Večlistna krožna žaga

Weinig UniRip 310

Vstopni model za širinski razrez s fiksnimi žaginimi listi, idealna za manjše in srednje velike obrtnike. Z moderno tehnologijo Quickfix omogoča nastavljanje žaginih listov brez dodatnega orodja.

Weinig UniRip 310

Kompakten standarden stroj z napredno izvedbo za širinski razrez. Weinig pogonska veriga zagotavlja odlično vodenje desk skozi stroj in s tem hiter in natančen razrez. S prepustno širino 650 mm, maksimalnim razmakom med žaginimi listi 310 mm in višino žaganja 110 mm zagotavlja visoko učinkovitost za dosegljivo ceno.

Inteligenten koncept vpenjanja fiksnih žaginih listov Quickfix zmanjša čas nastavljanja stroja na minimum. S 5-kratno zaščito proti povratnim udarcem in sistemom SafetyPlus pa stroj postavlja nova merila pri varnosti delavcev. Weinigova serija UniRip je na področju večlistnih krožnih žag simbol za enostavno posluževanje in največjo zanesljivost.

Zakaj Weinig UniRip 310?

Nekaj dejstev o odličnosti izdelka

Hitro nastavljanje fiksnih žaginih listov Quickfix

Hitro nastavljanje fiksnih žaginih listov brez dodatnega orodja.

Tako hitro, enostavno in komfortno kot s patentiranim Quickfix sistemom še niste nastavili nobene večlistne krožne žage.

Vpetje žaginih listov lahko enostavno odpustite z roko, med liste vstavite vzorčni kos lesa z želeno širino, premaknete žagine liste po žagalni osi in le-te zopet hidravlično vpnete. Narejeno. Brez natične puše, brez distančnih obročev, brez orodja.

Zanesljiv transport deske

Obojestranska prizmatična vodila skrbijo za popolnoma ravno vodenje verige brez zračnosti. Celotna površina deske leži na verigi in se zanesljivo transportira skozi stroj.

Zanesljiv transport deske je odločilen predpogoj za optimalen rezultat rezanja, dolgo življenjsko dobo žaginih listov in visoko produktivnost pri večlistnih krožnih žagah.

Weinig UniRip 310

Perfekten rez

Sistem obojestransko uležajenih pritisnih valjev v UniRip žagi desko zanesljivo pritisne na verigo in s tem omogoča perfekten rez.

Perfekten rez

Komfort pri posluževanju

Električno nastavljanje pritisnega sistema in žagine osi po višini zagotavlja enostavno nastavljanje in izjemen komfort pri posluževanju, hkrati pa prihrani čas delavcu.

Weinig UniRip 310

Širina verige večja do širine rezanja

Za zanesljiv transport vseh okrajkov in odpadkov iz žage je pomembno, da je veriga širša, kot je širina rezanja. To zagotavlja tudi visoko zanesljivost obratovanja.

Weinig UniRip 310

Maksimalna varnost posluževanja

SafetyPlus zaščita zagotavlja maksimalno varnost pri delu. Patentiran koncept zaščite iz kevlarja in poliuretana dopolnjuje običajno zaščito pred povratnim udarcem s protipovratnimi klini. Nevarno območje je optimalno zaprto.

Koristna dodatna oprema stroja

Za stroj Weinig UniRip 310 so na voljo sledeče opcije:

Spikesi – špice  na verigi

Spikesi – špice na verigi

Stabilizirajo desko oz. razrezane letve - s tem preprečujejo zapiranje žaginih listov in posledično zmanjšujejo možnost povratnih udarcev.

Laser za prikaz reza

Laser za prikaz reza

Z laserjem vidite različne možnosti razreza. Ustrezna moč laserja nudi odlično vidljivost tudi v svetlem okolju.

Razrez ozkih letvic

Razrez ozkih letvic

Za razrez ožjih letvic od 25 mm se uporablja natična puša, ki se natakne na Quickfix osovino in zopet hitro vpne s pomočjo hidravličnega sistema.

Lineal za robljene desk

Lineal za robljene desk

Pri razrezu obojestransko ali enostransko robljenih desk je zelo uporaben vhodni lineal, ki se lahko hitro primakne ali odmakne.

Tehnični podatki

Za stroj Weinig UniRip 310

  Standard Koristna oprema
Največja skupna prepustna širina deske 650 mm /
Največja širina rezanja 310 mm /
Maksimalna višina rezanja s Quickfix vpenjanjem žaginih listov 110 mm /
Širina verige 340 mm /
Maksimalna hitrost podajanja 35 m/min /
Minimalna dolžina obdelovancev 560 mm 500 mm
Motor 22 kW 37 kW
Quickfix vpenjanje fiksnih žaginih listov DA /
Spikesi ali gumi vložki v verigi / DA
Laser za prikaz pozicije reza / DA
Električno nastavljanje žagine osi po višini DA /

Možna področja uporabe stroja

Stroj Weinig UniRip 310

Žage, decimirnice

Unirip se uporablja za razrez desk na fiksne širine, kjer ni potrebna optimizacija razreza s pomičnimi žaginimi listi. S Quickfix sistemom vpenjanja fiksnih listov kljub temu zagotavlja veliko fleksibilnost in krajše čase nastavljanja fiksnih razporedov žaganja. Uporabna tako za razrez nerobljenih kot robljenih desk.

Weinig UniRip 310

Proizvodnja večslojnih plošč, parketa

V proizvodnji večslojnih plošč ali parketa se Unirip uporablja za formatiranje tankih lamel na ustrezno širino.

Weinig UniRip 310
Servis strojev & rezervni deli
Servis strojev & rezervni deli

Servis strojev & rezervni deli

Za nemoteno delovanje vaših strojev ter brezskrbno vzdrževanje ponujamo visokokakovostne rezervne dele in strokovno servisiranje, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in optimalno zmogljivost.

Servis strojev Dobava rezervnih delov

Servis strojev & rezervni deli

Za nemoteno delovanje vaših strojev ter brezskrbno vzdrževanje ponujamo visokokakovostne rezervne dele in strokovno servisiranje, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in optimalno zmogljivost.

Servis strojev Dobava rezervnih delov

Servis strojev & rezervni deli Servis strojev & rezervni deli

Povezani izdelki

Izdelki, ki delujejo dobro v paru z izbranim

Želite preizkusiti stroje v našem salonu?