Optimirni čelilnik

Weinig OptiCut 450

Pretočni optimirni čelilnik, ki omogoča podajanje, pozicioniranje, čeljenje in sortiranje pri neverjetni hitrosti in z odličnim izkoristkom. Zaradi velike kapacitete je smiselno dograditi avtomatsko dodajanje materiala in skener za avtomatsko prepoznavo napak.

Weinig OptiCut 450

Serija Weinig OptiCut 450 ni samo najhitrejša, ampak je tudi zanesljiva, varna, natančna in uporabniku prijazna. Ko je stroj enkrat nastavljen, je že takoj profitabilen in z njim lahko čelite brez prekinitve. Vedno skrbi za maksimalen izkoristek, saj ne izrezuje le napak, ampak izračuna tudi najboljšo kombinacijo razreza glede na dolžine, vpisane v krojni listi. Pri tem upošteva število potrebnih kosov posamezne dolžine, klasificira pa se lahko do 8 kvalitetnih razredov.

Weinig zagotavlja inovativen razvoj in dizajn čelilnikov z najsodobnejšo tehnologijo za nadzor in sodobno programsko opremo – vse na enem mestu. Zaradi izjemne kapacitete je smiselno dograditi avtomatsko dodajanje materiala, skener za avtomatsko prepoznavanje napak v lesu in na izhodu OptiCut Stacker za avtomatsko zlaganje najpogostejših razrezanih dolžin. Ker vemo, da ima vsaka proizvodnja svoje posebnosti, vam Weinig ponuja več - rešitve, ki so natančno prilagojene vašim potrebam.

Zakaj Weinig OptiCut 450?

Nekaj dejstev o odličnosti izdelka

Boljši izkoristek in večji dobiček pri razrezu

Natančnost in inteligenten razrez omogočata maksimalno ustvarjanje vrednosti. Stroj samodejno izreže označene napake v lesu in izračuna najboljšo možno kombinacijo iz razpoložljivih fiksnih dolžin. Hkrati upošteva število potrebnih kosov posamezne dolžine in neha z razrezom, ko je potrebno število doseženo. Tako vedno dobimo maksimalni izkoristek lesa in/ali največjo vrednost razrezanih kosov. Z optimirnim čelilnikom izkoristek lesa povečamo za 8 % in več (v primerjavi z ročnim razrezom).

Boljši izkoristek in večji dobiček pri razrezu

Različne možnosti razreza

Weinigovi pretočni optimirni čelilniki imajo možnost več različnih načinov dela:

  • Razrez fiksnih dolžin po vnaprej določenem seznamu:
  • Izrez označenih napak in optimiranje preostalih dobrih dolžin za maksimalne izkoristek lesa glede na dolžine elementov, ki jih potrebujete.
  • Pri optimiranju se poleg dolžin lahko upošteva tudi kvaliteta posamičnih elementov, in sicer je možno definirati do 8 različnih kvalitetnih razredov.
Različne možnosti razreza

Dinamično podajanje, natančno pozicioniranje

Široki pogonski valji zanesljivo vodijo letve skozi proces razreza. Ker so spodnji valji vgrajeni globoko v mizo stroja, se kratki kosi ne prevračajo, kar zagotavlja natančen in pravokoten razrez. Posamično krmiljeni pritisni valji z zgornje strani ustvarjajo potreben pritisk za hitro in precizno pozicioniranje brez korekturnih pomikov, ki bi zmanjševali učinkovitost stroja. Pritisni valji se spustijo navzdol na začetku letve, zato ne prihaja do vibracij in obrabe. Ker je hod žage izredno hiter, stroj dosega visoko dnevno produktivnost.

Weinig OptiCut 450

Variospeed trak za dodajanje elementov enega za drugim

Variospeed vhodni trak zagotavlja neprekinjeno dovajanje letev in s tem maksimalen izkoristek kapacitete stroja. Zakaj bi plačevali več, kot je treba? OptiCut ponuja ogromen potencial zmogljivosti na vseh področjih. Da bi ga izkoristili v celoti, inteligentno krmiljen sistem vhodnega transportnega traku VarioSpeed zmanjša luknjo med zaporednimi deskami kolikor je le mogoče. Na ta način v OptiCut neprekinjeno prihajajo letve, zaradi česar je sistem še bolj ekonomičen.

Variospeed trak za dodajanje elementov enega za drugim

Visoka točnost razreza

Uporabljen način merjenja dolžine v seriji OptiCut 450 meri neposredno na površini obdelovanca, neodvisno od zdrsa. To omogoča natančno rezanje: začetek in konec elementa, položaj označenih napak in kakovostnih območij se zelo natančno zazna. Rezultat: manj odpadkov zaradi prekratkih ali predolgih elementov. Točnost rezanja dolžin je do ±0,8 mm. Rezultat: brezhibne dolžine elementov brez napak.

