Večlistna krožna žaga

Weinig ProfiRip 340

Omogoča optimiranje vzdolžnega razreza desk z do 3 avtomatsko nastavljivimi pomičnimi žaginimi listi za večji izkoristek pri razrezu. Za srednje in večje obrate, eno- ali večizmensko delo.

Weinig ProfiRip 340

V standardni izvedbi dobro opremljena industrijska večlistna žaga s številnimi inteligentnimi rešitvami. Robustna konstrukcija in masiven pogonski sistem dajeta večlistni krožni žagi osnovo za najboljše možno vodenje desk in s tem najboljše rezultate žaganja.

Serija ProfiRip omogoča razžagovanje izredno težkih obdelovancev, prav tako pa tudi tolerance v debelini vhodnih materialov ne predstavljajo nobenega problema. Z uporabo specialnih žaginih listov pri razrezu dobimo izjemno ravnost reza (lepilni spoj), kar pomeni, da lahko razžagane letve takoj zatem zlepimo.

Zakaj Weinig ProfiRip 340?

Nekaj dejstev o odličnosti izdelka

Do 3 premični žagini listi za boljši izkoristek

Premični žagini listi omogočajo večjo fleksibilnost in boljši izkoristek razreza. Samo z 1 pomičnim listom se v povprečju poveča izkoristek lesa za 8%, z uporabo dveh pa v povprečju za 11%.

Z optimiziranjem razreza že na začetku procesa odločilno povečate dodano vrednost in zmanjšate stroške materiala in skladiščenja.

Z različnimi kombinacijami fiksnih in pomičnih žaginih listov se poveča fleksibilnost in omogoča just-in-time proizvodnjo po naročilu.

Weinig ProfiRip 340

Hitro nastavljanje fiksnih žaginih listov Quickfix

Hitro nastavljanje fiksnih žaginih listov brez dodatnega orodja.

Tako hitro, enostavno in komfortno kot s patentiranim Quickfix sistemom še niste nastavili nobene večlistne krožne žage.

Vpetje žaginih listov lahko enostavno odpustite z roko, med liste vstavite vzorčni kos lesa z želeno širino, premaknete žagine liste po žagalni osi in le-te zopet hidravlično vpnete. Narejeno. Brez natične puše, brez distančnih obročev, brez orodja.

Zanesljiv transport deske

Obojestranska prizmatična vodila skrbijo za popolnoma ravno vodenje verige brez zračnosti. Celotna površina deske leži na verigi in se zanesljivo transportira skozi stroj.

Zanesljiv transport deske je odločilen predpogoj za optimalen rezultat rezanja, dolgo življenjsko dobo žaginih listov in visoko produktivnost pri večlistnih krožnih žagah.

Weinig ProfiRip 340

Perfektna kvaliteta reza

Kombiniran pritisni sistem z robustnimi pritisnimi valji in pritisno ploščo v ProfiRip žagi desko zanesljivo pritisne na verigo. To zagotavlja popolnoma natančno vodenje tudi pri težkih, zvitih in napetih deskah in s tem perfekten razrez.

Weinig ProfiRip 340

Maksimalna varnost posluževanja

SafetyPlus zaščita zagotavlja maksimalno varnost pri delu. Patentiran koncept zaščite iz kevlarja in poliuretana dopolnjuje običajno zaščito pred povratnim udarcem s protipovratnimi klini. Nevarno območje je optimalno zaprto.

Širina verige večja od širine rezanja

Za zanesljiv transport vseh okrajkov in odpadkov iz žage je pomembno, da je veriga širša, kot je širina rezanja. To zagotavlja tudi visoko zanesljivost obratovanja.

Weinig ProfiRip 340

Koristna dodatna oprema stroja

Za stroj Weinig ProfiRip 340 so na voljo sledeče opcije:

Rip-Assist program

Rip-Assist program

Avtomatsko izračuna najbolj optimalen razrez deske po širini ter ustrezno pozicionira premične žagine liste glede na potrebne širine, vpisane v krojni listi.

TimberMax 5.0 program

TimberMax 5.0 program

Program za optimizacijo TimberMax na večlistni krožni žagi poleg čistega optimiranja po širini omogoča še optimiranje po kvaliteti, ceni in po številu kosov.

