Štiristranski skobeljni stroj

Weinig Cube 3

Ravno štiristransko skobljanje z avtomatsko motorno nastavitvijo širine in debeline skobljanja. Idealen tako za obrtnike kot za srednje velika podjetja - odličen nadomestek poravnalke in debelinke.

Preizkusite stroj Pošljite povpraševanje

Weinig Cube 3

Modela Cube in Cube Plus sta v zadnjih 10 letih prepričala številne obrtnike, kot tudi srednje velike podjetnike. Novi model Cube 3 pa sedaj ponuja še več prednosti pri delu, kot sta izjemen prihranek pri času obdelave in nadvse preprosto upravljanje.

S premišljeno dodatno opremo, kot sta avtomatizirani zlagalni avtomat in povratni transporter, potrebuje Cube 3 za upravljanje zgolj eno osebo.

Omogoča hitro in enostavno ravno skobljanje vse do dimenzij 260 x 160 mm. Na ekranu na dotik vpišete mero obdelovanca, ki jo na koncu želite, in že lahko skobljate. Vretena se premikajo motorno, laserji pa vam še preden gre obdelovanec v stroj točno pokažejo izdelek, ki ga boste dobili na izhodu.

Cube 3 je odlična zamenjava za poravnalko in debelinko, saj delo opravite 10- do 15-krat hitreje in bolj varno!

Zakaj Weinig Cube 3?

Nekaj dejstev o odličnosti izdelka

Enostavno upravljanje

Stroj odlikuje preprosto upravljanje z 10-palčnim zaslonom na dotik. Upravljanje zaslona je intuitivno, berljivost pa več kot odlična.

Izbrati morate samo želene dimenzije obdelovanca ter odvzem na prvem poravnalnem in desnem vretenu – in že lahko skobljate. Zadnjih 10 dimenzij se shrani in poljubno prikliče.

Weinig Cube 3

Avtomatska nastavitev dimenzij

Vretena, poravnalna miza in desni prislon so motorno gnani in se samodejno pozicionirajo po vnosu želene dimenzije na ekranu na dotik. Ročno nastavljanje ni potrebno.

Menjava dimenzije je prav tako enostavna kot nastavitev dimenzije: pri modelu Cube 3 to storite v nekaj sekundah in pri delujočem stroju. Pri tem sistem za nadzor obdelovancev v stroju omogoča nastavitev šele, ko v območju nevarnosti ni nobenega obdelovanca.

Weinig Cube 3

10x hitrejši od debelinke in poravnalke

Novi Cube 3 je desetkrat hitrejši od običajnih strojev (debelinka in poravnalka), pri katerih je treba obdelovance večkrat na novo položiti.

Z njim lahko obdelovance v enem prehodu štiristransko skobljate do popolnega rezultata. Neprestano držanje in vodenje zviša natančnost in vodi do boljše kakovosti.

Weinig Cube 3

Vizualizacija izhodne dimenzije 

S funkcijo MoulderPreView se že pred obdelavo prikažejo dimenzije končnega produkta. Pri tem laserji projicirajo položaj vreten na poravnalni mizi.

Uporabnik tako še pred skobljanjem preveri, če je odvzem na vseh straneh ustrezen in ga po potrebi tudi popravi. S tem se preprečijo napake pri obdelavi in izboljša varnost.

Weinig Cube 3

Hitra menjava nožev 

Model Cube 3 je serijsko opremljen z orodjem s sistemom menjave nožev Weinig EasyLock. Ta omogoča hitro menjavanje nožev v stroju.

Ker pri tem skobeljna glava vedno ostane na vretenu, nastavljanje ni potrebno. Tako boste zmanjšali neaktivne čase in preprečili napake pri nastavljanju.

Weinig Cube 3

Stabilna obdelava

Visoko kakovost obdelave pri modelu Cube 3 zagotavlja robustna kombinacija podnožja iz sive litine in materiala DUROCEM. Stabilna zasnova poskrbi za učinkovito absorbiranje vibracij in mirno delovanje stroja.

Weinig Cube 3

Varčevanje s prostorom

Cube 3 je zasnovan zelo kompaktno, tako da zavzame malo prostora, kar je zelo pomembna prednost predvsem za manjše obrate. Enostavno ga lahko premikamo tudi s paletnim viličarjem.

Weinig Cube 3

Koristna dodatna oprema stroja

Za štiristranski skobeljni stroj Weinig Cube 3 so na voljo različne opcije:

Spiralne skobeljne glave

Spiralne skobeljne glave

Orodje je primerno za predskobljanje in obdelovanje tršega lesa. Zmanjšuje tudi iztrganine na problematičnih področjih obdelovancev.

Mobilno levo vreteno

Mobilno levo vreteno

Olajša postopek pri zaporednem skobljanju različnih širin, saj na vhodni poravnalni mizi z laserjem izmeri širino neobdelanega elementa in se samodejno pozicionira.

Večja moč

Večja moč

Obdelujete trši les in ne želite kompromisov pri večjih odvzemih in višjih hitrostih? S povečanjem priključne moči na 28 kW ste s Cube 3 vedno na strani odličnosti.

Zlagalni avtomat

Zlagalni avtomat

Pomočnik za zlaganje pri izhodni mizi, ki upošteva tudi predhodno določeno debelino obdelovancev, števec pa prikazuje, koliko obdelovancev se lahko še izdela.

Povratni transportni trak RFC 15

Povratni transportni trak RFC 15

Obdelovance po izdelavi samodejno premakne do vhodnega dela stroja in tako omogoča, da ena sama oseba hkrati odvzema izdelane in vstavlja nove obdelovance.

Tehnični podatki

Za stroj Weinig Cube 3

  Standard Koristna oprema
Delovna višina min. - maks. 8 – 160 mm 5 – 160 mm
Delovna širina min. - maks. 15 - 260 mm /
Število obratov vreten 6.000/min /
Način vpenjanja orodja Klasično /
Hitrost pomika 6 – 12 m/min /
Mobilno levo vreteno / DA
Skobeljne glave Weinig EasyLock glave Weinig spiralne glave
Skupna priključna moč 18 kW 28 kW
Avtomatizacija / Povratni transportni trak RFC 15
Zlagalni avtomat

Možna področja uporabe stroja

Štiristranski skobeljni stroj Weinig Cube 3 je namenjen klasičnemu ravnemu skobljanju z vseh štirih strani.

Ravno skobljanje/predskobljanje

Štiristranski skobeljni stroj Cube 3 se lahko uporablja za ravno skobljanje različnih elementov. Najbolj pogosta uporaba je v mizarskih delavnicah, kot odličen nadomestek poravnalke in debelinke.

Weinig Cube 3
Servis strojev & rezervni deli
Servis strojev & rezervni deli

Servis strojev & rezervni deli

Za nemoteno delovanje vaših strojev ter brezskrbno vzdrževanje ponujamo visokokakovostne rezervne dele in strokovno servisiranje, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in optimalno zmogljivost.

Servis strojev Dobava rezervnih delov

Servis strojev & rezervni deli

Za nemoteno delovanje vaših strojev ter brezskrbno vzdrževanje ponujamo visokokakovostne rezervne dele in strokovno servisiranje, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in optimalno zmogljivost.

Servis strojev Dobava rezervnih delov

Servis strojev & rezervni deli Servis strojev & rezervni deli

Povezani izdelki

Izdelki, ki delujejo dobro v paru z izbranim

Želite preizkusiti stroje v našem salonu?