CNC center za izdelavo oken

Weinig Conturex
Vario XS

Ponuja izjemno prilagodljivost za vse vrste obdelav, se popolnoma prilagaja današnjim tržnim zahtevam in postavlja standarde za prihodnost na področju proizvodnje oken, vrat in pohištva.

Weinig Conturex Vario XS

Uvedba serije Weinig Conturex pred dvajstimi leti je označila novo obdobje v proizvodnji oken, vrat in pohištva. Od takrat se tehnologija Conturex nenehno razvija, zdaj pa je na voljo Vario XS, najmanjši med Conturexi. Ponaša se z enako tehnologijo, kot njegova velika brata S & L. Omogoča kompletno obdelavo elementov brez nastavitev z enim vpenjanjem in popolno svobodo gibanja v smeri X, Y in Z.

Z Vario XS lahko tako industrijska podjetja kot delavnice razmišljajo v popolnoma novih smereh - od izdelave enega kosa do serijske proizvodnje – ter so hkrati visoko konkurenčne. Conturex Vario XS namreč zagotavlja natančno obdelavo posameznih elementov s pomočjo patentiranega Weinig sistema vpenjalnih klešč, ki se programirajo s pomočjo pametnih programskih rešitev in se krmilijo individualno.

Zakaj Weinig Conturex Vario XS?

Nekaj dejstev o odličnosti izdelka

Hitra obdelava, visoka donosnost

Zaradi visoke stopnje avtomatizacije vam Conturex Vario XS omogoča učinkovito delovanje z malo zaposlenimi. Zahvaljujoč kratkim časom nastavitve in hitrim pretočnim časom pa dosega visoko izkoriščenost stroja. S popolnoma usklajenimi agregati ste s Conturex Vario XS sposobni hitro in fleksibilno reagirati na spremembe ali nove zahteve. Proizvodnja po naročilu „Just-in-time“ je zaradi optimiziranih sistemov orodja preprosto izvedljiva.

Hitra obdelava, visoka donosnost

Razmišljajte v novih dimenzijah

Z novim PowerGrip Motion 2D/3D sistemom miz za prijemanje lahko varno vpenjate in obdelujete elemente do širine 330 mm, pa tudi najmanjše dimenzije elementov. To vas odlično pripravi na prihodnost pri naraščajoči raznolikosti dimenzij in zahtevnih profiliranjih.

Razmišljajte v novih dimenzijah

Nov dizajn, večje udobje in varnost

Ergonomija in učinkovitost pri vzdrževanju imata najvišjo prioriteto. Nova kabina stroja izboljšuje dostopnost za vzdrževanje in znatno povečuje varnost pri delu. Odprtine v kabini iz čistega stekla zagotavljajo optimalen vpogled v stroj, tako da lahko proizvodni proces udobno nadzirate kadarkoli.

Nov dizajn, večje udobje in varnost

Avtomatizirana proizvodnja z malo osebja

Tudi v standardni različici Conturex Vario XS deluje popolnoma avtomatsko. Glede na konfiguracijo lahko kapaciteto in stopnjo avtomatizacije še povečate, kar pomeni, da je operater zavezan stroju le približno 20 % svojega delovnega časa. Večinoma se lahko ukvarja z drugimi nalogami v proizvodnem procesu.

Avtomatizirana proizvodnja z malo osebja

Krmiljenje stroja WMC (Weinig Machine Control)

Krmilnik WMC je popoln odgovor na vaše zahteve. Z izometrično vizualizirano predstavitvijo orodij na uporabniškem vmesniku operater takoj vidi, katera orodja so v magazinu Conturexa in na katerem mestu se nahajajo, v primeru, da jih je potrebno zamenjati. Grafična opozorila takoj opozorijo, če je bil na stroj položen obdelovanec z napačnimi dimenzijami. Tako se napake lahko enostavno odpravijo - še preden povzročijo stroške ali škodo.

Krmiljenje stroja WMC (Weinig Machine Control)

Pametne programske rešitve

Odprti vmesnik za vse običajne branžne programske rešitve v kombinaciji z Weinig CAM nudi optimalno programersko platformo za posamične elemente. Parametrični posebni deli, konstrukcije zimskih vrtov, vratna krila in posebne oblike oken so z enostavno uporabo makrov hitro programirani. Nadaljnja simulacija obdelave na stroju z Weinig SIM izjemno poveča varnost upravljanja.

Pametne programske rešitve

Izjemno robustno ohišje stroja

Zahvaljujoč trdni, robustni zasnovi, lahko Conturex Vario XS opremimo s težkimi agregati. Tirnice iz litega železa zagotavljajo visoko raven dinamike. V osnovi je ta CNC profilni center zasnovan za popolno obdelavo težkih elementov iz masivnega lesa.

Izjemno robustno ohišje stroja

Glavno vreteno s 3 ali 4-osno tehniko

S 30 kW glavnim vretenom dosežete znaten prihranek časa, ki je povezan z višjo produktivnostjo. Zaradi visoke razpoložljive moči so profiliranja profilov možna v enem obdelovalnem prehodu. Poleg tega zračno hlajena glavna vretena skoraj ne terjajo vzdrževanja in tako zagotavljajo visoko razpoložljivost stroja. Motor, ki je indirektno gonjen, je vedno zaščiten tudi v kritičnih situacijah.

