Dobavitelj Energy Save System (ESS)

V podjetju Energy Save System iz Velike Britanije deluje ekipa inženirjev z več kot 25 leti izkušenj v industriji odsesovalnih sistemov. Njihovi sistemi za optimizacijo odsesovanja so nameščeni v najbolj priznanih podjetjih v Evropi in po svetu. ESS je od novembra 2021 del skupine Nederman.

Zakaj optimizacija odsesovanja?

Raziskave so pokazale, da v proizvodnih podjetjih, kjer kot stranski produkt nastaja prah, kar 40 % električne energije porabijo za odsesovanje. Še bolj neverjetno pa je, da se velik del te energije porablja v prazno. Klasični odsesovalni sistemi namreč delujejo tako, da odsesujejo iz vseh strojev hkrati, ne glede na to ali stroj deluje ali ne. Optimizacija tega ogromnega neracionalnega porabnika energije je torej vir izjemnih prihrankov za podjetje.

Ekipa, predana razvoju panoge

Prav tega izziva se je v globalnem okolju najuspešnejše lotila ekipa angleškega Energy Save System, ki ga na področju jugovzhodne Evrope zastopa Intercet. Srce in pogon ekipe ter ustanovitelj podjetja Energy Save System je inženir dr. Giulio Ansaloni, ki znotraj panoge že več kot 25 let razvija in optimizira rešitve za prihranke energije. Njihovi patentirani sistemi DESA so danes nameščeni v najprepoznavnejših evropskih in svetovnih obratih, kot so Rolex, IKEA in Moretti (eno od vodilnih podjetij za proizvodnjo spalnic).

odsesovanje-velik-porabnik-energije

Rešitev, implementirana na obstoječe sisteme

DESA patentiran sistem obsega možnost nadgradnje obstoječega sistema odsesovanja prahu (oz. meglice, hlapov, ostružkov…) z namenom varčevanja pri porabi energije in izboljšanju varnosti odsesovalnega sistema. Jedro sistema je patent za prilagoditev delovanja motorja odsesovanja, ki je popolnoma edinstven na trgu. DESA se lahko nadgradi na katerikoli obstoječi sistem za odsesovanje in omogoča v povprečju več kot 50-odstotni prihranek pri električni energiji za odsesovalni sistem. DESA se lahko uporabi tudi za nove sisteme, pri čemer zagotavlja bolj preudarno investicijo. DESA se lahko vgradi na vaš obstoječi sistem in analizira dejansko porabo pri sistemu odsesovanja.

DESA-zaslon

Za popoln nadzor proizvodnje: aplikacija Intercet Strateg 4.0

Strojna oprema sistema DESA se uporablja tudi za digitalizacijo in s tem nadzor proizvodnje s pomočjo aplikacije Intercet Strateg 4.0. Aplikacija je namenjena podjetjem, ki potrebujejo hiter pregled nad delovanjem vseh strojev (različnih proizvajalcev), ter podjetjem, ki želijo optimizirati proizvodnjo na področju učinkovitega razporejanja resursov, načrtovanja izmen in poteka proizvodnje. DESA in Strateg 4.0 tako omogočata oddaljen dostop do vseh proizvodnih podatkov 24/7 in se lahko povezujeta z vsemi ERP sistemi.

Certifikat, ki jamči

Prvi porok dobavitelja Energy Save System so številne zadovoljne stranke po vsem svetu, ki so po letih uporabe DESA sistema navdušene nad izjemnim prihrankom energije, zaradi katerih se investicija v DESO praviloma povrne že v 6 do 36 mesecih. Drugi garant odlične kakovosti pa je certifikat ISO Accelerator, ki ga je podjetje pridobilo v letu 2020 in potrjuje skladnost s standardom ISO9001:2015.

ISO-certifikat

Servis, nadgradnja in strokovna pomoč na dosegu roke

Podjetje posebno pozornost namenja izboru strokovnih zastopnikov na trgih, kjer so prisotni, zato se izbrani partnerji pogosto izobražujejo pri dobavitelju in poglabljajo znanje. Intercetovi servisni tehniki so zato strokovnjaki za sistem DESA, tako na področju načrtovanja, implementacije, optimizacije in servisa.

Preizkusite ga pred nakupom

Sistem DESA ves čas delovanja meri tudi porabo energije in izračunava prihranke na posamični odsesovalni liniji. Še pred nakupom ga lahko v živo vidite in preizkusite v našem prodajno-razstavnem salonu v Šenčurju, kjer vam bomo tudi svetovali, če in kako je DESA primerna rešitev za vašo proizvodnjo. Prosimo vas, da se za termin obiska predhodno naročite, da bodo takrat naši DESA strokovnjaki zagotovo na voljo.

DESA-servis-zagon

Želite preizkusiti stroje v našem salonu?