Večlistna krožna žaga

Weinig ProfiRip 450

Žaga omogoča vzdolžni razrez z do 4 avtomatsko nastavljivimi pomičnimi žaginimi listi za širino obdelave do 450 mm.

Weinig ProfiRip 450

Izjemno zmogljiva in prilagodljiva industrijska večlistna žaga za optimalno izkoriščanje lesa z do 4 premičnimi žaginimi listi. Odlikuje jo optimalna proizvodna zmogljivost s širino žaganja 450 mm v enem prehodu, robustna konstrukcija in dolga življenjska doba. Primerjalne prednosti žage ProfiRip 450 so zmogljivost, prilagodljivost in visoka donosnost lesa.

Serija ProfiRip omogoča razžagovanje izredno težkih obdelovancev, prav tako pa odlično opravi s tolerancami v debelini vhodnih materialov. Zaradi vsestranskih možnosti uporabe je žaga ProfiRip idealna za vse obrate – od žagarskih obratov, decimirnic, pa vse do proizvajalcev pohištva in proizvajalcev plošč iz masivnega lesa.

Zakaj Weinig ProfiRip 450?

Nekaj dejstev o odličnosti izdelka

Do 4 pomični žagini listi za boljši izkoristek

Pomični žagini listi omogočajo večjo fleksibilnost in boljši izkoristek razreza. Samo z 1 pomičnim listom se v povprečju poveča izkoristek lesa za 8%, z uporabo dveh pa v povprečju za 11%.

Z optimiziranjem razreza že na začetku procesa odločilno povečate dodano vrednost in zmanjšate stroške materiala in skladiščenja.

Z različnimi kombinacijami fiksnih in pomičnih žaginih listov se poveča fleksibilnost in omogoča just-in-time proizvodnjo po naročilu.

Weinig ProfiRip 450

Hitro nastavljanje fiksnih žaginih listov Quickfix

Hitro nastavljanje fiksnih žaginih listov brez dodatnega orodja.

Tako hitro, enostavno in komfortno kot s patentiranim Quickfix sistemom še niste nastavili nobene večlistne krožne žage.

Vpetje žaginih listov lahko enostavno odpustite z roko, med liste vstavite vzorčni kos lesa z želeno širino, premaknete žagine liste po žagalni osi in le-te zopet hidravlično vpnete. Narejeno. Brez natične puše, brez distančnih obročev, brez orodja.

Zanesljiv transport deske

Obojestranska prizmatična vodila skrbijo za popolnoma ravno vodenje verige brez zračnosti. Celotna površina deske leži na verigi in se zanesljivo transportira skozi stroj.

Zanesljiv transport deske je odločilen predpogoj za optimalen rezultat rezanja, dolgo življenjsko dobo žaginih listov in visoko produktivnost pri večlistnih krožnih žagah.

Weinig ProfiRip 450

Perfektna kvaliteta reza

Kombiniran pritisni sistem z robustnimi pritisnimi valji in pritisno ploščo v ProfiRip žagi desko zanesljivo pritisne na verigo. To zagotavlja popolnoma natančno vodenje tudi pri težkih, zvitih in napetih deskah in s tem perfekten razrez.

Weinig ProfiRip 450

Maksimalna varnost posluževanja

SafetyPlus zaščita zagotavlja maksimalno varnost pri delu. Patentiran koncept zaščite iz kevlarja in poliuretana dopolnjuje običajno zaščito pred povratnim udarcem s protipovratnimi klini. Nevarno območje je optimalno zaprto.

Širina verige večja od širine rezanja

Za zanesljiv transport vseh okrajkov in odpadkov iz žage je pomembno, da je veriga širša, kot je širina rezanja. To zagotavlja tudi visoko zanesljivost obratovanja.

Weinig ProfiRip 450

Koristna dodatna oprema stroja

Za stroj Weinig ProfiRip 450 so na voljo sledeče opcije:

Sistem pomika s transportnimi valji

Sistem pomika s transportnimi valji

Za zanesljivo delovanje pri hitrosti pomika nad 120 m/min ProfiRip omogoča sistem pomika s transportnimi valji.

TimberMax 5.0 program

TimberMax 5.0 program

Program za optimizacijo TimberMax na večlistni krožni žagi poleg čistega optimiranja po širini omogoča še optimiranje po kvaliteti, ceni in po številu kosov.