Visoka točnost razreza

Krmiljenje OptiCom

Industrijski TFT zaslon v dveh velikostih - 15' in 18' palcev - prepriča z enostavno in intuitivno uporabo, ki ne zahteva posebnega predznanja. Uporabljati ga je možno tudi z rokavicami in je zaščiten pred vodo in prahom. Z vklopom in izklopom kolon se prikaže dodatne informacije ali neposredno dostopa do številnih proizvodnih, strojnih in servisnih funkcij. Kolone je mogoče popolnoma skriti za povečanje delovnega prostora in boljšo berljivost iz večjih razdalj

OptiCom krmilnik je mogoče integrirati v računalniško mrežo podjetja in opraviti pripravo dela v pisarni, hkrati pa v pisarni spremljati statistiko razreza, povečati preglednost pri nabavi lesa in ugotavljanju produktivnosti na podlagi vodenja statistike o proizvodnji.

Weinig OptiCut 450

Povezovanje s pisarno in digitalizacija

OptiCom krmilnik je mogoče integrirati v računalniško mrežo podjetja in opraviti pripravo dela v pisarni, hkrati pa v pisarni spremljati statistiko razreza, povečati preglednost pri nabavi lesa in ugotavljanju produktivnosti na podlagi vodenja statistike o proizvodnji. Z aplikacijo Weinig App je možno tudi spremljati različne podatke o stroju – razpoložljivost stroja, vzdrževalna dela, podatke o statusu posamičnih naročil…

Povezovanje s pisarno in digitalizacija

Avtomatsko sortiranje razrezanih elementov

OptiCut 260 reže s svetlobno hitrostjo in prepozna vsako dolžino reza. Sortiranje delov po dolžini, kakovosti in drugih karakteristikah že takoj po razrezu je zato logičen način optimizacije proizvodnje še posebej, kadar ta temelji na posameznih naročilih. Pri tem poenostavite sistem logistike in za delo potrebujete manj zaposlenih.

Avtomatsko sortiranje razrezanih elementov

Avtomatski jašek za odpadek

Inteligentno krmiljen jašek za odpadke je nameščen neposredno za žaginim listom, kar omogoča zanesljivo ločevanje odpadkov od dobrih delov, in to pri delovanju s polno zmogljivostjo. Prav tako odpadek ne povzroča težav pri kotaljenju po izhodnem sortirnem traku. Jašek za odpadek ima več stopenj odpiranja, kar pomeni, da lahko tudi daljše odpadke neposredno izvrže – zato niso potrebni dodatni rezi, ki zmanjšajo učinkovitost stroja.

Avtomatski jašek za odpadek

Koristna dodatna oprema stroja

Za optimirni čelilnik OptiCut 450 so na voljo različne opcije:

Servo dvig žaginega lista

Servo dvig žaginega lista

Servo dvig žaginega lista in s tem nadzorovan izhod žaginega lista iz obdelovanca zmanjša možnost iztrganin na minimum.

Avtomatizirano dodajanje na vhodu

Avtomatizirano dodajanje na vhodu

Prečni transporter z vmesnim zalogovnikom materiala avtomatizirano dodaja material, poveča zmogljivost stroja in prihrani čas.

Skener za prepoznavanje napak

Skener za prepoznavanje napak

Skenerji hitro in popolnoma avtomatično prepoznajo napake kot so grče, diskoloracije, beljava, razpoke ipd. ter omogočajo optimizacijo reza pri polni hitrosti čelilnika.

Povezava v linijo

Povezava v linijo

Linije za razrez Weinig so modularne, kar pomeni, da jih lahko kadarkoli nadgradite in se hitro prilagodite zahtevam trga.

Zlagalnik elementov OptiCut Stacker

Zlagalnik elementov OptiCut Stacker

Zlagalnik elemente po obdelavi samodejno zloži do višine zlaganja 1.200 mm in s hitrostjo do 80 kosov/min.

Označevanje obdelovancev

Označevanje obdelovancev

Za enostavno ravnanje, identifikacijo v skladišču, dodelitev glede na naročilo ipd. ima serija OptiCut na voljo inkjet tiskalnik za označevanje obdelovancev.

Izvedba OptiCut 450 Quantum

Izvedba OptiCut 450 Quantum

S to izvedbo ima Weinig svetovni rekord v hitrosti s 540 rezi na minuto! Omogoča tudi do 30% večjo kapaciteto kot standardni OptiCut 450.