Glavno vreteno s 3 ali 4-osno tehniko

Maksimalna višina za obdelavo s spodnje strani

3D-sistem za vpetje omogoča varno vpetje majhnih in velikih obdelovancev s širino do 330 mm brez izgube maksimalne višine za obdelavo s spodnje strani, ki je še vedno 165 mm. To zagotavlja fleksibilnost pri konstruiranju orodja. Visoka maksimalna teža orodja 12 kg in do 290 mm dolgo telo orodja znižata stroške orodja.

Maksimalna višina za obdelavo s spodnje strani

Koristna dodatna oprema stroja

Za CNC center za izdelavo oken Weinig Conturex Vario XS so na voljo različne opcije:

PowerGrip  Motion

PowerGrip Motion

PowerGrip Motion 2D/3D miza za prijemanje zagotavlja vpenjanje obdelovancev z maksimalno fleksibilnostjo – od najmanjših pa vse do elementov širine 330 mm.

Večvretenska vrtalna glava

Večvretenska vrtalna glava

Z večvretensko vrtalno glavo se lahko opazno poveča fleksibilnost in zmogljivost pri vrtalnih obdelavah.

Zunanje skladišče orodja

Zunanje skladišče orodja

Z uporabo zunanjega skladišča orodja z do 170 mesti se lahko čas priprave pri menjavi sistema zmanjša na minimum.

Univerzalno vreteno s 5-osno tehniko

Univerzalno vreteno s 5-osno tehniko

Dodatno univerzalno vreteno poveča zmogljivost in fleksibilnost pri vrtanju in rezkanju. Opremi se lahko s 17 dodatnimi orodji.

5-osna glava

5-osna glava

S tehnologijo obdelave s 5 osmi je mogoče enostavno izdelovati kompleksne geometrije.

Povezava z drugimi stroji

Povezava z drugimi stroji

Conturex se lahko poveže z različnimi stroji v procesu izdelave oken, označevanje elementov za sledenje le-teh znotraj procesa pa poteka z bar kodo.

Tehnični podatki

Za stroj Weinig Conturex Vario XS

  Standard Koristna oprema
En portal - dvostranska zasedenost portala s 4 možnimi pozicijami vretena DA /
Dve VARIO PowerGrip mizi s posamičnimi vpenjalnimi kleščami, dve PowerGrip mizi z vpenjalnimi kleščami DA /
PowerGrip Motion 2D/3D mize NE DA
EQF (avtomatski prečni vhodni transporter) – dolžina zalogovnika 2.000 mm

3.000,

4.000 mm

AQF (avtomatski prečni izhodni transporter) – dolžina zalogovnika 2.500 mm

3.500,

4.500 mm

Maksimalna hitrost osi X, Y, Z 145, 120, 60 m/min /
Min. / maks. delovna višina 25 - 150 mm /
Min. / maks. delovna širina 20 – 330 mm /
Min. / maks. dolžina obdelovanca, brez preprijemanja, pri obdelavi dveh kosov naenkrat / 400 – 1.200 mm
Min. / maks. dolžina obdelovanca, brez preprijemanja, pri obdelavi enega kosa 175 - 3.000 mm 140 - 3.000 mm
Dolžina obdelovancev ob preprijemanju 3.000 - 4.500 mm 4.500 - 6.000 mm
Notranji zalogovnik orodja, število mest 48 (2 x 24) /
Zunanje skladišče orodja, število mest / 90, 130, 170
Maks. teža orodja (na vpenjalni trn) 12 kg /
C-os (rotacijska os okrog Z) 360° NE DA
5-osna glava NE DA
Univerzalno vreteno NE DA
Večvretenska vrtalna glava NE DA
Enota za vračanje energije DA /
Sistem za branje črtne kode NE DA

Možna področja uporabe stroja

CNC center Conturex XS se uporablja v proizvodnji lesenih oken, vrat, zimskih vrtov, panoramskih sten ipd.

Proizvodnja lesenih oken, vrat, zimskih vrtov in panoramskih sten

Velika širina obdelave, fleksibilnost, prilagodljivost majhnim prostorom, izjemna optimizacija procesa in številni moduli Weinig Conturex Vario XS spreminjajo v univerzalen, fleksibilen, visoko avtomatiziran center za proizvodnjo široke palete izdelkov od lesenih oken, vrat, zimskih vrtov in panoramskih sten – vse po naročilu, gospodarno od serije 1 naprej. Njegova fleksibilnost zagotavlja, da lahko svoji proizvodnji brez dodanih investicij dodajate nova področja in s tem širite svoj trg, in pri vseh dosegate brezkompromisno kakovost.

Proizvodnja lesenih oken, vrat, zimskih vrtov in panoramskih sten
Servis strojev & rezervni deli
Servis strojev & rezervni deli

Servis strojev & rezervni deli

Za nemoteno delovanje vaših strojev ter brezskrbno vzdrževanje ponujamo visokokakovostne rezervne dele in strokovno servisiranje, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in optimalno zmogljivost.

Servis strojev Dobava rezervnih delov

Servis strojev & rezervni deli

Za nemoteno delovanje vaših strojev ter brezskrbno vzdrževanje ponujamo visokokakovostne rezervne dele in strokovno servisiranje, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in optimalno zmogljivost.

Servis strojev Dobava rezervnih delov

Servis strojev & rezervni deli Servis strojev & rezervni deli

Povezani izdelki

Izdelki, ki delujejo dobro v paru z izbranim

Želite preizkusiti stroje v našem salonu?