Možnosti avtomatiziranja

Možnosti avtomatiziranja

Možno je avtomatsko dodajanje desk v stroj (tudi iz celih zložajev), avtomatizirano odvzemanje razrezanih letev, avtomatska povezava s čelilnikom ali drugimi linijami.

Skener za detekcijo napak

Skener za detekcijo napak

Pred žago je možno namestiti tudi skener, ki iz zgornje in spodnje strani prebere desko, njene lastnosti in napake, ter v skladu s tem odredi najbolj optimalen razrez.

Spikesi – špice  na verigi

Spikesi – špice na verigi

Stabilizirajo desko oz. razrezane letve - s tem preprečujejo zapiranje žaginih listov in posledično zmanjšujejo možnost povratnih udarcev.

SpeedControl

SpeedControl

Ob preobremenitvi glavnega motorja se hitrost pomika avtomatsko zniža na prednastavljeno vrednost.

ROTO krtača na  izhodu stroja

ROTO krtača na izhodu stroja

Za permanentno čiščenje žagovine iz transportne verige, ki je zaprta tudi na pregibih.

ChainProtect

ChainProtect

Zagotavlja varno razdaljo med transportno verigo in žaginimi listi, ne glede na ponovno ostrenje, premer žaginih listov in obrabo le-teh.

Laser za prikaz reza

Laser za prikaz reza

Z laserjem vidite različne možnosti razreza. Ustrezna moč laserja nudi odlično vidljivost tudi v svetlem okolju.

Tehnični podatki

Za stroj Weinig ProfiRip 340

  Standard Koristna oprema
Največja skupna prepustna širina deske 800 mm 1200 mm
Največja širina rezanja 340 mm /
Možno število avtomatsko premičnih žaginih listov Do 3 /
Maks. višina rezanja samo s fiksnimi žaginimi listi (brez pritisne plošče) 120 mm (135 mm) /
Maks. višina rezanja s premičnimi žaginimi listi (brez pritisne plošče) 110 mm (125 mm) /
Hitrost podajanja 10 – 50 m/min 8 – 80 m/min
Min. dolžina desk ob uporabi pritisne plošče 500 mm 400 mm
Motor 22 kW

30, 37, 45,
55, 75 kW

Quickfix vpenjanje fiksnih žaginih listov DA /
Spikesi ali gumi vložki v verigi / DA

Možna področja uporabe stroja

Stroj Weinig ProfiRip 340

Žage, decimirnice

ProfiRip s premičnimi žaginimi listi in programsko podprto optimizacijo razreza se uporablja v žagah in decimirnicah za optimiranje širinskega razreza desk. Optimiranje je možno tako po maksimalnem možnem izkoristku širine kot po različnih kvalitetah, vrednosti posamičnih širin ipd. Širinski razrez igra ključno vlogo pri predelavi masivnega lesa, saj optimiranje razreza pomeni minimiziranje stroškov. Možna uporaba tudi za razrez fiksnih širin in robljenje desk.

Weinig ProfiRip 340

Proizvodnja večslojnih plošč, parketa

V proizvodnji večslojnih plošč ali parketa se ProfiRip uporablja za formatiranje tankih lamel na ustrezno širino. Prav tako se ProfiRip uporablja v linijah za razrez letvic za prečni (srednji) sloj troslojnega parketa.

Weinig ProfiRip 340

Razrez specialnih materialov

V prilagojeni izvedbi se večlistna žaga Profirip uporablja za širinski razrez različnih kompozitov, umetnih materialov in podobno.

Weinig ProfiRip 340
Servis strojev & rezervni deli
Servis strojev & rezervni deli

Servis strojev & rezervni deli

Za nemoteno delovanje vaših strojev ter brezskrbno vzdrževanje ponujamo visokokakovostne rezervne dele in strokovno servisiranje, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in optimalno zmogljivost.

Servis strojev Dobava rezervnih delov

Servis strojev & rezervni deli

Za nemoteno delovanje vaših strojev ter brezskrbno vzdrževanje ponujamo visokokakovostne rezervne dele in strokovno servisiranje, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in optimalno zmogljivost.

Servis strojev Dobava rezervnih delov

Servis strojev & rezervni deli Servis strojev & rezervni deli

Povezani izdelki

Izdelki, ki delujejo dobro v paru z izbranim

Želite preizkusiti stroje v našem salonu?