Možnosti avtomatiziranja

Možnosti avtomatiziranja

Možno je avtomatsko dodajanje desk v stroj (tudi iz celih zložajev), avtomatizirano odvzemanje razrezanih letev, avtomatska povezava s čelilnikom ali drugimi linijami.

Skener za detekcijo napak

Skener za detekcijo napak

Pred žago je možno namestiti tudi skener, ki iz zgornje in spodnje strani prebere desko, njene lastnosti in napake, ter v skladu s tem odredi najbolj optimalen razrez.

Spikesi – špice  na verigi

Spikesi – špice na verigi

Stabilizirajo desko oz. razrezane letve - s tem preprečujejo zapiranje žaginih listov in posledično zmanjšujejo možnost povratnih udarcev.

SpeedControl

SpeedControl

Ob preobremenitvi glavnega motorja se hitrost pomika avtomatsko zniža na prednastavljeno vrednost.

ROTO krtača na  izhodu stroja

ROTO krtača na izhodu stroja

Za permanentno čiščenje žagovine iz transportne verige, ki je zaprta tudi na pregibih.

ChainProtect

ChainProtect

Zagotavlja varno razdaljo med transportno verigo in žaginimi listi, ne glede na ponovno ostrenje, premer žaginih listov in obrabo le-teh.

RaiNet vmesnik za povezavo v mrežo podjetja

RaiNet vmesnik za povezavo v mrežo podjetja

Učinkovit vmesnik, ki vaš ProfiRip integrira v omrežje podjetja in omogoča lažje upravljanje in spremljanje proizvodnje.

Tehnični podatki

Za stroj Weinig ProfiRip 450

  Standard Koristna oprema
Največja skupna prepustna širina deske 800 mm 1.300 mm
Največja širina rezanja 450 mm /
Možno število avtomatsko premičnih žaginih listov Do 4 /
Maks. višina rezanja samo s fiksnimi žaginimi listi (brez pritisne plošče) 160 mm /
Maks. višina rezanja s premičnimi žaginimi listi (brez pritisne plošče) 150 mm /
Hitrost podajanja 10 – 50 m/min

10 – 80 m/min,

30 – 160 m/min

Min. dolžina desk ob uporabi pritisne plošče 500 mm (pri ročnem dodajanju) /
Motor 22 kW 30, 37, 45, 55, 75, 90 kW
Quickfix vpenjanje fiksnih žaginih listov / DA
Spikesi ali gumi vložki v verigi / DA

Možna področja uporabe stroja

Stroj Weinig ProfiRip 450

Žage, decimirnice

ProfiRip s premičnimi žaginimi listi in programsko podprto optimizacijo razreza se uporablja v žagah in decimirnicah za optimiranje širinskega razreza desk. Optimiranje je možno tako po maksimalnem možnem izkoristku širine kot po različnih kvalitetah, vrednosti posamičnih širin ipd. Širinski razrez igra ključno vlogo pri predelavi masivnega lesa, saj optimiranje razreza pomeni minimiziranje stroškov. Možna uporaba tudi za razrez fiksnih širin in robljenje desk.

Weinig ProfiRip 450

Proizvodnja večslojnih plošč, parketa

V proizvodnji večslojnih plošč ali parketa se ProfiRip uporablja za formatiranje tankih lamel na ustrezno širino. Prav tako se ProfiRip uporablja v linijah za razrez letvic za prečni (srednji) sloj troslojnega parketa.

Weinig ProfiRip 450
Servis strojev & rezervni deli
Servis strojev & rezervni deli

Servis strojev & rezervni deli

Za nemoteno delovanje vaših strojev ter brezskrbno vzdrževanje ponujamo visokokakovostne rezervne dele in strokovno servisiranje, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in optimalno zmogljivost.

Servis strojev Dobava rezervnih delov

Servis strojev & rezervni deli

Za nemoteno delovanje vaših strojev ter brezskrbno vzdrževanje ponujamo visokokakovostne rezervne dele in strokovno servisiranje, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in optimalno zmogljivost.

Servis strojev Dobava rezervnih delov

Servis strojev & rezervni deli Servis strojev & rezervni deli

Povezani izdelki

Izdelki, ki delujejo dobro v paru z izbranim

Želite preizkusiti stroje v našem salonu?