Univerzalna krožna žaga

Weinig FlexiRip

Učinkovita in prilagodljiva žaga za vzdolžni, prečni, diagonalni in poševni razrez, za vse vrste materialov. Za majhne, srednje ali velike obrate.

Naj gre za rezanje masivnega lesa, lesnih materialov, plastike, aluminija ali drugih materialov – univerzalna žaga FlexiRip si je pridobila sloves učinkovitosti in fleksibilnosti. Uporabniki še posebej cenijo njeno preprosto upravljanje (samo z enim človekom), visoko stopnjo prilagodljivosti in optimalen izkoristek lesa.

Weinig je zasnoval žago, ki je po dolžini in širini rezanja prilagojena vašim potrebam. Posluževanje je enostavno: obdelovanec položite na mizo in naravnate, s pritiskom na nožni pedal pa sprostite rez! S sprostitvijo pedala se žagin list zopet spusti pod mizo in gre nazaj na štartno pozicijo. Pomik žaginega lista je brezstopenjsko nastavljiv od 1 – 80 m/min.

Zakaj Weinig FlexiRip?

Nekaj dejstev o odličnosti izdelka

Različne možnosti razreza

Žaga FlexiRip je odličen stroj za vse vrste razreza: vzdolžni, prečni, diagonalni, poševni rezi in izrezi - vse v enem stroju! Z višino reza do 215 mm FlexiRip ponuja izjemno prilagodljivost za vse delovne zahteve.

Nekateri primeri razreza s FlexiRipom:

 1. diagonalni rezi in izrezi,

 2. poševni rezi,

 3. prečni rezi,

 4. razrez plohov na tanke lamele (nalimki),

 5. razrez nerobljenih desk po širini,

 6. razrez plošč.
Weinig FlexiRip

Odličen sistem pogona žagnega agregata

Sistem pomika žaginega lista je optimiran na še višjo kakovost razžagovanja. Pomik žaginega agregata je voden s pomočjo stranskih koles na kaljenih in brušenih vodilih. Ta se ne obrabljajo in zagotavljajo dolgo življenjsko funkcijo. Pri previsokem uporu žaganja se avtomatsko vklopi anti-blokirni sistem žagalnega agregata. Ta koncept zagotavlja visoko natančnost razreza v območju desetinke milimetra. Vse to ob najvišji možni varnosti.

Weinig FlexiRip

Natančen odrez

Pozicioniranje širinskega prislona je izvedeno s krogličnimi navojnimi vreteni. To zagotavlja nemoteno, tekočo in optimalno dimenzijsko natančnost tudi pri težjih obdelovancih. Ergonomično nameščeni joysticki in uporabniku prijazen velik digitalni prikazovalnik olajšajo delo upravljalcu stroja in preprečujejo utrujenost.

Weinig FlexiRip

Fleksibilna delovna miza

Prednji elementi delovne mize so izdelani iz gladkega materiala, ki je izjemno odporen na obrabo: tako lahko tudi težki obdelovanci zlahka drsijo v ustrezen položaj na delovni mizi. Elementi vhodne mize so s strani prizmatične oblike, kar omogoča hitro in enostavno vstavljanje in odstranjevanje različnih pripomočkov kjerkoli vzdolž mize (npr. kroglične podloge). To poskrbi za udoben razrez različnih obdelovancev na kateremkoli delu mize.

Weinig FlexiRip

Inovativna zasnova stroja

Robustna konstrukcija stroja zagotavlja izjemno trdnost, stabilnost in natančnost, tudi pri delu z obdelovanci do 600 kg. V standardni izvedbi je največja višina obdelave 215 mm. 8-milimetrska varnostna zavesa zagotavlja zaščito upravljavca in učinkovito zaščito pred prahom. Easyfix sistem omogoča hitro menjavo žaginega lista. Laser za prikaz linije reza je montiran v ohišju in zaščiten pred udarci in vibracijami.

Weinig FlexiRip

Koristna dodatna oprema stroja

Za univerzalno krožno žago FlexiRip so na voljo različne opcije:

FlexiCut podmizni čelilnik

FlexiCut podmizni čelilnik

S podmiznim čelilnikom FlexiCut postane žaga FlexiRip pravi sodoben center za razrez.

Krmilnik FlexiControl

Krmilnik FlexiControl

Omogoča preprosto upravljanje stroja prek velikega barvnega zaslona na dotik. Za popoln nadzor, preproste nastavitve, statistiko v realnem času ter diagnostiko.

Vključitev v linijo za razrez

Vključitev v linijo za razrez

Weinigov celovit portfelj za obdelavo masivnega lesa omogoča, da FlexiRip povežete v celovito avtomatizirano linijo za obdelavo – od surovine do končnega izdelka.

