Skenerji za zaznavo napak in sortiranje

Weinig CombiScan

Zmogljiv skener za dolžinski in širinski razrez ter sortiranje, ki je specializiran za zahtevno prepoznavanje napak in je namenjen vgradnji v linijo z do tremi optimirnimi čelilniki. Omogoča tudi obdelavo padajočih širin v eni šarži, saj omogoča avtomatsko nastavitev kamer na ustrezno širino za vsak obdelovanec med delovanjem.

Weinig CombiScan

Skener CombiScan je najzmogljivejši član portfelja Weinigovih skenerjev za zaznavanje napak v lesu, ki omogoča optimiziranje tako širinskega kot dolžinskega razreza, pa tudi sortiranje elementov – v odvisnosti od izvedbe. Skener je opremljen z vso sodobno senzorsko tehnologijo, prav tako pa lahko uporablja umetno inteligenco za izjemno natančnost pri zaznavanju napak.

Skener je zasnovan za delovanje v kombinaciji z do 3 optimirnimi čelilniki za dolžinski razrez elementov, kompatibilen pa je seveda tudi z drugimi stroji, npr. z večlistnimi krožnimi žagami s pomičnimi žaginimi listi ali sortirno linijo. Idealen je ne le za nadgradnjo obstoječih linij, temveč tudi kot izjemen član novih linij za optimiziranje izkoristka lesa. Zaradi boljšega izkoristka pri razrezu lesa ter občutno bolj konstantne kvalitete razreza se investicija v skener izplača v najkrajšem času.

Zakaj Weinig CombiScan?

Nekaj dejstev o odličnosti izdelka

Različni senzorji za detekcijo različnih napak

Vsi naši skenerji so standardno opremljeni z laserji in barvnimi kamerami. Kombinacija sposobnosti zaznavanja obeh senzorjev zagotavlja najboljše rezultate. S stalnim razvojem industrijskih senzorjev pa se hitro izboljšuje tudi njihova učinkovitost, saj lahko identificirajo napake, kot so grče, strženovi trakovi, risi, razpoke ipd. Izboljšan laserski sistem omogoča zaznavanje tridimenzionalnih površinskih napak, kot so luknje ali nerobljen les.

Weinig CombiScan

Prepoznava napak z umetno inteligenco

OptiCore AI je inteligentna programska oprema za avtomatsko analizo in prepoznavanje napak na lesu. OptiCore AI omogoča usposabljanje skenerja za prepoznavanje in razvrščanje značilnosti lesa glede na kakovostne razrede in se uči obdelovati slike podobno kot človeški možgani.Rezultati in njihova ponovljivost se tako znatno izboljšajo, čas za nastavitev pa se zmanjša.

Weinig CombiScan

Zmogljiva programska oprema za optimiziranje razreza oz. sortiranje

Programska oprema omogoča zelo natančno definiranje vaših izdelkov in kakovosti posamičnih delov elementov (npr. del, ki se kasneje odrezka, lahko vsebuje pri razrezu napako). Senzorji preberejo vsak kos lesa, programska oprema pa izračuna najboljši izkoristek ob upoštevanju vaših zahtev. Podrobnosti vaših izdelkov in kakovosti se shranijo v podatkovno bazo in jih je mogoče ponovno priklicati za ponavljajoče se projekte. OptiCore lahko enostavno upravlja vsak zaposleni.

Weinig CombiScan

1. in 2. korak optimiziranja

  1. Zaznavanje napak: Weinig skenerji uporabljajo različne senzorje, kot so laserjim barvne kamere in mnogi drugi. Naši strokovnjaki vam bodo svetovali o izbiri pravih senzorjev glede na vrste lesa, površino in defekte, ki jih želite zaznati.
  2. Obdelava slike: V drugem koraku obdelavo slike prevzame programska oprema OptiCore. Le-ta natančno zazna napake in barvne variacije. Tu se združijo podatki številnih senzorjev.
Weinig CombiScan

3. korak optimiziranja

3. Optimiziranje: OptiCore določi najboljšo rešitev za dolžinski razrez, širinski razrez * ali sortiranje. Pri tem upošteva vaše zahteve za posamičen izdelek in tako definira najboljšo možno kombinacijo. Definira se lahko praktično neomejeno število različnih kvalitet in s tem idealno optimira tudi najbolj kompleksne izdelke.

