CNC centri za izdelavo oken

Weinig Conturex Vario S & L

S širino obdelovanja do 330 mm in s 4 mizami za vpenjanje obdelovancev sta Vario S & L stroja, na katerih nič ni nemogoče. Na voljo je še 2 x 24-mestni zalogovnik orodja in zunanje skladišče z 90 mesti.

Weinig Conturex Vario S & L

Weinig Conturex se je med proizvajalci oken uveljavil kot eden od najbolj fleksibilnih in zmogljivih CNC-obdelovalnih centrov, saj jih po svetu deluje že več kot 500. S kombinacijo variabilnih miz lahko obdeluje dva ali celo tri elemente naenkrat in je kos zahtevnim, individualnim rešitvam, ki danes določajo proizvodnjo oken in pohištva. Visoko produktivnost zagotavlja obdelava z minimalnim časom nastavljanja.

Weinig CAM, Weinig SIM in Weinig Solid WF so popolni programski moduli za programiranje, simuliranje in spremljanje elementov. Neposredni prenos elementov na Conturex Vario S zagotavlja najvišjo kakovost izdelkov. Nova delovna širina do 330 mm ne pušča nobenih neuresničenih želja. S podporo obdelovalnega postopka s 4 mizami za vpenjanje obdelovancev se pri kratkih delih izdatno poveča kapaciteta.

Zakaj Weinig Conturex Vario S & L?

Nekaj dejstev o odličnosti izdelka

Hitra obdelava, visoka donosnost

Zaradi visoke stopnje avtomatizacije vam zmogljivi Conturex Vario S ali L omogočata učinkovito delovanje z malo zaposlenimi. Zahvaljujoč kratkim časom nastavitve in hitrim pretočnim časom pa dosegata visoko izkoriščenost stroja. S popolnoma usklajenimi agregati ste z Conturex Vario S & L sposobni hitro in fleksibilno reagirati na spremembe ali nove zahteve. Proizvodnja po naročilu „Just-in-time“ je zaradi optimiziranih sistemov orodja preprosto izvedljiva.

Weinig Conturex Vario S & L

Razmišljajte v novih dimenzijah

Z novim PowerGrip Motion 2D/3D sistemom miz za prijemanje lahko varno vpenjate in obdelujete elemente do širine 330 mm, pa tudi najmanjše dimenzije elementov. To vas odlično pripravi na prihodnost pri naraščajoči raznolikosti dimenzij in zahtevnih profiliranjih.

Weinig Conturex Vario S & L

Nov dizajn, večje udobje in varnost

Ergonomija in učinkovitost pri vzdrževanju imata najvišjo prioriteto. Nova kabina stroja izboljšuje dostopnost za vzdrževanje in znatno povečuje varnost pri delu. Odprtine v kabini iz čistega stekla zagotavljajo optimalen vpogled v stroj, tako da lahko proizvodni proces udobno nadzirate kadarkoli.

Weinig Conturex Vario S & L

Proizvodnja z malo osebja

Že v standardni izvedbi lahko Conturex Vario samodejno deluje najmanj 30 minut. Odvisno od variante avtomatizacije se ta čas lahko še občutno poveča in dodatno izkoristi za proizvodnjo med odmori ali za podaljšanje izmene. To pomeni, da je operater zavezan stroju le približno 20 % svojega delovnega časa. Večinoma se lahko ukvarja z drugimi nalogami v proizvodnem procesu.

Weinig Conturex Vario S & L

Krmiljenje stroja WMC (Weinig Machine Control)

Krmilnik WMC je popoln odgovor na vaše zahteve. Z izometrično vizualizirano predstavitvijo orodij na uporabniškem vmesniku operater takoj vidi, katera orodja so v magazinu Conturexa in na katerem mestu se nahajajo, v primeru, da jih je potrebno zamenjati. Grafična opozorila takoj opozorijo, če je bil na stroj položen obdelovanec z napačnimi dimenzijami. Tako se napake lahko enostavno odpravijo - še preden povzročijo stroške ali škodo.

Weinig Conturex Vario S & L

Pametne programske rešitve

Odprti vmesnik za vse običajne branžne programske rešitve v kombinaciji z Weinig CAM nudi optimalno programersko platformo za posamične elemente. Parametrični posebni deli, konstrukcije zimskih vrtov, vratna krila in posebne oblike oken so z enostavno uporabo makrov hitro programirani. Nadaljnja simulacija obdelave na stroju z Weinig SIM izjemno poveča varnost upravljanja.

Weinig Conturex Vario S & L

Glavno vreteno s 3 ali 4-osno tehniko

S 30 kW glavnim vretenom dosežete znaten prihranek časa, ki je povezan z višjo produktivnostjo. Zaradi visoke razpoložljive moči so profiliranja profilov možna v enem obdelovalnem prehodu. Poleg tega zračno hlajena glavna vretena skoraj ne terjajo vzdrževanja in tako zagotavljajo visoko razpoložljivost stroja. Motor, ki je indirektno gonjen, je vedno zaščiten tudi v kritičnih situacijah.

