Optimirni čelilnik

Weinig OptiCut 200

Vstopni model pretočnih optimirnih čelilnikov, ki omogoča večje dnevne kapacitete pri optimiranju razreza posamičnih elementov.

Weinig OptiCut 200

Kadar kapaciteta optimirnih čelilnikov s potisno roko v modusu razreza posamičnih elementov ni več zadostna in se ne more razrezovati v paketu, zagotavlja serija OptiCut 200 zanesljiv vstop v naslednji zmogljivostni razred optimirnih čelilnikov. Zagotavlja izrez napak in se odlično odreže tudi pri velikih razlikah v vhodnih dolžinah.

Stroji iz serije OptiCut 200 ne izrezujejo le napak, ampak izračunajo tudi najboljšo kombinacijo razreza glede na dolžine, vpisane v krojni listi. Pri razrezu upošteva število potrebnih kosov posamezne dolžine, klasificira pa se lahko do 8 kvalitetnih razredov. Tako vedno dobimo maksimalni izkoristek lesa in/ali največjo vrednost razrezanih kosov, investicija pa se povrne v izjemno kratkem času.

Zakaj Weinig OptiCut 200?

Nekaj dejstev o odličnosti izdelka

Boljši izkoristek in večji dobiček pri razrezu

Natančnost in inteligenten razrez omogočata maksimalno ustvarjanje vrednosti. Stroj samodejno izreže označene napake v lesu in izračuna najboljšo možno kombinacijo iz razpoložljivih fiksnih dolžin. Hkrati upošteva število potrebnih kosov posamezne dolžine in neha z razrezom, ko je potrebno število doseženo. Tako vedno dobimo maksimalni izkoristek lesa in/ali največjo vrednost razrezanih kosov. Z optimirnim čelilnikom izkoristek lesa povečamo za 8 % in več (v primerjavi z ročnim razrezom).

Weinig OptiCut 200

Različne možnosti razreza

Weinigovi pretočni optimirni čelilniki imajo možnost več različnih načinov dela:

  • Razrez fiksnih dolžin po vnaprej določenem seznamu:
  • Izrez označenih napak in optimiranje preostalih dobrih dolžin za maksimalne izkoristek lesa glede na dolžine elementov, ki jih potrebujete.
  • Pri optimiranju se poleg dolžin lahko upošteva tudi kvaliteta posamičnih elementov, in sicer je možno definirati do 8 različnih kvalitetnih razredov.
Weinig OptiCut 200

Dinamično podajanje, natančno pozicioniranje

Široki pogonski valji zanesljivo vodijo letve skozi proces razreza. Ker so spodnji valji vgrajeni globoko v mizo stroja, se kratki kosi ne prevračajo, kar zagotavlja natančen in pravokoten razrez. Posamično krmiljeni pritisni valji z zgornje strani ustvarjajo potreben pritisk za hitro in precizno pozicioniranje brez korekturnih pomikov, ki bi zmanjševali učinkovitost stroja. Pritisni valji se spustijo navzdol na začetku letve, zato ne prihaja do vibracij in obrabe. Ker je hod žage izredno hiter, stroj dosega visoko dnevno produktivnost.

Weinig OptiCut 200

Visoka točnost razreza

Skrivnost serije OptiCut 200 je v ohranjanju natančnosti pri visokih hitrostih. Merilna kolesa so neodvisna od pogona in merijo le, ko je les v gibanju. To pomeni, da nenadzorovan zdrs ali razteg jermena v podajalnem sistemu ne vplivata na rezultate merjenja - stroj pa reže točno na predvidenem mestu. Tako zagotavlja natančne fiksne dolžine ne glede na kakovost lesa. Natančnost rezanja pri dolžinah rezanja do 1000 mm znaša ± 0,8 mm (model Exact ± 0,5 mm), pri dolžinah do 2500 mm pa ± 1.5 mm (model Exact ± 0.5 mm).

Weinig OptiCut 200

Krmiljenje OptiCom

Intuitivno upravljanje prek preglednega zaslona na dotik je ključna prednost, ki vam omogoča enostavno upravljanje in pomaga iz materiala iztisniti največ in tako povečati dobičkonosnost. OptiCom krmilnik je mogoče integrirati v računalniško mrežo podjetja in opraviti pripravo dela v pisarni, hkrati pa v pisarni spremljati statistiko razreza, povečati preglednost pri nabavi lesa in ugotavljanju produktivnosti na podlagi vodenja statistike o proizvodnji.

Weinig OptiCut 200

Avtomatsko sortiranje razrezanih elementov

OptiCut 200 reže s svetlobno hitrostjo in prepozna vsako dolžino reza. Sortiranje delov po dolžini, kakovosti in drugih karakteristikah že takoj po razrezu je zato logičen način optimizacije proizvodnje še posebej, kadar ta temelji na posameznih naročilih. Pri tem poenostavite sistem logistike in za delo potrebujete manj zaposlenih.

Weinig OptiCut 200

Koristna dodatna oprema stroja

Za optimirni čelilnik OptiCut 200 so na voljo različne opcije:

Avtomatski  jašek za  odpadek

Avtomatski jašek za odpadek

Inteligentno krmiljen jašek za odpadke je nameščen neposredno v stroju, kar omogoča zanesljivo ločevanje odpadkov od dobrih delov pri delovanju s polno zmogljivostjo.