Weinig CombiScan

Avtomatska nastavitev kamer

Preprost dizajn skenerja EasyScan Smart se dopolnjuje s preprosto in uporabniku prijazno programsko opremo. Zmanjševanje časov nastavitev povečuje razpoložljiv čas proizvodnje. Avtomatska nastavitev kamer zagotavlja, da so te v idealnem položaju za doseganje najboljše ločljivosti in kakovosti slike – ne glede na dimenzije skeniranih letev. Prav tako preprečuje napake pri nastavitvi, kar pomeni, da so proizvodne napake zmanjšane na minimum.

Weinig CombiScan

Za dolžinski razrez, širinski razrez ali sortiranje po kvaliteti

Dolžinski razrez: CombiScan C je posebej zasnovan za optimiziranje dolžinskega razreza. Širinski razrez: CombiScan R z razširjenim 2D-optimiranjem izboljšuje izkoristek širinskega razreza skupaj z večlistno krožno žago. Sortiranje: CombiScan S ponuja več možnosti pri sortiranju elementov. Skupaj z natančnostjo optimizacije se povečuje tudi točnost pri sortiranju. Nihanja v kakovosti, ki jih povzročajo človeške napake, so stvar preteklosti.

Weinig CombiScan

Neomejene možnosti povezovanja

CombiScan Sense se lahko učinkovito uporablja v povezavi z različnimi stoji. Tu niso samo klasične enojne linije za širinski ali dolžinski razrez lesa, ampak tudi kombinacija obeh linij (širinski in dolžinski razrez) ter sortiranje po barvah ali drugo. Od vstopnih linij za razrez do kompleksnih proizvodnih procesov z različnimi skenerji in aplikacijami, je CombiScan Sense popoln partner. CombiScan Sense ponuja idealno platformo za večjo proizvodnjo in maksimalen nadzor nad proizvodnjo.

Weinig CombiScan

Koristna dodatna oprema stroja

Izboljšana prepoznava poševnih razpok

Izboljšana prepoznava poševnih razpok

Prepoznavanje poševnih, nevertikalnih razpok je bilo doslej težavno. Z uporabo štirih posebej pozicioniranih laserjev modul Angle Crack zagotovi odločilne dodatne informacije.

Rentgenski senzor

Rentgenski senzor

Rentgenski senzorji učinkovito zaznavajo nepravilnosti tudi na žagani ali umazani površini ter pri lesnih vrstah z močnimi barvnimi variacijami.

Maksimalna točnost reza ob napakah

Maksimalna točnost reza ob napakah

Sistem Dual Scatter, ki je sestavljen iz laserske linije in laserske točke, omogoča večjo točnost reza, ki je še posebej pomembna pri elementih, ki se kasneje dolžinsko spajajo.

Zaznavanje krivin

Zaznavanje krivin

ShapeScan je idealna možnost, kadar je treba določeno ukrivljenost ali zvitoperjenost prepoznati kot napako. Opcijsko je možno meriti tudi koritavost.

Prepoznavanje neskobljanih delov

Prepoznavanje neskobljanih delov

Skip senzorji za detekcijo neskobljanih delov na dveh straneh letev.

Postaja za označevanje

Postaja za označevanje

Če neposredna podatkovna povezava ni mogoča ali če želimo preprečiti kompleksno mehanizacijo, se lahko uporabi postaja za označevanje.

Napredna optimizacija z OptiLinkom

Napredna optimizacija z OptiLinkom

OptiLink je zasnovan za optimizacijo pri kompleksnejših proizvodnih linijah - zmanjšuje napake pri upravljanju in zmanjšuje zaloge polizdelkov.

Skener za čela

Skener za čela

Skener za čela je nameščen za prečno žago in skenira oba konca razrezanih kosov ter zaznava notranje napake. Ta informacija se uporabi pri nadaljnji obdelavi.

Sortiranje po trdnosti

Sortiranje po trdnosti

CombiScan lahko deske sortira glede, in sicer lahko upošteva certifikate EN-14081, JAS ali MGP.

