Sistem za avtomatsko pozicioniranje prislona

Weinig EasyStop

Sistem za avtomatsko pozicioniranje prislona, ki lahko izvede pozicioniranje obdelovancev na skoraj vseh strojih za obdelavo lesa ali drugih materialov. EasyStop vam pomaga, da svoje običajno delo opravite hitreje, bolj udobno in bolj natančno.

Weinig EasyStop

Pozicioniranje materiala za obdelavo še nikoli ni bilo tako enostavno kot s sistemom EasyStop. Ne glede na to ali gre za rezanje, vrtanje ali rezkanje - s sistemom EasyStop se prislon avtomatsko premika na želeno dolžino. EasyStop omogoča vstop v svet avtomatizacije skoraj na vsakem stroju. Z njim običajno delo opravite hitreje, udobneje in natančneje.

Koliko prislonov morate prestavljati pri strojih za izvedbo svojih naročil in kako pogosto jih morate prestavljati naprej in nazaj? Z avtomatskim sistemom za pozicioniranje EasyStop niti enkrat! Nastavljanje prislonov na novo dimenzijo, izdelava vzorcev in preverjanje dimenzij sodijo v preteklost. Ves čas, ki vam bo zaradi optimizacije procesov z EasyStopom ostajal, ga boste lahko porabili za delo z večjo dodano vrednostjo.

Zakaj Weinig EasyStop?

Nekaj dejstev o odličnosti izdelka

Način delovanja – prislon za določanje dolžine

Način obratovanja »Prislon« je popolnoma enak ročnemu pozicioniranju obdelovancev pri čelilnem stroju. Vnesemo želeno dolžino, obdelovanec prislonimo k prislonu in odrežemo. Časovno zamudno in vedno ponavljajoče ročno nastavljanje prislona na pravo mero z avtomatskim pozicioniranjem z EasyStopom popolnoma odpade.

Način delovanja – aktivni transport obdelovanca

Način aktivnega transporta obdelovanca hitro in natančno pozicionira isti obdelovanec na različne obdelovalne pozicije, ki jih vzame iz naše krojne liste. Te liste hranimo v krmilniku naprave EasyStop. Vmesno vnašanje dolžin ni potrebno. Pri pozicioniranju upošteva tudi debelino žaginega lista – vsi kosi imajo točno dolžino.

Način delovanja – odrez pod kotom

EasyStop naredi pozicioniranje letev pri odrezu pod kotom enostavno kot še nikoli. Funkcija sloni na obratovalnem načinu »aktivni transport« in se enostavno aktivira v nastavitvah. Operater stroja dobi preko interaktivnega dialoga korak za korakom navodila, kateri aktualni podatki so potrebni. Krmilnik pa preračuna podatke in ustrezno pozicionira obdelovanec. Enostavnejše ne gre.

Izdelava posamičnih kosov

Največja fleksibilnost pri uporabi zaradi dveh načinov proizvodnje:

  1. Proizvodnja posamičnih kosov se uporablja za majhna, posamična opravila - preprosto in hitro vnesete želeno dolžino neposredno v sistem in takoj po končanju vnosa EasyStop premakne obdelovanec v položaj, ki ste ga potrdili.
  2. Za dolžine, ki se večkrat ponavljajo, pa lahko v krmilnik vnesete 24 dolžin. Zadostuje samo potrditev dolžine v spominu krmilnika in že imate želeno mero na prislonu.
Weinig EasyStop

Izdelava krojnih list

Pri standardnih izdelkih s ponavljajočimi se dolžinami se splača preklopiti na način izdelave krojne liste oz. seznama. Zahtevane sezname lahko ustvarite neposredno na krmilniku ali jih uvozite iz omrežja podjetja ali iz USB ključa. Vmesniki za intuitivno upravljanje so del standardne opreme. Ob uvozu se shranjene dolžine uredijo po prerezih in samodejno se vzpostavijo ustrezne krojne liste. Shraniti je možno do 500 krojnih list s po 350 dolžinami v vsaki.

Weinig EasyStop

Dinamična optimizacija - zagotavlja optimalen vzorec rezanja obdelovanca

Sistem za samodejno pozicioniranje optimizira vsak obdelovanec na podlagi dolžin, shranjenih v krojni listi, prioritet in želenih/dejanskih količin. Dinamična optimizacija vedno zagotavlja optimalen razpored razreza in največji izkoristek materiala.

Koristna dodatna oprema stroja

Čitalec črtne kode

Čitalec črtne kode

Tehnološko napredni vmesniki omogočajo, da podatke uvozite v sistem prek kompatibilnega čitalca črtne kode.

Tiskalnik nalepk/oznak

Tiskalnik nalepk/oznak

Za natančno identifikacijo obdelovancev v vseh nadaljnjih korakih proizvodnje lahko po vsakem koraku obdelave na obdelovanec natisnete oznako oziroma nalepko.

Tehnični podatki

Za Weinig EasyStop

  Standard Koristna oprema
Maksimalna dolžina pozicioniranja 5450 mm 1550 / 3450 / 4000 / 7250 / 9350 / 11300 / 13250 mm
Hitrost pozicioniranja 60 m/min /
Maksimalna teža obdelovanca(brez transportnih valjev) 60 kg /
Maksimalna teža obdelovanca(pri uporabi dodatnih transportnih valjev) Do 200 kg /
Sila zadrževanja 1650 N /
Transportni valji / DA

Možna področja uporabe stroja

Sistem za avtomatsko pozicioniranje EasyStop se uporablja v različnih industrijah in za razrez različnih materialov. Uporablja se za izdelavo oz. razrez posamičnih elementov, izdelavo seznamov rezanja in za dinamično optimiziranje.

Mizarstva, tesarstva, izdelava lesenih oken, izdelava hiš, gradbeništvo

Z EasyStopom lahko avtomatizirate delo na obstoječih žagah za čeljenje lesenih obdelovancev na dolžino ali strojih za vrtanje, rezkanje ipd.. Prigradi se lahko tudi na žage, ki režejo pod kotom (npr. Graule). Seveda lahko skupaj z EasyStopom kombinirate tudi nove Weinigove žage za razrez na dolžino tipa C – OptiCut C 50 ali C700.

Weinig EasyStop

Proizvodnja rolet, razrez aluminijastih ali PVC profilov in komponent

Z EasyStopom lahko avtomatizirate delo na obstoječih žagah za čeljenje alu ali PVC komponent na dolžino, prav tako se lahko avtomatizira delo na strojih za vrtanje, rezkanje ipd.. Prigradi se lahko tudi na žage, ki režejo pod kotom (npr. Graule). Seveda lahko skupaj z EasyStopom kombinirate tudi nove Weinigove žage za razrez na dolžino tipa C – OptiCut C 50 ali C700.

Weinig EasyStop
Servis strojev & rezervni deli
Servis strojev & rezervni deli

Servis strojev & rezervni deli

Za nemoteno delovanje vaših strojev ter brezskrbno vzdrževanje ponujamo visokokakovostne rezervne dele in strokovno servisiranje, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in optimalno zmogljivost.

Servis strojev Dobava rezervnih delov

Servis strojev & rezervni deli

Za nemoteno delovanje vaših strojev ter brezskrbno vzdrževanje ponujamo visokokakovostne rezervne dele in strokovno servisiranje, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in optimalno zmogljivost.

Servis strojev Dobava rezervnih delov

Servis strojev & rezervni deli Servis strojev & rezervni deli

Povezani izdelki

Izdelki, ki delujejo dobro v paru z izbranim

Želite preizkusiti stroje v našem salonu?