Stiskalnica za šrinsko lepljenje

Weinig ProfiPress L II

Idealen stroj za proizvajalce visoko kakovostnih masivnih plošč, ki združuje fleksibilnost, natančnost in visoke dnevne kapacitete. Utrjevanje lepila z visoko frekvenco.

Weinig ProfiPress L II

Kompaktna stiskalnica za širinsko lepljenje masivnih plošč ProfiPress L II je idealen stroj za vse proizvajalce masivnih plošč, ki želijo visoko kvaliteto končnih produktov in hkrati veliko fleksibilnost za delo po naročilu ter visoko produktivnost. Naj gre za proizvodnjo masivnih plošč, masivnega pohištva, stopnic ali drugo.

S stiskalnico ProfiPress L II lahko tudi manjši in srednje veliki obrati širinsko spajajo gospodarno in se hitro prilagajajo trgu. Ekstremno kratki časi prestavljanja, kratki časi stiskanja in najhitrejše utrjevanje lepila z visoko frekvenco skrbijo za visok učinek stiskalnice. Natančni, trdno zaprti spoji in površina skoraj brez vertikalnega zamika med posamičnimi lamelami pa so zaščitni znaki kvalitete Weinig.

Zakaj Weinig ProfiPress L II?

Nekaj dejstev o odličnosti izdelka

Visoka kakovost plošč

Majhni zamiki med posamičnimi lamelami pri stiskanju imajo za posledico majhen odvzem pri brušenju cele plošče in s tem odličen izkoristek lesa. Visokofrekvenčno lepljenje skrajša čase stiskanja in zagotavlja trdne, kakovostne spoje brez odprtih fug in s tem najvišjo kakovost masivnih plošč. ProfPress L II porabi do 50 % manj lepila, saj je nanos lepila izjemno natančen, hkrati pa to pomeni tudi manj umazanije na stiskalnici in manj čiščenja.

Weinig ProfiPress L II

Visoka fleksibilnost in enostavno upravljanje

Ekstremno kratki časi nastavljanja in stiskanja ter hitro utrjevanje lepila so idealni za obrate, ki proizvajajo plošče po naročilu, v številu kosov od 1 naprej. Spremembe nastavitev potekajo brez orodja, z enostavnim upravljanjem preko krmilnika z zaslonom na dotik. To minimalizira čas za spremembo nastavitev in s tem maksimizira razpoložljivost stroja. Zato stroj kljub fleksibilnosti zagotavlja visoke dnevne kapacitete lepljenja.

Weinig ProfiPress L II

Visoka dnevna kapaciteta v primerjavi z ročnim lepljenjem

Kratki časi stiskanja (celoten cikel v večini primerov med 2 in 5 minut) in možnosti dodatne opreme – kot je na primer avtomatski nanos lepila - vodijo k večkratnemu povečanju dnevne kapacitete v primerjavi z ročnim lepljenjem. ProfiPress L II združuje visoko kapaciteto in izjemno fleksibilnost proizvodnje posameznih kosov, ki jo potrebujejo manjši obrati.

Weinig ProfiPress L II

Od ročnega do polnoavtomatskega dodajanja

ProfiPress L II je na voljo v izvedbi z ročnim dodajanjem, kjer se ročno oblepljene letvice položijo na vhodni trak. V avtomatski izvedbi se poskobljane letve samo položijo na enoto za lepljenje, ob uvleku v stroj se avtomatsko nanese lepilo in nato prek paketirne enote dodajo na vhodni trak, od koder sledi uvlek v stiskalnico in samo stiskanje. Ves ta proces lahko upravlja le ena oseba.

Weinig ProfiPress L II

Dimenzije stiskanja

ProfiPress L II omogoča širino stiskanja do 1.300 mm, opcijsko pa celo do 1.600 mm. Osnovna dolžina stiskalnice je 2.500 mm, opcijsko pa je lahko tudi 3.600 mm. Zasnova stiskalnice in utrjevanje lepila z visoko frekvenco omogoča stiskanje plošč v dveh zaporednih taktih. To pomeni, da se lahko vhodna dolžina lesa podvoji glede na dejansko dolžino stiskalnice. Ta funkcija obljublja maksimalno prilagodljivost in je izjemno varčna s prostorom, ki ga potrebujete za delovanje stroja.

Weinig ProfiPress L II

Stiskanje z visoko frekvenco

Uporaba visokofrekvenčne energije skrajša čas stiskanja in ustvari visoko trdne spoje ter plošče, ki so brez notranjih napetosti, saj pri procesu lepljenja ne prihaja do večjega segrevanja lesa, temveč le lepilnega spoja. Opcijsko je na voljo popolnoma avtomatsko nastavljanje in uravnavanje visokofrekvenčne energije za optimalen vnos energije.

