Skener za zaznavo napak in sortiranje

Weinig EasyScan Smart

Zmogljiv skener za zaznavanje napak v lesu je namenjen vgradnji v linijo z enim ali dvema optimirnima čelilnikoma za dolžinski razrez ali za sortiranje elementov po kakovostnih razredih.

Weinig EasyScan Smart

Ekonomičen in zmogljiv EasyScan Smart je član inovativnega portfelja Weinigovih skenerjev za zaznavanje napak v lesu, ki omogočajo optimalen razrez in sortiranje elementov. Skener je opremljen z vso sodobno senzorsko tehnologijo, hkrati pa ostaja cenovno dostopen. Odlikujejo ga visokokakovostni senzorji industrijskega razreda, ki uporabljajo umetno inteligenco za izjemno natančnost.

Skener je zasnovan za delovanje v kombinaciji z 1 ali 2 optimirnima čelilnikoma za dolžinski razrez elementov, kompatibilen pa je seveda tudi z drugimi stroji, npr. za sortirno linijo. Idealen je ne le za nadgradnjo obstoječih linij, temveč tudi kot izjemen član novih linij za optimiziranje izkoristka lesa. Zaradi boljšega izkoristka pri razrezu lesa, kot tudi bolj konstantne kvalitete razreza, se investicija v skener izplača v najkrajšem času.

Zakaj Weinig EasyScan Smart?

Nekaj dejstev o odličnosti izdelka

Različni senzorji za detekcijo različnih napak

Vsi naši skenerji so standardno opremljeni z laserji in barvnimi kamerami. Kombinacija sposobnosti zaznavanja obeh senzorjev zagotavlja najboljše rezultate. S stalnim razvojem industrijskih senzorjev pa se hitro izboljšuje tudi njihova učinkovitost, saj lahko identificirajo napake, kot so grče, strženovi trakovi, risi, razpoke ipd. Izboljšan laserski sistem omogoča zaznavanje tridimenzionalnih površinskih napak, kot so luknje ali nerobljen les.

Različni senzorji za detekcijo različnih napak

Prepoznava napak z umetno inteligenco

OptiCore AI je inteligentna programska oprema za avtomatsko analizo in prepoznavanje napak na lesu. OptiCore AI omogoča usposabljanje skenerja za prepoznavanje in razvrščanje značilnosti lesa glede na kakovostne razrede in se uči obdelovati slike podobno kot človeški možgani.Rezultati in njihova ponovljivost se tako znatno izboljšajo, čas za nastavitev pa se zmanjša.

Prepoznava napak z umetno inteligenco

Zmogljiva programska oprema za optimiziranje razreza oz. sortiranje

Programska oprema omogoča zelo natančno definiranje vaših izdelkov in kakovosti posamičnih delov elementov (npr. del, ki se kasneje odrezka, lahko vsebuje pri razrezu napako). Senzorji preberejo vsak kos lesa, programska oprema pa izračuna najboljši izkoristek ob upoštevanju vaših zahtev. Podrobnosti vaših izdelkov in kakovosti se shranijo v podatkovno bazo in jih je mogoče ponovno priklicati za ponavljajoče se projekte. OptiCore lahko enostavno upravlja vsak zaposleni.

Zmogljiva programska oprema za optimiziranje razreza oz. sortiranje

1. in 2. korak optimiziranja

  1. Zaznavanje napak: Weinig skenerji uporabljajo različne senzorje, kot so laserjim barvne kamere in mnogi drugi. Naši strokovnjaki vam bodo svetovali o izbiri pravih senzorjev glede na vrste lesa, površino in defekte, ki jih želite zaznati.
  2. Obdelava slike: V drugem koraku obdelavo slike prevzame programska oprema OptiCore. Le-ta natančno zazna napake in barvne variacije. Tu se združijo podatki številnih senzorjev.
1. in 2. korak optimiziranja

3. korak optimiziranja

3. Optimiziranje: OptiCore določi najboljšo rešitev za dolžinski razrez, širinski razrez * ali sortiranje. Pri tem upošteva vaše zahteve za posamičen izdelek in tako definira najboljšo možno kombinacijo. Definira se lahko praktično neomejeno število različnih kvalitet in s tem idealno optimira tudi najbolj kompleksne izdelke.

3. korak optimiziranja

Avtomatska nastavitev kamer

Preprost dizajn skenerja EasyScan Smart se dopolnjuje s preprosto in uporabniku prijazno programsko opremo. Zmanjševanje časov nastavitev povečuje razpoložljiv čas proizvodnje. Avtomatska nastavitev kamer zagotavlja, da so te v idealnem položaju za doseganje najboljše ločljivosti in kakovosti slike – ne glede na dimenzije skeniranih letev. Prav tako preprečuje napake pri nastavitvi, kar pomeni, da so proizvodne napake zmanjšane na minimum.

Avtomatska nastavitev kamer

Povezava z 1 ali 2 optimirnima čelilnikoma

EasyScan Smart je učinkovito orodje, ki ga lahko povezujemo v različne linije. Zmogljiv skener za zaznavanje napak v lesu je namenjen vgradnji v linijo z enim ali dvema optimirnima čelilnikoma za dolžinski razrez ali v linije za sortiranje elementov po kakovostnih razredih. Tako zagotavlja perfektno osnovo za večjo produktivnost z maksimalnim nadzorom.