Avtomatizirano dodajanje na vhodu

Avtomatizirano dodajanje na vhodu

Prečni transporter z vmesnim zalogovnikom materiala avtomatizirano dodaja material, poveča zmogljivost stroja in prihrani čas.

Povezava v linijo

Povezava v linijo

Linije za razrez Weinig so modularne, kar pomeni, da jih lahko kadarkoli nadgradite in se hitro prilagodite zahtevam trga.

Zlagalnik elementov OptiCut Stacker

Zlagalnik elementov OptiCut Stacker

Zlagalnik elemente po obdelavi samodejno zloži do višine zlaganja 1.200 mm in s hitrostjo do 80 kosov/min.

Izvedba OptiCut 200 Exact

Izvedba OptiCut 200 Exact

Kadar potrebujete najvišjo možno natančnost, je prava izbira model OptiCut 200 Exact, ki dosega točnost čeljenja do +/- 0,5 mm po dolžini.

Izvedba OptiCut 200 Extreme

Izvedba OptiCut 200 Extreme

Model OptiCut 200 Extreme je z lahkoto kos težavnim in grobim vrstam lesa pri visoki dnevni kapaciteti.

Označevanje obdelovancev

Označevanje obdelovancev

Označevanje je lahko avtomatsko ali ročno, postopek pa je popolnoma integriran v delo s čelilnikom.

Tehnični podatki

Za optimirni čelilnik OptiCut 200

  Standard Koristna oprema
Maks. vhodna dolžina letev 6.300 mm /
Min. vhodna dolžina letev 400 mm /
Min. višina razreza 12 mm 8 mm, 3 mm
Max. višina razreza 80 mm 100 mm
Širina razreza 30 – 260 mm 30 – 250 mm
Maks. presek letev za razrez 260 x 12 mm 200 x 60 mm 160 x 80 mm 250 x 12 mm 190 x 60 mm 100 x 100 mm
Min. presek letev za razrez 30 x 12 mm /
Maks. hitrost pomika 180 m/min /
Delovna višina 900 mm do 1800 mm
Točnost razreza pri narezudolžin do 1 m +/- 0,8 mm +/- 0,8 mm (Exact)
Točnost razreza pri narezudolžin do 2,5 m +/- 1,5 mm +/- 0,8 mm (Exact)
Možna toleranca elementov po debelini +/- 3 mm /
Jašek za odstranjevanjeodpadkov za žaginim listom / DA
Avtomatski zlagalnik elementovOptiCut Stacker / DA
Povezava v linijo z drugimi stroji / DA
Integracija skenerja zaavtomatsko detekcijo napak / /
Označevanje elementov stiskalnikom / DA
OptiCom krmilnik DA, 10,1'' ekran na dotik DA, 15,6 ali 18,5'' ekran na dotik

Možna področja uporabe stroja

Optimirni čelilnik OptiCut 200 se uporablja v žagah, decimirnicah, proizvodnji masivnega pohištva, palet, lesenih zabojev, talnih oblog, okenskih lepljencev, okvirjev vrat ali v gradbeni industriji.

Žage, decimirnice in gradbena industrija

Pri vseh žagah in decimirnicah OptiCut 200 zagotavlja zanesljiv razrez vhodnih elementov na potrebne dolžine ali izrez napak in optimalen razrez dobrih dolžin. Prav tako dobre dolžine (brez napak), ki ne ustrezajo nobenih fiksni dolžini, lahko definirate kod dolžine za dolžinsko spajanje. Z inteligentnimi rešitvami zagotavlja največji izkoristek razreza posamične deske po dolžini in/ali kvaliteti. Omogoča definiranje do 8 kvalitetnih razredov elementov.

Weinig OptiCut 200

Izdelava talnih oblog

V proizvodnji parketa in različnih talnih oblog zagotavlja OptiCut 200 izjemno kakovosten in natančen razrez elementov na končno dolžino. Pogosto se uporablja tudi pri razrezu tankih lamel za npr. večslojni parket – minimalna debelina lamel celo do 3 mm!

Weinig OptiCut 200

Izdelava pohištva, vrat, okenskih lepljencev…

OptiCut 200 zagotavlja zanesljiv razrez vhodnih elementov na potrebne dolžine ali za izrez napak in optimalen razrez dobrih dolžin. Prav tako dobre dolžine (brez napak), ki ne ustrezajo nobenih fiksni dolžini, lahko definirate kod dolžine za dolžinsko spajanje. Tako omogoča dobičkonosno proizvodnjo elementov za nadaljnjo obdelavo – izdelavo masivnega pohištva, talnih oblog, okenskih lepljencev, …

Weinig OptiCut 200
Servis strojev & rezervni deli
Servis strojev & rezervni deli

Servis strojev & rezervni deli

Za nemoteno delovanje vaših strojev ter brezskrbno vzdrževanje ponujamo visokokakovostne rezervne dele in strokovno servisiranje, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in optimalno zmogljivost.

Servis strojev Dobava rezervnih delov

Servis strojev & rezervni deli

Za nemoteno delovanje vaših strojev ter brezskrbno vzdrževanje ponujamo visokokakovostne rezervne dele in strokovno servisiranje, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in optimalno zmogljivost.

Servis strojev Dobava rezervnih delov

Servis strojev & rezervni deli Servis strojev & rezervni deli

Povezani izdelki

Izdelki, ki delujejo dobro v paru z izbranim

Želite preizkusiti stroje v našem salonu?