Stroji za dolžinsko spajanje lesa

Weinig HS 120

Linija za dolžinsko spajanje s horizontalnim spojem, primerna za proizvajalce masivnih plošč, ki potrebujejo visoke kapacitete spajanja.

Weinig HS 120

Pretočna linija za dolžinsko spajanje lesa Weinig HS 120 je nepremagljiva v kapaciteti in kvaliteti spajanja. Pretočne linije obdelujejo vsak element posamično, pri čemer je v osnovi rezkalni del zmožen v kontinuiranem prehodu obdelati do 120 kosov na minuto, opcijsko pa celo 240 kosov na minuto. Stiskalnica v istem času zmore stisniti 14 taktov.

Dodatno je možno integrirati komponente za visoko zmogljivost, kot je npr. avtomatsko dodajanje ali kontrola obdelave čelne strani. Obdelovanci, ki ne izpolnijo določenih kvalitetnih kriterijev, so še pred nanosom lepila izvrženi iz procesa, kar poveča izkoristek, saj tako ne gre v izvržek celotna stisnjena palica.

Zakaj Weinig HS 120?

Nekaj dejstev o odličnosti izdelka

Vrhunska kakovost dolžinskega spoja

Odličen standard orodja s predrezili iz zgornje in spodnje strani, drobilcem in rezkarjem (natančnost nastavitve do 1/100) omogoča natančnost zobatega profila. Obe predrezili se vrtita istosmerno, s čimer se izognemo iztrganinam pri izhodu iz lesa. Indirekten pogon vreten skrbi za veliko rezervo v zmogljivosti in obdelavo brez vibracij. Precizen zobati profil pa poskrbi za popolnoma tesen spoj. Stroj odlikuje enostavnost vseh nastavitev.

Vrhunska kakovost dolžinskega spoja

Horizontalni spoj

Z linijo HS120 se lahko izdeluje horizontalni (ležeči) profil, ki se uporablja predvsem pri izdelavi pohištva. S tem profilom dobimo mizne plošče, ki imajo »parketni« videz, saj so vidni samo ravni spoji. Profili zob pri horizontalnem spoju so različni – npr. pozitivno-negativni profil je drugi najpogostejši profil pri kombiniranih rezkalnih enotah, saj zahteva opremo le s 3 namesto s 4 predrezili in še vedno ustvarja kakovosten izgled ravnih spojev. Trapezni profil se imenuje tudi "ameriški" profil, saj ima tam svoj izvor, in se običajno dobavlja z dolžino zoba 1/4 palca.

Horizontalni spoj

Prihranek lepila s FlankenJet sistemom nanosa

Sistem za nanos lepila FlankenJet skrbi za natančno doziranje in ciljan nanos lepila vse do temeljev spoja. Problem različne viskoznosti različnih lepil se enostavno reši s premerom lukenj na šobah dozirnega sistema. Tanek sloj lepila se enakomerno porazdeli po celotni površini spoja, kar prepreči kapljanje in zmanjša čiščenje, saj se višek lepila ne prenaša po celotni liniji. Prihranek lepila je v primerjavi z običajnimi nanašalci do 30 %.

Prihranek lepila s FlankenJet sistemom nanosa

Popolnoma avtomatiziran proces

Posamični elementi se položijo na vhodni transportni trak vsi nadaljnji procesi pa se izvajajo popolnoma avtomatsko: izdelava ozobljenja, nanos lepila, prenos v progo za predsestavljanje, stiskanje. Vsi sestavni deli linije se popolnoma ujemajo in zagotavljajo učinkovito in brezhibno delovanje pri najvišji možni stopnji razpoložljivosti.

Popolnoma avtomatiziran proces

Izmet nepopolnih elementov

Linija HS120 zagotovi izmet nepopolno obdelanih (npr. prekratki zobje) elementov ali elementov brez nanosa lepila pred prenosom v stiskalnico. S tem prepreči izvržek celotne nepopolno stisnjene palice in poveča izkoristek lesa.