Povezava z 1 ali 2 optimirnima čelilnikoma

Za dolžinski razrez ali sortiranje po kvaliteti

Dolžinski razrez: EasyScan Smart C je posebej zasnovan za optimiziranje dolžinskega razreza. Odlikuje ga izjemno prilagajanje zahtevam končnega izdelka, v povezavi z optimirnimi čelilniki Weinig pa lahko merljivo izboljša vašo proizvodnjo. Sortiranje: EasyScan Smart S ponuja več možnosti pri sortiranju elementov. Pri tem lahko upošteva tudi podatke o krivosti in vsebnosti vlage. Skupaj z natančnostjo optimizacije se povečuje tudi točnost pri sortiranju. Nihanja v kakovosti, ki jih povzročajo človeške napake, so stvar preteklosti.

Za dolžinski razrez ali sortiranje po kvaliteti

Koristna dodatna oprema stroja

Izboljšana prepoznava poševnih razpok

Izboljšana prepoznava poševnih razpok

Prepoznavanje poševnih, nevertikalnih razpok je bilo doslej težavno. Z uporabo štirih posebej pozicioniranih laserjev modul Angle Crack zagotovi odločilne dodatne informacije.

Maksimalna točnost reza ob napakah

Maksimalna točnost reza ob napakah

Sistem Dual Scatter, ki je sestavljen iz laserske linije in laserske točke, omogoča večjo točnost reza, ki je še posebej pomembna pri elementih, ki se kasneje dolžinsko spajajo.

Zaznavanje krivin

Zaznavanje krivin

ShapeScan je idealna možnost, kadar je treba določeno ukrivljenost ali zvitoperjenost prepoznati kot napako. Opcijsko je možno meriti tudi koritavost.

Postaja za označevanje

Postaja za označevanje

Če neposredna podatkovna povezava ni mogoča ali če želimo preprečiti kompleksno mehanizacijo, se lahko uporabi postaja za označevanje.

Napredna optimizacija z OptiLinkom

Napredna optimizacija z OptiLinkom

OptiLink je zasnovan za optimizacijo pri kompleksnejših proizvodnih linijah - zmanjšuje napake pri upravljanju in zmanjšuje zaloge polizdelkov.

Skener za čela

Skener za čela

Skener za čela je nameščen za prečno žago in skenira oba konca razrezanih kosov ter zaznava notranje napake. Ta informacija se uporabi pri nadaljnji obdelavi.

Tehnični podatki

Za Weinig EasyScan Smart

Tehnični podatki za EasyScan Smart C (dolžinski razrez) Standard Koristna oprema
Maks. hitrost 240 m/min Različne možnosti na zahtevo
Tehnični podatek 2 Maks. število desk / min 40 / min Različne možnosti na zahtevo
Maks. št. tekočih metrov / min 140 m/min Različne možnosti na zahtevo
Min./maks vhodna dolžina elementov 900 – 6.500 mm Različne možnosti na zahtevo
Min./maks vhodna širina elementov 35 – 260 mm Različne možnosti na zahtevo
Min./maks vhodna debelina elementov 15 – 120 mm Različne možnosti na zahtevo
Mehke in trde vrste lesa DA /
Laserske kamere 2S - 4S DA /
Barvne kamere 2S - 4S DA /
LED osvetlitev DA /
Linijski laser DA /
Točkovni laser DA /
Angle Crack modul (prepoznava poševnih razpok – do 230 mm NE DA
OptiCore AI NE DA
Mehaniziranje za skener NE DA
ShapeScan NE DA
Skener za čela NE DA
Sortiranje po trdnosti NE DA
Merjenje vlažnosti NE DA
Postaja za označevanje NE DA

Možna področja uporabe stroja

Skener EasyScan Smart se uporablja v žagah, decimirnicah, proizvodnji masivnega pohištva, talnih oblog, okenskih lepljencev, okvirjev vrat, v gradbeni industriji ipd.

Žage, decimirnice

Pri vseh žagah in decimirnicah skener EasyScan Smart zagotavlja optimalen izkoristek pri razrezu lesa ali sortiranju elementov glede na različne kakovosti. Zahvaljujoč umetni inteligenci je prepoznava napak izboljšana, s tem pa izkoristek pri razrezu še boljši.

Žage, decimirnice

Izdelava pohištva, talnih oblog, okenskih lepljencev…

Pri vseh proizvodnjah, kjer so za končni produkt potrebne narezane dolžine lesa, zagotavlja EasyScan Smart optimalen izkoristek pri razrezu lesa ali sortiranju elementov glede na različne kakovosti. Zahvaljujoč umetni inteligenci je prepoznava napak izboljšana, s tem pa izkoristek pri razrezu še boljši. Prav tako dobre dolžine (brez napak), ki ne ustrezajo nobenih fiksni dolžini, lahko definirate kod dolžine za dolžinsko spajanje. Tako omogoča dobičkonosno proizvodnjo elementov za nadaljnjo obdelavo – izdelavo masivnega pohištva, talnih oblog, okenskih lepljencev.

Izdelava pohištva, talnih oblog, okenskih lepljencev…
Servis strojev & rezervni deli
Servis strojev & rezervni deli

Servis strojev & rezervni deli

Za nemoteno delovanje vaših strojev ter brezskrbno vzdrževanje ponujamo visokokakovostne rezervne dele in strokovno servisiranje, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in optimalno zmogljivost.

Servis strojev Dobava rezervnih delov

Servis strojev & rezervni deli

Za nemoteno delovanje vaših strojev ter brezskrbno vzdrževanje ponujamo visokokakovostne rezervne dele in strokovno servisiranje, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in optimalno zmogljivost.

Servis strojev Dobava rezervnih delov

Servis strojev & rezervni deli Servis strojev & rezervni deli

Povezani izdelki

Izdelki, ki delujejo dobro v paru z izbranim

Želite preizkusiti stroje v našem salonu?