Izvedba OptiCut  450 XL

Izvedba OptiCut 450 XL

Izvedba je z lahkoto kos večjim presekom in težkim obdelovancem in to s hitrostjo dodajanja do 180 m/min!

Izvedba OptiCut 450 FJ+

Izvedba OptiCut 450 FJ+

Odlikuje jo pogonski sistem, ki varno transportira tudi 80 mm kratke elemente in jih loči od odpadka – taki elementi ekstremno povečajo dobiček pri dolžinskem spajanju.

Tehnični podatki

Za optimirni čelilnik OptiCut 450

  Standard Koristna oprema
Maks. vhodna dolžina letev 6.300 mm /
Min. vhodna dolžina letev 500 mm 400 mm
Min. višina razreza 12 mm 8 mm
Max. višina razreza 100 mm 120 mm
Širina razreza 30 – 235 mm 30 – 310 mm
Maks. presek letev za razrez 235 x 12 mm 120 x 100 mm 310 x 12 mm 190 x 120 mm
Min. presek letev za razrez 30 x 12 mm 30 x 8 mm
Maks. hitrost pomika 300 m/min 450 m/min
Delovna višina 900 mm do 1800 mm
Točnost razreza pri narezudolžin do 1 m / +/- 0,8 mm
Točnost razreza pri narezudolžin do 1 m / +/- 1,5 mm
Možna toleranca elementov podebelini / +/- 3 mm
Variospeed trak za zmanjševanje luknje med zaporednimi elementi DA /
Jašek za odstranjevanje odpadkov za žaginim listom / DA
Avtomatski zlagalnik elementovOptiCut Stacker / /
Povezava v linijo z drugimi stroji / DA
Integracija skenerja zaavtomatsko detekcijo napak / /
Označevanje elementov stiskalnikom / /
OptiCom krmilnik DA, 15,6'' ekran na dotik DA, 18,5'' ekran na dotik

Možna področja uporabe stroja

Optimirni čelilnik OptiCut 450 se uporablja v žagah, decimirnicah, tesarstvih, proizvodnji masivnega pohištva, talnih oblog, okenskih lepljencev, okvirjev vrat, v gradbeni industriji ipd..

Žage, decimirnice

Pri vseh žagah in decimirnicah OptiCut 450 zagotavlja zanesljiv razrez vhodnih elementov na potrebne dolžine ali za izrez napak in optimalen razrez dobrih dolžin. Prav tako dobre dolžine (brez napak), ki ne ustrezajo nobenih fiksni dolžini, lahko definirate kod dolžine za dolžinsko spajanje. Z inteligentnimi rešitvami zagotavlja največji izkoristek razreza posamične deske po dolžini in/ali kvaliteti. Omogoča definiranje do 8 kvalitetnih razredov elementov.

Žage, decimirnice

Tesarstvo in gradbena industrija

Izvedba OptiCut 450 XL zagotavlja zanesljiv razrez dimenzij do 325 x 150 mm ali 235 x 200 mm in to z maksimalno hitrostjo in kapaciteto. Pri tem prav tako skrbi za optimalen razrez obdelovancev glede na dimenzije in potrebne količine, definirane v krojni listi

Tesarstvo in gradbena industrija

Izdelava pohištva, talnih oblog, okenskih lepljencev…

OptiCut 450 zagotavlja zanesljiv razrez vhodnih elementov na potrebne dolžine ali za izrez napak in optimalen razrez dobrih dolžin. Prav tako dobre dolžine (brez napak), ki ne ustrezajo nobenih fiksni dolžini, lahko definirate kod dolžine za dolžinsko spajanje. Tako omogoča dobičkonosno proizvodnjo elementov za nadaljnjo obdelavo – izdelavo masivnega pohištva, talnih oblog, okenskih lepljencev…

Izdelava pohištva, talnih oblog, okenskih lepljencev…
Servis strojev & rezervni deli
Servis strojev & rezervni deli

Servis strojev & rezervni deli

Za nemoteno delovanje vaših strojev ter brezskrbno vzdrževanje ponujamo visokokakovostne rezervne dele in strokovno servisiranje, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in optimalno zmogljivost.

Servis strojev Dobava rezervnih delov

Servis strojev & rezervni deli

Za nemoteno delovanje vaših strojev ter brezskrbno vzdrževanje ponujamo visokokakovostne rezervne dele in strokovno servisiranje, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in optimalno zmogljivost.

Servis strojev Dobava rezervnih delov

Servis strojev & rezervni deli Servis strojev & rezervni deli

Povezani izdelki

Izdelki, ki delujejo dobro v paru z izbranim

Želite preizkusiti stroje v našem salonu?