Weinig ProfiPress L II

Več komforta za manj nastavljanja

Menjave dolžin plošč so preproste, brez kompleksnega nastavljanja. Za spremembo dolžine je potrebno le na tipkovnici izbrati potrebno število cilindrov za stiskanje. Opcijsko je lahko izbira cilindrov za stiskanje popolnoma avtomatizirana.

Weinig ProfiPress L II

Koristna dodatna oprema stroja

Za stiskalnico ProfiPress LII so na voljo različne opcije:

Avtomatiziranje procesa

Avtomatiziranje procesa

Od avtomatskega nanosa lepila ter uvleka v prešo do povezovanja s skobeljnim strojem - možnosti avtomatizacije prihranijo vaš čas in denar.

Precizno paketiranje

Precizno paketiranje

Enota za paketiranje se samodejno premakne na pravi položaj in potisne letve z nanešenim lepilom na vhodni trak. Dodaja se lahko tudi več tepihov enako ali različno dolgih letev.

Podaljšanje vhodne mize

Podaljšanje vhodne mize

Za proizvodnjo plošč, daljših od 2.500 mm, je na voljo opcija podaljšanja vhodne mize. S to opcijo lahko proizvajamo plošče do dolžine 5.000 mm v 2 taktih.

Precizen nanos lepila

Precizen nanos lepila

Enota za nanos lepila s preciznim nanosom v trakovih prihrani do 50 % lepila in skrajša čas oblepljanja v primerjavi z ročnim nanosom lepila.

Ročni nanos lepila

Ročni nanos lepila

Gnani vhodni transporter sinhroniziran z izhodnim transporterjem. Na zahtevo s pritisnim valjem z zgornje strani za boljši nanos lepila.

Tehnični podatki

Za Weinig ProfiPress L II

Tehnični podatki Standard Koristna oprema
Max dolžina stiskalnice 2.500 mm 3.600 mm
Max širina stiskalnice 1.300 mm 1.600 mm
Kapaciteta cca 80 do 400 m² / izmeno cca 100 do 800 m² / izmeno
Maksimalna končna širina plošče 1.300 mm 1.600 mm
Maksimalna končna širina plošče 1.300 mm 1.600 mm
Širina letev 20 – 150 mm (fiksne ali variabilne širine)  
Dolžina letev 400 – 2.500 mm 400 - 5.000 mm
Debelina letev 10 – 60 mm 6 – 90 mm
Vrste lesa Mehek ali trd les /
Vrsta lepil Vsa lepila primerna za visoko frekvenco /
Moč generatorja visoke frekvence 20 kW 50 kW

Možna področja uporabe stroja

Kompaktna stiskalnica za širinsko lepljenje Weinig ProfiPress L II se uporablja v proizvodnji masivnih plošč, proizvodnji stopnic in vrat ter v proizvodnji masivnega pohištva.

Proizvodnja masivnih plošč in masivnega pohištva

Stiskalnica ProfiPress L II generacije vam omogoča fleksibilno proizvodnjo masivnih plošč – za lastno uporabo v npr. proizvodnji masivnega pohištva ali za prodajo. Zaradi svoje zasnove, fleksibilnosti, možnosti izdelave različnih širin in dolžin plošč naenkrat, zagotavlja gospodarno proizvodnjo od števila kosov 1 naprej.

Proizvodnja masivnih plošč in masivnega pohištva

Proizvodnja stopnic

Stiskalnica ProfiPress L II omogoča tudi fleksibilno proizvodnjo masivnih stopnic z variabilnimi širinami lamel v posamični plošči. Debeline stiskanja do 90 mm zagotavljajo raznovrstne možnosti pri proizvodnji stopnic, utrjevanje lepila z visoko frekvenco pa učinkovito proizvodnjo po naročilu.

Weinig ProfiPress L II
Servis strojev & rezervni deli
Servis strojev & rezervni deli

Servis strojev & rezervni deli

Za nemoteno delovanje vaših strojev ter brezskrbno vzdrževanje ponujamo visokokakovostne rezervne dele in strokovno servisiranje, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in optimalno zmogljivost.

Servis strojev Dobava rezervnih delov

Servis strojev & rezervni deli

Za nemoteno delovanje vaših strojev ter brezskrbno vzdrževanje ponujamo visokokakovostne rezervne dele in strokovno servisiranje, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in optimalno zmogljivost.

Servis strojev Dobava rezervnih delov

Servis strojev & rezervni deli Servis strojev & rezervni deli

Povezani izdelki

Izdelki, ki delujejo dobro v paru z izbranim

Želite preizkusiti stroje v našem salonu?