Optimirni čelilnik

Weinig OptiCut 260

Zmogljivejši model pretočnih optimirnih čelilnikov z VarioSpeed pomikom vhodnega traku in jaškom za izmet odpadkov, ki omogoča še večje dnevne kapacitete razreza in integracijo skenerja za avtomatsko zaznavo napak v lesu.

Weinig OptiCut 260

Prednost čelilnika OptiCut 260 je izjemno visoka zmogljivost brez kompromisov pri kakovosti. Merilna kolesa, neodvisna od pogona, merijo le, ko je les v gibanju. Nenadzorovan zdrs ali raztezanje jermena zato ne vplivata na točnost meritev - stroj reže natančno na vnaprej določeni točki. S tem se izognemo napakam pri razrezu in zagotovimo natančno odrezane dolžine ne glede na kakovost lesa.

Stroji iz serije OptiCut 200 ne izrezujejo le napak, ampak izračunajo tudi najboljšo kombinacijo razreza glede na dolžine, vpisane v krojni listi. Pri razrezu upošteva število potrebnih kosov posamezne dolžine, klasificira pa se lahko do 8 kvalitetnih razredov. Tako vedno dobimo maksimalni izkoristek lesa in/ali največjo vrednost razrezanih kosov, investicija pa se povrne v izjemno kratkem času.

Zakaj Weinig OptiCut 260?

Nekaj dejstev o odličnosti izdelka

Boljši izkoristek in večji dobiček pri razrezu

Natančnost in inteligenten razrez omogočata maksimalno ustvarjanje vrednosti. Stroj samodejno izreže označene napake v lesu in izračuna najboljšo možno kombinacijo iz razpoložljivih fiksnih dolžin. Hkrati upošteva število potrebnih kosov posamezne dolžine in neha z razrezom, ko je potrebno število doseženo. Tako vedno dobimo maksimalni izkoristek lesa in/ali največjo vrednost razrezanih kosov. Z optimirnim čelilnikom izkoristek lesa povečamo za 8 % in več (v primerjavi z ročnim razrezom).

Weinig OptiCut 260

Različne možnosti razreza

Weinigovi pretočni optimirni čelilniki imajo možnost več različnih načinov dela:

  • Razrez fiksnih dolžin po vnaprej določenem seznamu:
  • Izrez označenih napak in optimiranje preostalih dobrih dolžin za maksimalne izkoristek lesa glede na dolžine elementov, ki jih potrebujete.
  • Pri optimiranju se poleg dolžin lahko upošteva tudi kvaliteta posamičnih elementov, in sicer je možno definirati do 8 različnih kvalitetnih razredov.
Weinig OptiCut 260

Dinamično podajanje, natančno pozicioniranje

Široki pogonski valji zanesljivo vodijo letve skozi proces razreza. Ker so spodnji valji vgrajeni globoko v mizo stroja, se kratki kosi ne prevračajo, kar zagotavlja natančen in pravokoten razrez. Posamično krmiljeni pritisni valji z zgornje strani ustvarjajo potreben pritisk za hitro in precizno pozicioniranje brez korekturnih pomikov, ki bi zmanjševali učinkovitost stroja. Pritisni valji se spustijo navzdol na začetku letve, zato ne prihaja do vibracij in obrabe. Ker je hod žage izredno hiter, stroj dosega visoko dnevno produktivnost.

Weinig OptiCut 260

Variospeed trak za dodajanje elementov enega za drugim

Variospeed vhodni trak zagotavlja neprekinjeno dovajanje letev in s tem maksimalen izkoristek kapacitete stroja. Zakaj bi plačevali več, kot je treba? OptiCut ponuja ogromen potencial zmogljivosti na vseh področjih. Da bi ga izkoristili v celoti, inteligentno krmiljen sistem vhodnega transportnega traku VarioSpeed zmanjša luknjo med zaporednimi deskami kolikor je le mogoče. Na ta način v OptiCut neprekinjeno prihajajo letve, zaradi česar je sistem še bolj ekonomičen.

Weinig OptiCut 260

Visoka točnost razreza

Skrivnost serije OptiCut 200 je v ohranjanju natančnosti pri visokih hitrostih. Merilna kolesa so neodvisna od pogona in merijo le, ko je les v gibanju. To pomeni, da nenadzorovan zdrs ali razteg jermena v podajalnem sistemu ne vplivata na rezultate merjenja - stroj pa reže točno na predvidenem mestu. Tako zagotavlja natančne fiksne dolžine ne glede na kakovost lesa. Natančnost rezanja pri dolžinah rezanja do 1000 mm znaša ± 0,8 mm, pri dolžinah do 2500 mm pa ± 1.5 mm.

