Dobavitelj Weinig

Weinig je s svojo več kot 100-letno tradicijo po vsem svetu sinonim za vrhunske lesnoobdelovalne stroje. Mnogo izdelkov je neločljivo povezanih s podjetji, ki so jih kot prva poslala na trg ali njihovo kakovost povzdignila na povsem novo raven. Na področju strojev za obdelavo masivnega lesa ta čast bržkone pripada nemškemu velikanu Weinig. Tehnologije in naprave, ki nosijo to ime, namreč že več kot stoletje predstavljajo sinonim za vrhunsko obdelavo masivnega lesa, ki temelji na nenehnih inovacijah in brezkompromisni kakovosti.

Družba Weinig v svetovnem merilu predstavlja avtoriteto in vzor, s svojimi prodornimi rešitvami pa je vselej korak pred konkurenco in narekuje razvoj celotne lesnopredelovalne industrije.

Naj gre za žaganje, profiliranje in spajanje ali rezkanje, vrtanje in lepljenje – ko gre za napredne načine obdelave lesa, ima Weinig odgovor. Naš prodajni program sega vse od zmogljivih strojev in sistemov pa do povsem prilagojenih konceptnih rešitev za vse faze obdelave – od surovega materiala do končnega produkta. Naš cilj je zagotoviti najboljše razmerje med kakovostjo obdelave ter profitabilnostjo, zaradi česar tako samostojnim obrtnikom kot večjim industrijskim obratom pomagamo do odločilne prednosti na visoko konkurenčnih trgih.

Za potrebe manjših obrtnikov in velikih mizarskih obratov

Proizvodni program skupine Weinig je izjemno širok, saj obsega celotno verigo obdelave masivnega lesa, od razreza desk naprej. Pri tem vključuje številne znamke in linije strojev, med katerimi so ključni:

 • stroji za širinski razrez lesa (hčerinsko podjetje Raimann)
 • stroji za dolžinski razrez lesa (hčerinsko podjetje Dimter),
 • skenerji za zaznavo napak v lesu (hčerinsko podjetje Luxscan),
 • stroji za dolžinsko spajanje lesa (hčerinsko podjetje Grecon),
 • stiskalnice za širinsko lepljenje (hčerinsko podjetje Dimter),
 • skobeljni stroji (podjetje Weinig),
 • stroji za izdelavo oken (podjetje Weinig),
 • stroji za brušenje orodja (podjetje Weinig),
 • orodje za skobljanje in profiliranje (podjetje Weinig).

Skupina Weinig skupaj s hčerinskimi podjetji (Raimann, Dimter, Grecon, Luxscan) zaposluje že več kot 1.800 delavcev. Njena hčerinska podjetja in podružnice, ki jih je kar 30, se nahajajo tako v Evropi kot tudi v Ameriki, Aziji in Avstraliji, proizvodnja za evropski trg pa poteka v Nemčiji, Avstriji in Luksemburgu.

V letu 2010 je Weinig prevzel tudi podjetje Holz-Her in se tem svoj že tako bogat portfelj izdelkov in storitev razširil tudi na predelavo ploskovnih materialov.

Stroji za obdelavo lesa Weinig: robustni, zanesljivi in učinkoviti!

Weinigovo vodilo pri razvoju vsakega lesnoobdelovalnega stroja je najvišja mogoča kakovost. Zato se vsaki fazi proizvodnje posvetijo z značilno strastjo in prepoznavnim občutkom za najmanjše podrobnosti. Najnaprednejše rešitve razvijajo z roko v roki s strankami, ki jim prisluhnejo in ob upoštevanju njihovih želja ter potreb ustvarjajo lesnoobdelovalne stroje, ki jih poleg dolge življenjske dobe odlikuje kar najvišja učinkovitost glede na zahteve kupca, s tem pa visoka profitabilnost še dolgo po nakupu.