Skener z 1 optimirnim čelilnikom

Skener z 1 optimirnim čelilnikom

Primer skenerja v liniji z enim optimirnim čelilnikom.

Skener z 2 optimirnima čelilnikoma

Skener z 2 optimirnima čelilnikoma

Primer skenerja v liniji z 2 optimirnima čelilnikoma.

Skener z več optimirnimi čelilniki

Skener z več optimirnimi čelilniki

Primer skenerja v liniji z več kot 2 optimirnima čelilnikoma.

Skener z 1 ali 2 večlistnima žagama

Skener z 1 ali 2 večlistnima žagama

Primer skenerja v liniji z 1 ali 2 večlistnima žagama.

Skener z linijo za dolžinsko spajanje

Skener z linijo za dolžinsko spajanje

Primer skenerja v liniji s PowerJoint linijo za dolžinsko spajanje konstrukcijskega lesa.

Skener v sortirni liniji

Skener v sortirni liniji

Primer skenerja v sortirni liniji za skobeljnim strojem.

Tehnični podatki

Za Weinig CombiScan

Tehnični podatki za CombiScan C (dolžinski razrez) Standard Koristna oprema
Maks. hitrost 120 – 350 m/min Različne možnosti na zahtevo
Maks. število desk / min 80 / min Različne možnosti na zahtevo
Maks. št. tekočih metrov / min 280 m/min Različne možnosti na zahtevo
Min./maks vhodna dolžina elementov 900 – 6.500 mm Različne možnosti na zahtevo
Min./maks vhodna širina elementov 35 – 310 mm Različne možnosti na zahtevo
Min./maks vhodna debelina elementov 15 – 120 mm Različne možnosti na zahtevo
Mehke in trde vrste lesa DA 5
Laserske kamere 2S - 4S DA /
Barvne kamere 2S - 4S DA /
LED osvetlitev DA /
Linijski laser DA /
Točkovni laser NE DA
Angle Crack modul (prepoznava poševnih razpok – do 260 mm) NE DA
OptiCore AI NE DA
Mehaniziranje za skener NE DA
ShapeScan NE DA
Skener za čela NE DA
Sortiranje po trdnosti NE DA
Merjenje vlažnosti NE DA
Postaja za označevanje NE DA

Možna področja uporabe stroja

Skener CombiScan se uporablja v žagah, decimirnicah, proizvodnji masivnega pohištva, talnih oblog, okenskih lepljencev, okvirjev vrat, v gradbeni industriji ipd.

Žage, decimirnice

Pri vseh žagah in decimirnicah skener CombiScan zagotavlja optimalen izkoristek pri razrezu lesa ali sortiranju elementov glede na različne kakovosti. Zahvaljujoč umetni inteligenci je prepoznava napak izboljšana, s tem pa izkoristek pri razrezu še boljši

Weinig CombiScan

Izdelava pohištva, talnih oblog, okenskih lepljencev…

Kjer so za končni produkt potrebne narezane dolžine lesa, CombiScan zagotavlja optimalen izkoristek pri razrezu ali sortiranju glede na kakovosti. Umetna inteligenca izboljša prepoznavanje napak in s tem izkoristek pri razrezu. Dobre dolžine (brez napak), ki ne ustrezajo nobenih fiksni dolžini, lahko definirate kod dolžine za dolžinsko spajanje. To omogoča dobičkonosno proizvodnjo elementov za izdelavo masivnega pohištva, talnih oblog, okenskih lepljencev.

Weinig CombiScan
Servis strojev & rezervni deli
Servis strojev & rezervni deli

Servis strojev & rezervni deli

Za nemoteno delovanje vaših strojev ter brezskrbno vzdrževanje ponujamo visokokakovostne rezervne dele in strokovno servisiranje, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in optimalno zmogljivost.

Servis strojev Dobava rezervnih delov

Servis strojev & rezervni deli

Za nemoteno delovanje vaših strojev ter brezskrbno vzdrževanje ponujamo visokokakovostne rezervne dele in strokovno servisiranje, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in optimalno zmogljivost.

Servis strojev Dobava rezervnih delov

Servis strojev & rezervni deli Servis strojev & rezervni deli

Povezani izdelki

Izdelki, ki delujejo dobro v paru z izbranim

Želite preizkusiti stroje v našem salonu?