Stroj za izdelavo orodji

Weinig Rondamat

Weinig Rondamat je odličen pomočnik pri uporabi skobeljnega stroja, ki omogoča, da imate rezila in profilne nože za skobeljni stroj vedno izdelana in naostrena, neodvisno od zunanjih izvajalcev. Za trd ali mehak les, iverne plošče, MDF ali umetne materiale.

Weinig Rondamat

Stroji za brušenje orodja Weinig Rondamat serije so prikrojeni individualnim zahtevam. Naj gre za izdelavo profilnih nožev, brušenje ravnih ali profilinih nožev, žaginih listov ali rezkarjev za dolžinsko spajanje. Z ročnim ali popolnoma avtomatskim upravljanjem. Kar je skupno vsem strojem, je izredna preciznost!

Vsi stroji za brušenje so namreč zgrajeni po enako visokih kvalitetnih standardih kot Weinigovi skobeljni stroji. Zato zagotovo ni noben slučaj, da večino brusilnih oz. ostrilnih servisov danes dela z Weinigovimi stroji za brušenje Rondamat.

Zakaj Weinig Rondamat?

Nekaj dejstev o odličnosti izdelka

Odlična priprava na proizvodnjo

Z uporabo Rondamata lahko optimirate vašo proizvodnjo, kar pomeni, da boste imeli pravo orodje na pravem mestu ob pravem času. Obsežna paleta opcij vam na stroju za brušenje orodja Rondamat poleg skobeljnih glav omogoča tudi brušenje žaginih listov in rezkarjev za dolžinsko spajanje lesa.

Weinig Rondamat

Usklajenost s skobeljnim strojem

Interakcija med orodjem in strojem je ključnega pomena za kakovost končnih produktov. Rondamat je idealen stroj za brušenje orodja. Weinig ponuja idealno kombinacijo: skobeljne stroje, orodja in stroje za izdelavo orodij Rondamat. Lahko ste prepričani, da bo usklajenost med strojem in orodjem delovala na najboljši možni način.

Weinig Rondamat

Za različne tipe orodij in rezil

Serija Rondamat vam ponuja veliko možnosti brušenja z različnimi orodji - ne glede na to, ali uporabljate tradicionalna orodja, orodja s PowerLock vpenjanjem ali orodja s Hydro vpenjanjem. Če obdelujete trd ali mehek les, iverne plošče, MDF ali umetne materiale – na Rondamat se lahko vedno zanesete. Z ustrezno brusilno ploščo lahko izdelate profilne nože iz HSS, stelitnih ali HM rezil in jih kasneje brusite. Ravno tako seveda ravne nože.

Weinig Rondamat

Neodvisnost od ponudnikov storitev brušenja

Rondamat lahko uporabite v vsakem trenutku, naj gre za brušenje starega orodja ali za izdelavo novih profilov. To pomeni, da ste neodvisni od ponudnikov storitev brušenja in se lahko prilagajate svojim potrebam v proizvodnji. Weinig ponuja idealno kombinacijo: skobeljne stroje, orodja in stroje za brušenje orodij - celotno proizvodno okolje.

Weinig Rondamat

Različne izvedbe

Rondamat serija obsega več tipov strojev, vsak za svoj namen:

Rondamat 1000 CNC

Rondamat 1000 CNC

Stroj za povsem avtomatsko brušenje ravnih in profilnih nožev v skobeljnih glavah z največjo preciznostjo.

OptiControl

OptiControl

Stroj za optično merjenje orodja Weinig OptiControl omogoča hitro in natančno nastavljanje s pomočjo natančno izmerjenih orodij.

Rondamat 980

Rondamat 980

Stroj za povsem avtomatsko brušenje ravnih nožev v skobeljnih glavah z največjo preciznostjo.

Rondamat 960

Rondamat 960

Stroj za ročno brušenje ravnih in profilirnih nožev v skobeljnih glavah.

Tehnični podatki

Za stroj Weinig Rondamat

  Rondamat 1000 CNC Rondamat 980 Rondamat 960
Brušenje ravnih nožev DA DA DA
Brušenje profilnih nožev DA NE DA
Brušenje rezkarjev za dolžinsko spajanje NE OPCIJA NE
Ročno brušenje NE NE DA
Povsem avtomatsko brušenje DA DA NE
PowerLock vpenjanje orodja DA OPCIJA OPCIJA
Povsem zaprto delovno področje DA DA NE
Maks. širina orodja za brušenje 360 mm 330 mm 240 mm

Možna področja uporabe stroja

Stroji za brušenje orodja Rondamat so namenjeni tako lesnoobdelovalnim obratom kot ostrilnicam orodja.

Lesnoobdelovalni obrati

Brusilni stroji Rondamat so namenjeni obratom, ki želijo samostojno izdelovati in ostriti ravne ali profilirne skobeljne nože ali brusiti rezkarje za dolžinski spoj. Le če sami izdelujete svoje orodje, imate vse dejavnike trdno v rokah: čas, kakovost in stroške orodja.

Weinig Rondamat

Ostrilnice orodja

Sodobne ostrilnice orodja imajo v svojem naboru strojev za ostrenje orodja zagotovo Rondamat, ki poskrbi za odlično ostrost ravnih in profilnih nožev, ki se brusijo direktno v skobeljnih glavah. Tudi za brušenje rezkarjev za dolžinsko spajanje.

Weinig Rondamat
Servis strojev & rezervni deli
Servis strojev & rezervni deli

Servis strojev & rezervni deli

Za nemoteno delovanje vaših strojev ter brezskrbno vzdrževanje ponujamo visokokakovostne rezervne dele in strokovno servisiranje, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in optimalno zmogljivost.

Servis strojev Dobava rezervnih delov

Servis strojev & rezervni deli

Za nemoteno delovanje vaših strojev ter brezskrbno vzdrževanje ponujamo visokokakovostne rezervne dele in strokovno servisiranje, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in optimalno zmogljivost.

Servis strojev Dobava rezervnih delov

Servis strojev & rezervni deli Servis strojev & rezervni deli

Povezani izdelki

Izdelki, ki delujejo dobro v paru z izbranim

Želite preizkusiti stroje v našem salonu?