Weinig Conturex Vario S & L

Koristna dodatna oprema stroja

Za CNC center za izdelavo oken Weinig Conturex Vario S & L so na voljo različne opcije:

PowerGrip  Motion

PowerGrip Motion

PowerGrip Motion 2D/3D miza za prijemanje zagotavlja vpenjanje obdelovancev z maksimalno fleksibilnostjo – od najmanjših pa vse do elementov širine 330 mm.

Večvretenska vrtalna glava

Večvretenska vrtalna glava

Z večvretensko vrtalno glavo se lahko opazno poveča fleksibilnost in zmogljivost pri vrtalnih obdelavah.

Zunanje skladišče orodja

Zunanje skladišče orodja

Z uporabo zunanjega skladišča orodja z do 170 mesti se lahko čas priprave pri menjavi sistema zmanjša na minimum.

Univerzalno vreteno s 5-osno tehniko

Univerzalno vreteno s 5-osno tehniko

Dodatno univerzalno vreteno poveča zmogljivost in fleksibilnost pri vrtanju in rezkanju. Opremi se lahko s 17 dodatnimi orodji.

5-osna glava

5-osna glava

S tehnologijo obdelave s 5 osmi je mogoče enostavno izdelovati kompleksne geometrije.

Povezava z drugimi stroji

Povezava z drugimi stroji

Conturex se lahko poveže z različnimi stroji v procesu izdelave oken, označevanje elementov za sledenje le-teh znotraj procesa pa poteka z bar kodo.

Tehnični podatki

Za Weinig Conturex Vario S & L

  Standard Koristna oprema
En portal - dvostranska zasedenost portala s 4 možnimi pozicijami vretena DA /
Dve VARIO PowerGrip mizi s posamičnimi vpenjalnimi kleščami, dve PowerGrip mizi z vpenjalnimi kleščami DA /
PowerGrip Motion 2D/3D mize NE DA
EQF (avtomatski prečni vhodni transporter) – dolžina zalogovnika 2.000 mm 3.000, 4.000 mm
AQF (avtomatski prečni izhodni transporter) – dolžina zalogovnika 2.500 mm 3.500, 4.500 mm
Osno krmiljen vhod obdelovanca z merjenjem obdelovanca (kontrola verodostojnosti) DA /
Min. / maks. delovna višina 25 - 150 mm /
Min. / maks. delovna širina 40 - 260 mm (Vario S) 20 - 330 mm (Vario L) 40 - 330 mm (Vario S)
Min. / maks. dolžina obdelovanca, brez preprijemanja, pri obdelavi dveh kosov naenkrat 175 - 1.600 mm (Vario S) 175 – 2.900 mm (Vario L) /
Min. / maks. dolžina obdelovanca, brez preprijemanja, pri obdelavi enega kosov naenkrat 175 - 3.500 mm (Vario S) 175 - 5.200 mm (Vario L) 140 - 3.500 mm (Vario S) 140 - 5.200 mm (Vario L)
Min. / maks. dolžina obdelovanca, brez preprijemanja, pri obdelavi več kosov naenkrat / 400 – 1.300 mm (Vario L)
Dolžina obdelovancev ob preprijemanju 3.500 - 6.000 mm (Vario S) 5.200 – 6.000 mm (Vario L) /
Notranji zalogovnik orodja, število mest 48 (2 x 24) /
Zunanje skladišče orodja, število mest   90, 130, 170
Maks. teža orodja (na vpenjalni trn) 12 kg /
C-os (rotacijska os okrog Z) 360° NE DA
5-osna glava NE DA
Univerzalno vreteno NE DA
Večvretenska vrtalna glava MBK1 / MBK2 (MBK2 z rezkalnim vretenom vertikalno) NE DA
Enota za vračanje energije DA /
Sistem za branje črtne kode NE DA

Možna področja uporabe stroja

CNC center Conturex se uporablja v proizvodnji lesenih oken, vrat, zimskih vrtov, panoramskih sten ipd.

Proizvodnja lesenih oken, vrat, zimskih vrtov in panoramskih sten

Velika širina obdelave, izjemna optimizacija procesa in številni moduli Weinig Conturex Vario S & L spreminjajo v univerzalen, fleksibilen, visoko avtomatiziran center za proizvodnjo široke palete izdelkov od lesenih oken, vrat, zimskih vrtov in panoramskih sten – vse po naročilu, gospodarno od serije 1 naprej. Njegova fleksibilnost zagotavlja, da lahko svoji proizvodnji brez dodanih investicij dodajate nova področja in s tem širite svoj trg, in pri vseh dosegate brezkompromisno kakovost.

Weinig Conturex Vario S & L
Servis strojev & rezervni deli
Servis strojev & rezervni deli

Servis strojev & rezervni deli

Za nemoteno delovanje vaših strojev ter brezskrbno vzdrževanje ponujamo visokokakovostne rezervne dele in strokovno servisiranje, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in optimalno zmogljivost.

Servis strojev Dobava rezervnih delov

Servis strojev & rezervni deli

Za nemoteno delovanje vaših strojev ter brezskrbno vzdrževanje ponujamo visokokakovostne rezervne dele in strokovno servisiranje, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in optimalno zmogljivost.

Servis strojev Dobava rezervnih delov

Servis strojev & rezervni deli Servis strojev & rezervni deli

Povezani izdelki

Izdelki, ki delujejo dobro v paru z izbranim

Želite preizkusiti stroje v našem salonu?