možnost razreza več letev naenkrat v paketu DA /
Natančnost pozicioniranja +/- 0,5 mm /
Moč motorja žage 5,5 kW 7,5 kW
Avtomatizirano dodajanje s prečnim transporterjem / DA
izhodna miza 2,9 m dolžine DA /
Loputa za odstranjevanje odpadkov za žaginim listom / DA
Prečni izmet razrezanih elementov / DA
Avtomatsko sortiranje razrezanih elementov / DA
Optimiranje in izrez napak / DA
Označevanje elementov s tiskalnikom / DA
OptiCom krmilnik 10,1'' ekran na dotik 15,6 ali 18,5'' ekran na dotik
OptiPal programska oprema / DA

Možna področja uporabe stroja

Optimirni čelilnik OptiCut S50+ se uporablja v proizvodnji palet, lesenih zabojev, talnih oblog, okenskih lepljencev, okvirjev vrat ali v gradbeni industriji.

Izdelava palet in lesene embalaže

Z OptiCutom S50+ lahko razrežete vse elemente za palete – zgornje, spodnje in stranske deske, ter kocke za palete. Pri leseni embalaži prav tako lahko razrežete vse elemente za lesene zaboje ipd. Možna je tudi posebna dodatna oprema OptiPal za pripravo krojnih list za čelilnik glede na palete ali zaboje, ki jih delate.

Weinig OptiCut S50+

Izdelava talnih oblog

V proizvodnji parketa in različnih talnih oblog zagotavlja OptiCut S50+ izjemno kakovosten in natančen razrez elementov na končno dolžino.

Weinig OptiCut S50+

Izdelava okenskih lepljencev in oken

OptiCut S50+ se uporablja pri razrezu okenskih lepljencev (običajno 6 m dolžine) v končne dolžine, potrebne v proizvodnji posamičnega naročila oken. Možna je povezljivost s skobeljnim strojem Powermat za skobljanje ali CNC centrom Conturex/Vario MC50 za profiliranje okenskih elementov.

Weinig OptiCut S50+

Žage, decimirnice in gradbena industrija

Pri vseh žagah in decimirnicah je OptiCut S50+ uporaben za razrez vhodnih elementov na potrebne dolžine ali za izrez napak in optimalen razrez dobrih dolžin. V obeh primerih pa zagotavlja največji izkoristek razreza posamične deske po dolžini in/ali kvaliteti.

Weinig OptiCut S50+
Servis strojev & rezervni deli
Servis strojev & rezervni deli

Servis strojev & rezervni deli

Za nemoteno delovanje vaših strojev ter brezskrbno vzdrževanje ponujamo visokokakovostne rezervne dele in strokovno servisiranje, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in optimalno zmogljivost.

Servis strojev Dobava rezervnih delov

Servis strojev & rezervni deli

Za nemoteno delovanje vaših strojev ter brezskrbno vzdrževanje ponujamo visokokakovostne rezervne dele in strokovno servisiranje, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in optimalno zmogljivost.

Servis strojev Dobava rezervnih delov

Servis strojev & rezervni deli Servis strojev & rezervni deli

Povezani izdelki

Izdelki, ki delujejo dobro v paru z izbranim

Želite preizkusiti stroje v našem salonu?