Dokaz, da so stroji za obdelavo lesa Weinig resnično vredni svojega denarja, je tudi dejstvo, da je v vseh kotičkih sveta na delu že 150.000 strojev s prepoznavnim Weinigovim logotipom.

Podpora na vsakem koraku

Weinigovi inženirji imajo bogate izkušnje in široko paleto znanj, s katerimi pomagajo strankam pri razvoju povsem individualnih rešitev. Nabor možnosti, ki jih nudijo skupaj z mrežo zastopnikov, je širok - od prilagojenih posamičnih lesnoobdelovalnih naprav do konstruiranja celotnih proizvodnih linij.

In če kljub kakovosti, ki krasi vsak Weinigov izdelek, pride do težav, Weinig s široko servisno mrežo takoj zagotovi svetovanje, pomoč ali originalne nadomestne dele. V Sloveniji in na Hrvaškem podjetje Intercet zagotavlja hiter in kvaliteten servis.

Kratka zgodovina skupine Weinig

Weinig je leta 1905 kot proizvodno in trgovsko podjetje ustanovil Michael Weinig. Med drugo svetovno vojno je sicer proizvodnja zamrla, a jo je leta 1945 znova obudil Bertold Weinig.

Dve leti kasneje se je podjetje osredotočilo na izdelavo vrhunskih strojev za obdelavo lesa, še leto kasneje pa so kot prvi v lesnoobdelovalni branži uvedli serijsko proizvodnjo in s tem začeli orati ledino razvoja.

Leta 1965 je Weinig zagnal specializiran proizvodni program skobeljnih strojev, ob prelomu desetletja pa proizvodnjo nadgradil še s sistemom izdelave po tekočem traku, s čimer se je podjetje uvrstilo med najnaprednejše proizvajalce v lesnoobdelovalni industriji. V sedemdesetih letih je poleg razširitve prodaje sledila še delna avtomatizacija.

V osemdesetih letih prejšnjega stoletja so pri Weinigu pričeli tudi s proizvodnjo strojev za izdelavo oken, tehnologijo skobeljnih strojev pa so v podjetju še dodatno nadgradili ter na trg uvedli naprave za skobljanje vrhunske kakovosti in z visoko hitrostjo obdelave (z uporabo hydro orodij).

Štiristranski skobeljni stroji Weinig Powermat so revolucionirali skobljanje na zahtevo s hitro menjavo orodja na nov profil.

V devetdesetih letih ter na prelomu tisočletja so sledile priključitve številnih drugih podjetij in znamk, s čimer je Weinig še potrdil svoj primat na področju obdelave lesa. Prava revolucija je sledila najprej leta 2004 z vpeljavo nove serije skobeljnih strojev Powermat, ki jo je odlikovala hitra menjava orodja in nastavitev stroja na nov profil. Prelomnica je sledila še leta 2011, ko je v bil Hannovru prvič predstavljen štiristranski skobeljni stroj Cube - stroj za ravno skobljanje z avtomatsko nastavitvijo širine in višine skobljanja. Napreden, varen, preprost za uporabo in izjemno učinkovit (razvit, da se poplača v kar najkrajšem času), a dovolj majhen, da ga je mogoče tudi premikati – vse to je stroj Cube postavilo pred konkurenco, na vrhu pa se po zgolj malenkostnih izboljšavah nahaja še danes.

Zakaj izbrati stroje Weinig?

 • Pregovorna nemška kakovost za dolgo življenjsko dobo
 • Najnovejše tehnologije zagotavljajo napravam, da ostanejo aktualne dlje
 • Visoka prilagodljivost individualnim zahtevam in potrebam naročnikov
 • Naprave zagotavljajo visoko učinkovitost obdelave in s tem profitabilnost poslovanja
 • Vrhunska strokovna in servisna podpora – od konstruiranja individualnih rešitev do nakupa in vzdrževanja

Produkti dobavitelja Weinig

Želite preizkusiti stroje v našem salonu?