Izmet nepopolnih elementov

Koristna dodatna oprema stroja

Za linijo za dolžinsko spajanje HS so na voljo različne opcije:

Spinfeed  podajalnik  elementov

Spinfeed podajalnik elementov

Spinfeed podajalnik predstavlja avtomatsko alternativo za hitro dodajanje elementov v linijo za dolžinsko spajanje.

Avtomatsko dodajanje elementov s krtačami

Avtomatsko dodajanje elementov s krtačami

Omogoča neprekinjeno dodajanje do 240 elementov na minuto, pri čemer ni pomembno, ali za kratkim elementom sledi dolg.

TrimSaver

TrimSaver

Naprava, ki z izmero čelne strani in prilagoditvijo odreza drobilca omogoča prihranek pri lesu in prepreči kakovostne pomanjkljivosti pri dolžinskem spoju.

Glueeye

Glueeye

Omogoča vizualni pregled nanosa lepila na posamične elemente. Trenuten nanos lepila se primerja glede na pokritost s pripravljeno osnovno sliko z uporabo barvnih kamer.

Tehnični podatki

Za stroj Weinig HS 120

  Standard Koristna oprema
Dolžina elementov za spajanje 110 - 900 mm /
Širina elementov za spajanje 37 - 152 mm 25 – 203 mm
Debelina elementov za spajanje 16 – 50 mm /
Dolžina spojenih letev do 6.100 mm do 7.200/7.500/9.300 mm
Zmogljivost pri horizontalnem spoju z 22 x 50 x 350 mm elementi 33,6 m/min 39,2 m/min / 56 m/min / 63 m/min
Moč stiskanja 120 kN 145 kN
Maks. presek pri dolžini zoba 10/11 mm (mehek les) 100 cm2 120 cm2
Maks. presek pri dolžini zoba 10/11 mm (trd les) 80 cm2 96 cm2
Dodajanje elementov Transportni trak za dodajanje Krtače za avtomatsko dodajanje elementov
Tip rezkalne enote Kombinacija dveh rezkalnih enot za izdelavo ozobljenja na posamičnem elementu /
Nanos lepila s FlankenJet sistemom DA /
Vrsta prenosa med rezkalnim delom in stiskalnic Avtomatski /
Vrsta stiskalnice Dvokanalna čelna stiskalnica /
Večkratne dolžine v stiskalnici DA /
Predrezila za horizontalni spoj DA /
TrimSaver NE DA
GlueEye sistem kontrole nanosa lepila NE DA

Možna področja uporabe stroja

Linija za dolžinsko spajanje HS 120 se uporablja pri spajanju kratkih elementov v proizvodnji masivnih lesenih plošč, stopnic, pohištva in podobno.

Izdelava masivnih lesenih plošč

Linija HS se uporablja v proizvodnji masivnih lesenih plošč, proizvodnji masivnega pohištva, stopnic ipd. V tem primeru se običajno uporabi spajanje s horizontalnim (ležečim) zobatim spojem. Dolžina zob variira – najbolj pogosta je 10/11 mm.

Izdelava masivnih lesenih plošč
Servis strojev & rezervni deli
Servis strojev & rezervni deli

Servis strojev & rezervni deli

Za nemoteno delovanje vaših strojev ter brezskrbno vzdrževanje ponujamo visokokakovostne rezervne dele in strokovno servisiranje, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in optimalno zmogljivost.

Servis strojev Dobava rezervnih delov

Servis strojev & rezervni deli

Za nemoteno delovanje vaših strojev ter brezskrbno vzdrževanje ponujamo visokokakovostne rezervne dele in strokovno servisiranje, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in optimalno zmogljivost.

Servis strojev Dobava rezervnih delov

Servis strojev & rezervni deli Servis strojev & rezervni deli

Povezani izdelki

Izdelki, ki delujejo dobro v paru z izbranim

Želite preizkusiti stroje v našem salonu?