Zapora rezalne reže Striplock

Zapora rezalne reže Striplock

Avtomatska zapora rezalne reže preprečuje vdor tankih letvic v stroj, kar pomeni, da jih ni treba več ročno odstranjevati. To ustvarja znaten prihranek na času.

Vodoravni nosilec za fiksiranje obdelovancev

Vodoravni nosilec za fiksiranje obdelovancev

Zagotavlja varno pritrditev obdelovanca na delovno mizo, tudi kadar ta ne leži na sredi mize.

Prečna miza

Prečna miza

Z dodatno prigrajeno mizo, ki s prečnim razrezom desk opravi brez težav, FlexiRip postane resnično univerzalen stroj.

Kotni prislon

Kotni prislon

Kotni prislon z digitalnim prikazom kota +/- 60° omogoča reze pod natančnim kotom na katerem koli mestu na mizi stroja.

Šablona za poševni rez

Šablona za poševni rez

Šablona omogoča natančne poševne reze. Izdelana je iz močne vezane plošče, ki jo lahko vstavite kamorkoli v sprednji mizi stroja.

Širina reza do 2500 mm

Širina reza do 2500 mm

V standardni različici lahko odrežemo širine do 600 mm. Za obdelavo plošč pa lahko področje širinskega prislona razširite do 2.500 mm in več.

Tehnični podatki

Za stroj Weinig FlexiRip

  Standard Koristna oprema
Delovna dolžina 2.200 - 6.200 mm Do 16.200 mm
Delovna širina min. - maks. 600 mm 2.500 mm
Maks. višina obdelovancev 210 mm /
Premer žaginega lista 400 – 650 mm /
Hitrost pomika 0 – 80 m/min /
Hitrost podajanja 2.900 vrtljajev/min Frekvenčni pretvornik za nastavljanje števila vrtljajev
Hitrost vrtljajev DA /
Anti-blokirni sistem za žagin list / DA
Varnostna zavesa z lamelami debeline 8 mm DA /
Laser 30 mW DA /
Vodoravni nosilec dolžine 3.000 mm na levi strani, za fiksiranje obdelovancev / DA
Avtomatska zapora rezalne reže / DA
Krmilnik FlexiControl / DA
Šablona za poševni razrez / DA

Možna področja uporabe stroja

Univerzalna krožna žaga FlexiRip omogoča vzdolžni, prečni, diagonalni in poševni rez ter izreze. Nepogrešljiva je pri univerzalnem razrezu lesa, razrezu MFD plošč ter razrezu plošč.

Univerzalen razrez lesa in drugih materialov

FlexiRip je optimalno zasnovan za širok nabor različnih razrezov: vzdolžni, prečni, diagonalni, poševni - vse z enim strojem! Z rezanjem višine do 210 mm ponuja FlexiRip izjemno fleksibilnost za vse operativne zahteve.

Nekateri primeri razreza s FlexiRipom:

 1. razrez nerobljenih desk po širini,
 2. prečni rezi,
 3. razrez plohov na tanke lamele (nalimki),
 4. poševni rezi,
 5. diagonalni rezi in izrezi.
Weinig FlexiRip

Razrez MDFa

Za razrez in profiliranje MDF-a lahko Flexirip vgradite v Weinig linijo, sestavljeno iz večlistne krožne žage, Flexiripa in štiristranskega skobeljnega stroja. Polno avtomatizirana linija od surove MDF plošče do profilirane MDF lamele.

Weinig FlexiRip

Razrez plošč

FlexiRip je nepogrešljivo orodje pri razrezu plošč za manjše in srednje kapacitete. Preciznost in zmožnost prilagoditve višine reza omogočata natančno obdelavo različnih vrst materialov, vključno z lesom, umetnimi materiali in vezanimi ploščami.

Weinig FlexiRip
Servis strojev & rezervni deli
Servis strojev & rezervni deli

Servis strojev & rezervni deli

Za nemoteno delovanje vaših strojev ter brezskrbno vzdrževanje ponujamo visokokakovostne rezervne dele in strokovno servisiranje, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in optimalno zmogljivost.

Servis strojev Dobava rezervnih delov

Servis strojev & rezervni deli

Za nemoteno delovanje vaših strojev ter brezskrbno vzdrževanje ponujamo visokokakovostne rezervne dele in strokovno servisiranje, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in optimalno zmogljivost.

Servis strojev Dobava rezervnih delov

Servis strojev & rezervni deli Servis strojev & rezervni deli

Povezani izdelki

Izdelki, ki delujejo dobro v paru z izbranim

Želite preizkusiti stroje v našem salonu?