Optimizacija odsesovalnih naprav

Sistem za optimizacijo odsesovanja upošteva dejansko delovanje strojev ter njihovo potrebo po odsesovanem zraku. Tako v povprečju prihrani 50 % električne energije, zmanjša hrup in poveča varnost delovanja. Primeren je za nove in obstoječe naprave.

Še ne veste, kateri stroj je pravi za vas?

Obiščite nas in se v živo prepričajte o razlikah

Naš dobavitelj sistemov za optimizacijo odsesovanja

Energy Save System logo

Z rešitvami za optimizacijo in krmiljenje odsesovalnih sistemov dosega Energy Save System izjemne rezultate na področju prihranka energije in povečanja varnosti.

Več o dobavitelju Energy Save System (ESS)
Energy Save System logo
Servis strojev & rezervni deli
Servis strojev & rezervni deli

Servis strojev & rezervni deli

Za nemoteno delovanje vaših strojev ter brezskrbno vzdrževanje ponujamo visokokakovostne rezervne dele in strokovno servisiranje, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in optimalno zmogljivost.

Servis strojev Dobava rezervnih delov

Servis strojev & rezervni deli

Za nemoteno delovanje vaših strojev ter brezskrbno vzdrževanje ponujamo visokokakovostne rezervne dele in strokovno servisiranje, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in optimalno zmogljivost.

Servis strojev Dobava rezervnih delov

Servis strojev & rezervni deli Servis strojev & rezervni deli

Kdo vse uporablja naše sisteme za optimizacijo odsesovanja

Družinsko podjetje Intercet d.o.o. je od leta 1989 zanesljiv partner v lesnoobdelovalni industriji.

Z ekipo predanih strokovnjakov za naše stranke zagotavljamo vrhunske stroje, inovativne tehnologije in prilagojene rešitve za nadgradnjo vaše proizvodnje. 

S partnerji gradimo dolgoročne odnose. Naše reference so dokaz naše odličnosti.

Ogled vseh objavljenih referenc
Logo - Centernorma d.o.o.
Logo - Inles d.d.
Logo - Ante Mijić - Quercus d.o.o.
Logo - Magles d.o.o.
Logo - Podgorje d.o.o.
Logo - Doors d.o.o.
Logo - Alples d.d.

Pogosta vprašanja

Kakšen je pričakovani povratek investicije v DESA sistem? Povratek investicije za DESA sistem se razlikuje med različnimi odsesovalnimi sistemi, vendar je tipična povračilna doba, ki izhaja iz zmanjšanja porabe energije na motorjih za ventilatorje odesovalnega sistema, med 6 mesecev in 3 leti. Dodatni prihranki, povezani z ogrevanjem, vzdrževanjem in daljšo življenjsko dobo komponent, lahko še dodatno izboljšajo dobo povračila (ROI).

DESA se lahko uporablja na velikih ali majhnih sistemih, ki imajo različno delovanje in ne zahtevajo nenehnega odsesovanja na vseh strojih. Na splošno velja, da se implementacija DESA sistema izplača na motorjih skupne moči 15 kW ali več.

Skoraj vsak odsesovalni sistem na svetu je edinstven, zato je dejansko varčevanje z energijo odvisno od različnih dejavnikov, npr. od načina dela, dizajna cevovoda, učinkovitosti motorja in drugih dejavnikov. Povprečni prihranek električne energije, ki ga dosegamo na že instaliranih sistemih v Sloveniji in na Hrvaškem, je približno 50%

Varčevanje z energijo in podatki se delno lahko spremljajo prek lokalne kontrolne enote DESA sistema. Intercet Strateg pa omogoča natančno spremljanje porabe energije z DESA sistemom, vizualizacijo porabe energije in prihrankov, izdelavo poročil za različna časovna obdobja ipd. Prav tako Intercet Strateg omogoča vizualizacijo delovanja strojev, priključenih na DESA sistem.

Da. DESA sistem je mogoče uporabiti na večini odsesovalnih sistemov, ne glede na proizvajalca. Naši prodajni inženirji lahko preučijo vaše obstoječe odsesovanje in to potrdijo.

DESA se lahko uporablja tako na novih kot na večini obstoječih sistemov. Pri obstoječih sistemih je DESA predvsem namenjena optimizaciji delovanja, vključno z varčevanjem z energijo. Pri novih sistemih se filter lahko dimenzionira glede na dejanski pretok zraka, kar lahko zmanjša prostor in začetne stroške.

Želite preizkusiti stroje v našem salonu?