NC stroj za narez letev

Stegherr GLS

NC center omogoča ročni, polavtomatski ali popolnoma avtomatski narez in obdelavo profilov. Stroj je možno nadgraditi z dodatnimi vrtalnimi, žagalnimi in rezkalnimi agregati ali agregatom za štanco.

Stegherr GLS

GLS je CNC obdelovalni center za natančno rezanje na dolžino in obdelavo profilov - ročno, polavtomatsko ali popolnoma avtomatsko - in sicer med koti +/-45°C. Dobavljiva je tudi v specialni izvedbi, ki omogoča razrez kotov tudi do +/- 81°. GLS omogoča ekonomično izdelavo visokokakovostnih profilov za široko področje uporabe iz lesa, aluminija, MDF, PVC ali plastike. Uporablja se na področju izdelave steklitvenih letvic, vratnih profilov, odkapnikov za dež, okvirjev slik, profilov, ki se težko vpnejo, itd.

Nastavitev kota razreza poteka pri modelu GLS v eni ravnini pnevmatsko ali po programu preko servo osi. Drsna potisna roka (NC-Stop) natančno pozicionira obdelovanec na programirano pozicijo. S pomočjo prečnega transporterja se stroj lahko nadgradi do popolnoma avtomatskega centra. Krmiljenje je enostavno in omogoča intuitivno delo, delovanje stroja pa je lahko povezano on-line v mrežo podjetja.

Zakaj Stegherr GLS?

Nekaj dejstev o odličnosti izdelka

Možni načini razreza - nastavitev kota

Žago lahko vrtite v območju +/- 45 stopinj - bodisi pnevmatsko ali (po izbiri) krmiljeno preko servo motorja. Dobavljiva je tudi v specialni izvedbi, ki omogoča razrez kotov tudi do +/- 81°

Stegherr GLS

Upravljanje in krmiljenje

Programska oprema je v celoti razvita in programirana v podjetju SHM Stegherr, zato se nenehno prilagaja novi strojni opremi in zahtevam strank. Enostavna navodila za uporabnike in intuitivno upravljanje prek zaslona na dotik ali mrežne povezave. Jezikovno neodvisen uporabniški vmesnik ne terja nobeno predznanje programiranja.

Stegherr GLS

Natančno pozicioniranje

Drsna potisna roka (NC-stop) pozicionira obdelovance točno na programirane položaje obdelave.

Najprej se izvrši merjenje dolžine obdelovanca z natančnostjo desetinke. Krmilnik nato izvede vse potrebne izračune z izbirno razpoložljivimi programskimi moduli, da doseže optimalno uporabo materiala in popoln proizvodni proces.

Izbirni moduli programske opreme so npr.:

  • Optimizacija proizvodnje
  • Do polnega dela
  • Ciklična proizvodnja
Stegherr GLS

Zanesljivost in vzdržljivost

Z robustno zasnovo naših strojev, vertikalnim obsegom proizvodnje in dosledno uporabo visokokakovostnih pogonskih komponent vodilnih proizvajalcev (kot so Festo, Beckhoff itd.) dosegamo kakovost, zanesljivost in vzdržljivost, ki jih predstavlja SHM Stegherr v strojni industriji.

Stegherr GLS

Avtomatiziranje

Prilagodljive stopnje razširitve omogočajo nadgradnjo do popolnoma samodejnega delovanja. Za to lahko uporabite programsko krmiljene podajalnike obdelovancev (npr. prečni transporter), avtomatiziran izhod obdelovancev (npr. izhodne mize ali trakovi), pa tudi posebne rešitve strank.

Zasnova transportnega traku za dodajanje elementov je prilagojena številnim profilom.

Označevanje in graviranje

Obdelovance lahko v pretoku označite z laserjem, brizgalnim tiskalnikom - ali v primeru materialov, ki jih je težko natisniti - neposredno z gravuro. Kot ugodnejšo alternativo ponujamo tudi tiskalnik etiket. Vse različice so združljive s programsko opremo stroja in prilagojene vašim specifikacijam in zahtevam.

Stegherr GLS

Možna področja uporabe stroja

Stroj za NC narez letev Stegherr GLS se uporablja za razrez in obdelavo različnih materialov. Uporablja se na področju izdelave steklitvenih letvic, vratnih profilov, odkapnikov za dež, okvirjev slik, profilov, ki se težko vpnejo, parketa itd.

Razrez različnih materialov

Z GLS je mogoče optimalno razrezati in obdelati profile iz lesa, aluminija, MDF ali plastike. Razrez možen tudi pod kotom – do +/- 45 stopinj.

Stegherr GLS

Razširjeno območje kotov žage

Kot posebna različica je GLS na voljo tudi z razširitvijo kota žaganja na +/- 81 stopinj.

Stegherr GLS

Proizvodnja oken

NC center GLS se lahko uporablja na področju izdelave steklitvenih letvic, vratnih profilov, odkapnikov za dež ipd.

Stegherr GLS
Servis strojev & rezervni deli
Servis strojev & rezervni deli

Servis strojev & rezervni deli

Za nemoteno delovanje vaših strojev ter brezskrbno vzdrževanje ponujamo visokokakovostne rezervne dele in strokovno servisiranje, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in optimalno zmogljivost.

Servis strojev Dobava rezervnih delov

Servis strojev & rezervni deli

Za nemoteno delovanje vaših strojev ter brezskrbno vzdrževanje ponujamo visokokakovostne rezervne dele in strokovno servisiranje, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in optimalno zmogljivost.

Servis strojev Dobava rezervnih delov

Servis strojev & rezervni deli Servis strojev & rezervni deli

Povezani izdelki

Izdelki, ki delujejo dobro v paru z izbranim

Želite preizkusiti stroje v našem salonu?