Weinig OptiCut 260

Krmiljenje OptiCom

Intuitivno upravljanje prek preglednega zaslona na dotik je ključna prednost, ki vam omogoča enostavno upravljanje in pomaga iz materiala iztisniti največ in tako povečati dobičkonosnost. OptiCom krmilnik je mogoče integrirati v računalniško mrežo podjetja in opraviti pripravo dela v pisarni, hkrati pa v pisarni spremljati statistiko razreza, povečati preglednost pri nabavi lesa in ugotavljanju produktivnosti na podlagi vodenja statistike o proizvodnji.

Weinig OptiCut 260

Povezovanje s pisarno in digitalizacija

OptiCom krmilnik je mogoče integrirati v računalniško mrežo podjetja in opraviti pripravo dela v pisarni, hkrati pa v pisarni spremljati statistiko razreza, povečati preglednost pri nabavi lesa in ugotavljanju produktivnosti na podlagi vodenja statistike o proizvodnji. Z aplikacijo Weinig App je možno tudi spremljati različne podatke o stroju – razpoložljivost stroja, vzdrževalna dela, podatke o statusu posamičnih naročil…

Weinig OptiCut 260

Avtomatsko sortiranje razrezanih elementov

OptiCut 260 reže s svetlobno hitrostjo in prepozna vsako dolžino reza. Sortiranje delov po dolžini, kakovosti in drugih karakteristikah že takoj po razrezu je zato logičen način optimizacije proizvodnje še posebej, kadar ta temelji na posameznih naročilih. Pri tem poenostavite sistem logistike in za delo potrebujete manj zaposlenih.

Weinig OptiCut 260

Avtomatski jašek za odpadek

Inteligentno krmiljen jašek za odpadke je nameščen neposredno za žaginim listom, kar omogoča zanesljivo ločevanje odpadkov od dobrih delov, in to pri delovanju s polno zmogljivostjo. Prav tako odpadek ne povzroča težav pri kotaljenju po izhodnem sortirnem traku. Jašek za odpadek ima več stopenj odpiranja, kar pomeni, da lahko tudi daljše odpadke neposredno izvrže – zato niso potrebni dodatni rezi, ki zmanjšajo učinkovitost stroja.

Weinig OptiCut 260

Koristna dodatna oprema stroja

Za optimirni čelilnik OptiCut 260 so na voljo različne opcije:

Servo dvig žaginega lista

Servo dvig žaginega lista

Servo dvig žaginega lista in s tem nadzorovan izhod žaginega lista iz obdelovanca zmanjša možnost iztrganin na minimum.

Avtomatizirano dodajanje na vhodu

Avtomatizirano dodajanje na vhodu

Prečni transporter z vmesnim zalogovnikom materiala avtomatizirano dodaja material, poveča zmogljivost stroja in prihrani čas.

Skener za prepoznavanje napak

Skener za prepoznavanje napak

Skenerji hitro in popolnoma avtomatično prepoznajo napake kot so grče, diskoloracije, beljava, razpoke ipd. ter omogočajo optimizacijo reza pri polni hitrosti čelilnika.

Povezava v linijo

Povezava v linijo

Linije za razrez Weinig so modularne, kar pomeni, da jih lahko kadarkoli nadgradite in se hitro prilagodite zahtevam trga.

Zlagalnik elementov OptiCut Stacker

Zlagalnik elementov OptiCut Stacker

Zlagalnik elemente po obdelavi samodejno zloži do višine zlaganja 1.200 mm in s hitrostjo do 80 kosov/min.

Označevanje obdelovancev

Označevanje obdelovancev

Za enostavno ravnanje, identifikacijo v skladišču, dodelitev glede na naročilo ipd. ima serija OptiCut na voljo inkjet tiskalnik za označevanje obdelovancev.

Paket za tanke elemente

Paket za tanke elemente

Paket opreme za razrez tankih elementov zagotavlja celovit tehnični paket za brezhibno rezanje debelin obdelovancev do minimalno 3 mm.

Večja točnost razreza

Večja točnost razreza

S paketom za večjo točnost razreza, ki med drugim vključuje drugo merilno kolo za žago, dosežemo natančnost razreza do +/- 0,6 mm za fiksne dolžine do 1.000 mm.

Tehnični podatki

Za optimirni čelilnik OptiCut 260

  Standard Koristna oprema
Maks. vhodna dolžina letev 6.300 mm /
Min. vhodna dolžina letev 400 mm /
Min. višina razreza 12 mm 8 mm, 3 mm
Max. višina razreza 80 mm 100 mm
Širina razreza 30 – 260 mm 30 – 250 mm
Maks. presek letev za razrez 260 x 12 mm 200 x 60 mm 160 x 80 mm 250 x 12 mm 190 x 60 mm 100 x 100 mm
Min. presek letev za razrez 30 x 12 mm /
Maks. hitrost pomika 250 m/min /
Delovna višina 900 mm do 1800 mm
Točnost razreza pri narezu dolžin do 1 m +/- 0,8 mm +/- 0,6 mm
Točnost razreza pri narezu dolžin do 1 m +/- 1,5 mm /
Možna toleranca elementov po debelini +/- 3 mm /
Variospeed trak za zmanjševanje luknje med zaporednimi elementi DA /
Jašek za odstranjevanje odpadkov za žaginim listom DA /
Avtomatski zlagalnik elementov OptiCut Stacker / DA
Povezava v linijo z drugimi stroji / DA
Integracija skenerja za avtomatsko detekcijo napak / DA, tudi en skener za več čelilnikov
Označevanje elementov s tiskalnikom / DA
OptiCom krmilnik DA, 10,1'' ekran na dotik DA, 15,6 ali 18,5'' ekran na dotik

Možna področja uporabe stroja

Optimirni čelilnik OptiCut 260 se uporablja v žagah, decimirnicah, tesarstvih, proizvodnji masivnega pohištva, talnih oblog, okenskih lepljencev, okvirjev vrat, v gradbeni industriji ipd.

Žage, decimirnice in gradbena industrija

Pri vseh žagah in decimirnicah OptiCut 200 zagotavlja zanesljiv razrez vhodnih elementov na potrebne dolžine ali izrez napak in optimalen razrez dobrih dolžin. Prav tako dobre dolžine (brez napak), ki ne ustrezajo nobenih fiksni dolžini, lahko definirate kod dolžine za dolžinsko spajanje. Z inteligentnimi rešitvami zagotavlja največji izkoristek razreza posamične deske po dolžini in/ali kvaliteti. Omogoča definiranje do 8 kvalitetnih razredov elementov.

Weinig OptiCut 260

Izdelava talnih oblog

V proizvodnji parketa in različnih talnih oblog zagotavlja OptiCut 200 izjemno kakovosten in natančen razrez elementov na končno dolžino. Pogosto se uporablja tudi pri razrezu tankih lamel za npr. večslojni parket – minimalna debelina lamel celo do 3 mm!

Weinig OptiCut 260

Izdelava pohištva, vrat, okenskih lepljencev…

OptiCut 260 zagotavlja zanesljiv razrez vhodnih elementov na potrebne dolžine ali za izrez napak in optimalen razrez dobrih dolžin. Prav tako dobre dolžine (brez napak), ki ne ustrezajo nobenih fiksni dolžini, lahko definirate kod dolžine za dolžinsko spajanje. Tako omogoča dobičkonosno proizvodnjo elementov za nadaljnjo obdelavo – izdelavo masivnega pohištva, talnih oblog, okenskih lepljencev, …

Weinig OptiCut 260
Servis strojev & rezervni deli
Servis strojev & rezervni deli

Servis strojev & rezervni deli

Za nemoteno delovanje vaših strojev ter brezskrbno vzdrževanje ponujamo visokokakovostne rezervne dele in strokovno servisiranje, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in optimalno zmogljivost.

Servis strojev Dobava rezervnih delov

Servis strojev & rezervni deli

Za nemoteno delovanje vaših strojev ter brezskrbno vzdrževanje ponujamo visokokakovostne rezervne dele in strokovno servisiranje, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in optimalno zmogljivost.

Servis strojev Dobava rezervnih delov

Servis strojev & rezervni deli Servis strojev & rezervni deli

Povezani izdelki

Izdelki, ki delujejo dobro v paru z izbranim

Želite preizkusiti stroje v našem salonu?